REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Jandarmeria Română, la ceas aniversar: una dintre cele mai credibile instituţii împlineşte 165 de ani!

Jandarmeria Română, la ceas aniversar: una dintre cele mai credibile instituţii împlineşte 165 de ani!

Replica API 30 martie 2015 | 00:06 165

La sediile unităţilor se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat

La sediile unităţilor se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat

Jandarmeria Română împlineşte 165 de ani. Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale. Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, în perioada 02-10 aprilie, a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi Gruparea de Jandarmi Mobilă “Tomis” Constanţa organizează o serie de activităţi, după cum urmează: joi, 02 aprilie a.c., cu începere de la ora 10.30, Jandarmeria Constanţa organizează un concurs de Tir dedicat jurnaliştilor, acţiune care se va desfăşura într-un poligon situat în apropierea municipiului Mangalia.

Vineri, 03 aprilie a.c., cu începere de la ora 08.00, în prezenţa personalului Jandarmeriei Constanţa, la sediile unităţilor se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind “Ziua Jandarmeriei Române”.

După aceast moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor din cele două unităţi care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată. Totodată preotul militar Oprea Laurenţiu va oficia ceremonialul religios care se va desfăşura cu această ocazie. În perioada 06 - 10 aprilie a.c., în cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, jandarmii constănţeni vor fi alături de elevii din instituţiile de învăţăământ din judeţul Constanţa.

Având în vedere faptul că în această perioadă se desfăşoară şi programul „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, jandarmii vor prezenta o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare, câinii de serviciu, dar şi ateliere de prezentare a tehnicii din dotare. Totodată, elevilor le va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Activităţile se vor desfăşura la Palatul Copiilor, dar şi la instituţiile de învăţământ din Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614