REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Jandarmii constănţeni au donat sânge. Vezi foto + video

Jandarmii constănţeni au donat sânge. Vezi foto + video

Replica API 13 noiembrie 2011 | 00:00 94

Întinde o mână! Salvează o viaţă!

Întinde o mână! Salvează o viaţă!

Alături de colegii de la Cernavodă şi Medgidia, zeci de jandarmi constănţeni au decis să doneze sânge. Pregătiţi sufleteşte, 50 de donatori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Grupării de Jandarmi Mobile, ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi Aikido Club Constanţa au trecut sâmbătă pragul Centrului de Transfuzii Sanguine pentru a se alătura campaniei "Întinde o mână! Salvează o viaţă! Donează sânge!", iniţiată de Jandarmeria Română.

Jandarmii constănţeni, donatori constanţi

Jandarmii constănţeni sunt clienţi vechi ai Centrului de Transfuzii. Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa susţine că jandarmii donează sânge în mod constant. "Un jandarm din şase este donator de sânge. Personal am venit la Centrul de Transfuzii în 2008 şi de atunci sunt un donator constant. Venim benevol să donăm sânge în cadrul unor acţiuni organizate sau în cazul în care atunci când cineva chiar are nevoie de ajutorul nostru", a declarat Sorin Trancă.

"Donarea de sânge este o faptă bună"

"Ne-am alăturat Campaniei jandarmilor constănţeni pentru că donarea de sânge este o faptă bună. Important este că putem ajuta să trăiască un om. Ca sportiv m-aş bucura ca la Centrul de Transfuzii să vină câţi mai mulţi sportivi pentru că în spitalele româneşti este o nevoie imensă de sânge şi diferenţa dintre acţiune şi intenţie este ceea ce facem noi acum. Mulţi vorbesc despre astfel de campanii însă nu acţionează în acest sens. Jandarmeria a arătat că îi pasă de noi toţi şi de aceea şi noi am considerat că este o obligaţie morală să ne alăturăm campaniei. Este pentru prima dată când participăm la o astfel de acţiune", a declarat Ion State, preşedintele Aikido Club Constanţa.

"Fără donatori nu poate exista tratament transfuzional"

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Constanţa, dr. Alina Mirella Dobrotă, consideră că acţiunea de sâmbătă a jandarmilor constănţeni trebuie să constituie un model pentru toţi cetăţenii. Aceasta a afirmat că, deşi nu există un deficit de sânge la nivelul judeţului Constanţa, nevoie de donatori va fi întotdeauna. "Din rezervele pe care le avem acoperim toate grupele sanguine. Câtă vreme omul obişnuit nu va înţelege că trebuie să-i ajute pe cei bolnavi donând sânge niciodată nu vom putea asigura în orice moment toate produsele de sânge necesare pacienţilor din spital. Fără donatori nu poate exista tratament transfuzional", a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă. Totodată, până miercuri, 16 noiembrie, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa se vor mai prezenta alţi 50 de jandarmi din cele trei structuri. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102