REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Jandarmii constănțeni, activități preventive la unitățile de învățământ!

Jandarmii constănțeni, activități preventive la unitățile de învățământ!

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 187

Jandarmii constănțeni în colaborare cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă seria activităților informativ-preventive desfășurate în unitățile școlare din municipiul Constanța. Astfel, în cursul zilei de ieri, a fost rândul elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Pontica” și de la Școala Gimnazială nr.17 Constanța să primească vizita oamenilor legii.

Jandarmii constănţeni au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte. La activitate au fost prezenți și reprezentanți ai C.P.E.C.A. Constanța, care au completat informațiile date de jandarmi cu cele legate de prevenirea consumului de substanțe interzise. Activitățile s–au organizat în cadrul proiectului ,,Adolescență fără droguri și violență”, scopul fiind acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale. De la începutul anului şcolar și până în prezent au fost desfăşurate peste 60 de activități informativ-preventive în instituţii de învăţământ preunivesitar, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
activitati de intimidare - in ce tara normala are minorul raspundere juridica? sa voteze nu poate sa se casatoreasca nu poate dar daca sparge capul cuiva raspunde juridic! ai lasa, numai obligatii si niciun drept - tipic comunist! de acord ca fara violenta dar de ce fara droguri? cofeina nicotina si endorfina tot droguri sunt, nu zice nimeni sa bagi cocaina dar un thc face minuni la creierash plus ca dupa aia chiar ca nu iti mai arde de violenta!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367