REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Jandarmeria ar putea avea, la Constanţa, unul dintre cele mai mari poligoane de tragere din România

Jandarmeria ar putea avea, la Constanţa, unul dintre cele mai mari poligoane de tragere din România

Replica API 29 august 2012 | 00:00 599

Gruparea Tomis "pune la bătaie" cantina şi spălătoria

Gruparea Tomis "pune la bătaie" cantina şi spălătoria

Un nou poligom de tragere ar putea fi amplasat la Constanţa. În acest sens, reprezentanţii GMJ Tomis se zbat pentru a obţine fonduri, discuţiile fiind deja avansate. Potrivit detaliilor tehnice, noul poligon va fi acoperit, iar ca suprafaţă ar urma să fie între cele mai mari din zonă, dacă nu chiar din România.

Dorinţa de a avea un poligon numai al lor rămâne o prioritate pentru angajaţii Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa. Chiar dacă piedicile în derularea proiectului au fost numeroase, legate de lipsa fondurilor, planul nu a fost abandonat, reprezentanţii GMJ Tomis încercând, în momentul de faţă, să încheie colaborări cu asociaţii şi ONG-uri. "Căutăm soluţii să identificăm surse financiare, ori bugetare, ori sponsorizări, să putem face acel poligon. Nu am abandonat proiectul", a declarat, pentru "Replica", Codrin Popoiu, purtătorul de cuvând al GMJ Tomis. Chiar dacă există un poligon în Cumpăna, din nefericire acesta nu îndeplineşte toate condiţiile, fiind neacoperit şi folosit la comun cu alte instituţii, motiv pentru care unul nou este mai mult decât necesar.

Unde ar urma să se materializeze proiectul

Potrivit lui Codrin Popoiu, noul poligon ar fi situat pe I.C. Brătianu, în incinta unităţii actuale a Jandarmeriei. "În incinta noastră ar urma să fie amenajat. Există spaţii pe care le-am dezafectat, întrucât nu mai avem nevoie de militari în termen. Ca atare, multe dintre spaţiile care îi deserveau nu mai au prioritate în momentul de faţă. Vorbim de cantina lor, spălătorie. Am avea unde să-l amplasăm", a mai spus purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa. Conform detaliilor tehnice, viitorul poligon ar permite efectuarea tragerilor în condiţii cât mai bune, cu o distanţă de 25 de metri între linia trăgătorului şi ţintă, ceea ce l-ar plasa drept unul dintre cele mai mari din zonă. "Fără să greşim, poligonul ar fi unul dintre cele mai mari din Constanţa, sau din zonă. Ceva de genul acesta mai există, dacă nu mă înşel, la Bucureşti, dar nu prea sunt multe în ţară", a mai declarat Popoiu. Însă, pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului, necesară ar fi o sumă de câteva zeci de mii de euro, în funcţie de aparatura folosită. "Calculele vor fi făcute în detaliu, în momentul în care demarăm proiectul. Să vedem ce aparatură ne permitem, preţurile diferă. Dacă folosim tehnică modernă, de ultimă generaţie, sunt mai scumpe", a adăugat Codrin Popoiu. Cum de la bugetul de stat nu prea există mari speranţe, reprezentanţii GMJ Tomis s-au pus pe treabă în ideea de a atrage fonduri. Chiar şi aşa, proiectul nu a rămas în aer, speranţa fiind ca anul acesta să se dea startul lucrărilor, discuţiile în acest sens fiind deja pe rol. "Avem nişte ONG-uri, cu care noi colaborăm. După cum se ştie, nu avem sindicat, dar avem aceste ONG-uri, în care majoritatea membrilor sunt jandarmi şi, prin intermediul lor, nutrim speranţa că vom identifica soluţii să demarăm proiectul. Nu spunem nu, poate că anul acesta vom demara lucrările. Suntem în discuţii cu mai mulţi sponsori, care ar fi interesaţi", a conchis Codrin Popoiu, purtătorul de cuvânt din cadrul GMJ Tomis.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102