REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Jandarmii fac razii prin baruri: caută elevii care chiulesc, să tragă o duşcă

Jandarmii fac razii prin baruri: caută elevii care chiulesc, să tragă o duşcă

Replica API 17 octombrie 2012 | 00:00 146

Protocol între ISJ şi IJJ

Protocol între ISJ şi IJJ

Elevii vor fi în siguranţă la şcoală! Aceasta este asigurarea dată de protocolul semnat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, care are ca scop asigurarea unui climat de siguanţă dar şi combaterea neregulilor din incinta şi vecinătatea unităţilor şcolare. Parte din acest protocol vor face parte şi raziile demarate de jandarmi prin baruri sau alte locuri, unde se consumă alcool sau substanţe interzise.

Aviz chiulangiilor! Jandarmii constănţeni iau în calcul să facă razii în baruri, pentru a depista consumul băuturilor alcoolice în timpul orelor de curs, cât şi alte substanţe halucinogene. Declaraţia a fost făcută chiar de colonelul Costică Cojoc, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ), în cadrul unei conferinţe de presă, unde s-a semnat un protocol de colaborare între Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi IJJ. "Am văzut cum colegii din ţară au început să facă razii prin baruri şi prin alte locuri, unde se cosumă tutun, alcool şi alte substanţe cu efect halucinogen. Avem în vedere să organizăm şi la Constanţa şi ar fi bine să fim sprijiniţi şi de colectivul de părinţi, pentru că mulţi dintre dumnealor uită de copii şi lasă totul în grija profesorilor. Sper să reuşim să schimbăm această mentalitate dar şi atitudine", a spus colonelul Costică Cojoc. Protocolul a fost semnat în cursul zilei de marţi, în cadrul clădirii ISJ Constanţa, şi are ca scop o mai bună colaborare şi comunicare între cele două instituţii spre asigurarea unui climat de siguranţă elevilor. Mai mult decât atât, se vor demara mai multe acţiuni de prevenire, atât pentru conştientizarea elevilor cât şi părinţilor. Răducu Popescu a fost foarte ferm în declaraţiile cu privire la neregulile din unităţile şcolare, nesesizate, spunând că va aplica măsuri drastice, încurajând astfel directorii şcolilor să raporteze orice fel de acţiune ce se află în afara legii. "Vreau să anunţ toţi directorii din unităţile de învăţământ: şcoli, licee, grădiniţe, din întregul judeţ: pentru orice situaţie ce are ca rezolvare intervenţia rapidă a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, să nu ezite să informeze aceste situaţii! Dacă vom afla că în vreo unitate şcolară au avut loc evenimente legate de acţiuni ce implică violenţă, consum sau trafic de substanţe interzise, stupefiante, etnobotanice, consum de alcool şi multe altele, iar directorii nu anunţat persoanele desemnate de către IJJ, vom lua măsuri drastice şi radicale", a spus Popescu.

Costică Cojoc: pe lângă muşchi, jandarmii au nevoie şi de creier

Cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi doreşte a prezenta în şcoli oferta educaţională. "Dacă ni se permite, vom prezenta oferta noastră educaţională, poate cei care au foarte mulţi muşchi vor să se facă şi jandarmi. Dar, acum, la jandarmi, pe lângă muşchi îţi trebuie şi creier, pentru că trebuie să analizezi unde acţionezi, cum acţionezi. În speţă avem o bună comunicare şi cu Administraţia Publică Locală, să putem realiza programe coerente pentru tinerii noştri", a mai spus Costică Cojoc.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218