REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Jandarmii au fost pe "baricade" în luna ianuarie: au ajutat la deszăpezire şi au transportat ajutoare în localităţile izolate

Jandarmii au fost pe "baricade" în luna ianuarie: au ajutat la deszăpezire şi au transportat ajutoare în localităţile izolate

Replica API 5 februarie 2014 | 00:00 230

Jandarmii constănţeni au muncit la foc automat în luna ianuarie! Pe lângă asigurarea ordinii publice la proteste şi la manifestările sportive şi cultural-artistice şi religioase, precum Boboteaza, ei au fost pe baricade şi când judeţul Constanţa a fost acoperit de troiene. Au ajutat la deszăpezire şi au transportat ajutoare în localităţile izolate.

Pe lângă acestea, au mai fost acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere (496) şi acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii (Poliţia, Primăria Medgidia, Primăria Ovidiu, organele silvice, executorii judecătoreşti) în număr de 20. Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. În cadrul acţiunilor organizate atât în mod independent cât şi în colaborare cu efective ale Poliţiei constănţene, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional au fost constatate de către jandarmi trei infracţiuni cu patru autori reţinuţi. Au fost aplicate 175 amenzi contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru consum de băuturi alcoolice în locurile publice, injurii, tulburarea liniştii publice, cerşetorie, în valoare de 43450 lei, în timp ce 42 de persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

Transport cu ajutoare la solicitarea primarului din Medgidia şi acţiuni de deszăpezire

În data de 30 ianuarie a.c., un echipaj format din 7 jandarmi (doi ofiţeri şi cinci subofiţeri) din cadrul subunităţii Medgidia aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, au executat la solicitarea primarului din municipiul Medgidia, un transport cu ajutoare, constând în alimente, la o ferma situată la 3 Km de localitate. Transportul respectiv a fost asigurat cu un transporter aparţinând Jandarmeriei. Au fost aprovizionate 31 persoane dintre care 12 copii. În data de 31 ianuarie a.c., un echipaj format din 20 de jandarmi (patru ofiţeri şi 16 subofiţeri) din cadrul subunităţii mobile Constanţa, aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa au participat la o acţiune de deszăpezire din localitatea Poiana. Solicitarea a venit din partea primarului oraşului Ovidiu. Militarii au acţionat împreună cu localnicii la deblocarea căilor de acces pe care nu s-a putut acţiona cu utilaje, precum şi a locuinţelor persoanelor în vârstă şi a celor bolnave. Au fost astfel deszăpezite un număr de 25 de case şi opt autoturisme. Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Româna recomandă acestora să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică în cazul în care observă persoane cu un comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure. De asemenea, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218