REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Jandarmii constănțeni, la bilanț! A participat și prefectul Constanței!

Jandarmii constănțeni, la bilanț! A participat și prefectul Constanței!

Replica API 20 ianuarie 2016 | 23:35 442

Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis și Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, la bilanț! Evaluarea a avut loc luni, 18 ianuarie anul curent, în prezența prefectului Constantin Ion, a şefilor structurilor locale cu care jandarmii cooperează (comandanţii structurilor M.A.I., M.Ap.N. şi S.R.I., S.P.P. din judeţul Constanţa, şefii parchetelor de pe langă Curtea de Apel şi de pe lângă Tribunalul Constanţa), dar și a şefului Statului Major al Jandarmeriei Române, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică.

Activitatea de consolidare instituţională ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor dar şi dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte instituţii, comunităţile locale şi societatea civilă a continuat în 2015. Astfel, GMJ Tomis a executat un număr de 3.092 misiuni, faţă de 2510 în anul 2014, (înregistrându-se o creştere cu 23 % faţă de anul precedent), rezultând o medie de opt misiuni desfăşurate zilnic, din care exemplificăm: 794 misiuni de asigurare a ordinii publice, 1694 misiuni de menţinere a ordinii publice şi 481 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi punerea în executare a 199 mandate de aducere emise de către organele de urmărire penală, din judeţul Constanţa către alte judeţe din ţară. IJJ, pe linie de ordine publică, a executat 9.036 misiuni, din care 379 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural artistice, sportive, religioase, de protest, etc, celelalte fiind misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte instituții, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete etc.. Totodată, precizăm că jandarmii din cadrul celor două structuri au acționat la foc automat pe timpul sezonului estival. "Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa va continua să depună eforturi pentru îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi creşterea eficienţei instituţionale, acţionând permanent pentru îndeplinirea misiunilor şi atribuţiilor la un nivel calitativ ridicat. Totodată, instituţia noastră îşi va desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii", au precizat reprezentanții IJJ Constanța. Cât despre Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis, principalele direcții de acțiune pentru anul 2016 sunt: creşterea gradului de siguranţă stradală, al proprietăţii publice şi private prin participarea la executarea misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat; creşterea nivelului de siguranţă în mediul rural prin continuarea desfăşurării de acţiuni comune cu inspectoratele judeţene de jandarmi, din zona de competenţă și promovarea unei culturi de siguranţã publicã în comunitate, prin intermediul jandarmilor, pentru creşterea gradului de conştientizare şi identificare a noilor ameninţãri şi vulnerabilităţi stradale.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614