REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Jandarmii, altfel decât i-aţi ştiut până acum: "Am ca hobby desenul artistic în creion"

Jandarmii, altfel decât i-aţi ştiut până acum: "Am ca hobby desenul artistic în creion"

Replica API 22 aprilie 2013 | 00:00 121

Constănţean în uniformă, pasionat de artă

Constănţean în uniformă, pasionat de artă

În mentalul colectiv s-a format convingerea că jandarmii sunt doar nişte persoane antrenate să aplice legea prin utilizarea forţei împotriva celor care o încalcă. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, iar "bestiile" sunt de fapt nişte persoane sensibile şi care au ca pasiuni cât se poate de... artistice, ca de exemplu desenul în creion. Unul dintre aceste cazuri este reprezentat de Ştefan Pintilie, de 36 de ani, din Mangalia. Acesta este plutonier în cadrul IJJ Constanţa şi are o colecţie impresionantă de desene în creion.

Subofiţerul s-a specializat mai cu seamă în realizarea portretelor prietenilor şi colegilor de muncă. Vocaţia pentru desenul artistic în creion şi-a descoperit-o încă din perioada liceului, în clasa a XI-a, când a început sa deseneze personaje din jocurile pe calculator, (cavaleri), dar şi peisaje din natură, copaci, case şi bărci. După aproximativ 4 ani, a trecut la portrete. Primul portret a fost realizat după cântăreaţa Mariah Carey. "Pe lângă activităţile sportive, pe care le consider foarte importante pentru mine, un alt hobby este desenul artistic în creion, pe care îl am de când eram mic, dar acest hobby s-a intensificat şi dezvoltat în ultimii 7 ani. Această pasiune nu ţine cont de meserie, ţine cont de fiecare, vine din interior. Fiecare persoană are un punct sensibil, este mai romantic, simte valoarea artistică altfel. Poate dacă începeam un liceu pentru a-mi dezvolta această latură, aş fi putut să o iau pe alt drum, dar dacă deja mi-am ales această meserie, continui pe acest drum. Am mai scris şi câteva poezii, nu prea multe şi nu am marşat pe această latură", a declarat, pentru "Replica", Ştefan Pintilie, plutonier în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. În perioada următoare, acesta doreşte să participe la expoziţii în Constanţa, la Muzeul de Artă, dar mai întâi are în gând să-şi completeze colecţia de desene. Pe lângă desenele în creion, în timpul liber, subofiţerul joacă baschet, sport pe care l-a practicat până la intrarea în jandarmerie, arte marţiale, fotbal şi dansuri latine. În viaţa de zi cu zi, după ce-şi aşterne pe hârtie versuri sau desene proprii, Ştefan Pintilie, este pregătit să intervină pentru combaterea şi prevenirea criminalităţii, să lupte pentru prevenirea furturilor dar şi pentru menţinerea ordinii publice. "Am participat la acţiuni în comun cu Poliţia, pentru combaterea şi prevenirea criminalităţii, eradicarea fenomenului de furturi din buzunare în transportul în comun, acţiuni de menţinere şi restabilire a ordinii publice, la competiţiile sportive organizate de către cluburile sportive din judeţ. În perioada în care am acţionat pentru eradicarea furturilor din buzunare în transportul în comun, furturile de acest gen s-au diminuat considerabil", a mai adăugat, pentru "Replica", Ştefan Pintilie.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367