REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Jandarmii, poliţiştii şi militarii ISU, pe baricade în acest weekend

Jandarmii, poliţiştii şi militarii ISU, pe baricade în acest weekend

Replica API 14 august 2015 | 00:02 170

Cu ocazia Zilei Marinei Române,

Cu ocazia Zilei Marinei Române,

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, în perioada 14-16 august a.c., vor fi angrenate în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la o serie de evenimente organizate în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se poată desfăşura într-un climat de ordine şi siguranţă.

Jandarmii constănţeni, în perioada 14-15 august a.c., în intervalul orar 17.00 -23.00, vor asigura climatul de ordine şi siguranţă, cu prilejul evenimentului denumit Zilele Comunei Siliştea, la baza sportivă din localitate, ocazie cu care se vor desfăşura spectacole de muzică folclorică. Sâmbătă, 15 august a.c., începând cu ora 9.00, în portul turistic Mangalia, jandarmii constănţeni vor asigura măsuri de ordine publică la activităţile organizate cu ocazia Zilei Marinei Române.

În cadrul activităţilor organizate cu acest prilej, preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea va lua parte la oficierea unei slujbei religioase. Tot pe 15 august a.c., în intervalul orar 13.00 -15.00, jandarmii vor fi prezenţi în zona portului turistic Tomis unde se vor desfăşura jocuri marinăreşti, iar începând cu ora 21.00 vor supraveghea retragerea cu torţe a militarilor marinari, pe traseul cuprins între faleza din faţa Comandamentului Flotei şi platoul din faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, activităţi prilejuite de celebrarea Zilei Marinei Române. În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00. jandarmii vor fi prezenţi în localitatea Aliman pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a sărbătorii câmpeneşti denumită „Zbor”.

Sâmbătă, 15.08.2015, între orele 07.00-14.00, pe Faleza Cazino Constanța, în zona Comandamentului Flotei, vor avea loc manifestări publice ocazionate de sărbătorirea Zilei Marinei Române. Circulația rutieră din zonă va fi restricționată, la data și în intervalul mai sus menționate, cu excepția mijloacelor de transport ale demnitarilor, oficialilor, invitaților, forțelor de ordine, ISU, ambulanță, pe următorele tronsoane de drum public: Bd. Elisabeta, între intersecția cu str. Termele Romane și str. Remus Opreanu; str. Remus Opreanu între intersecția cu bd. Regina Elisabeta și str. Marinei; str. Marinei, începând cu intersecția acesteia cu str. Remus Opreanu și până în dreptul Hotelului Palace.

Pentru facilitarea parcării autoturismelor participanților, afluirii și defluirii acestora, separarea fluxurilor de acces pietonal față de cele auto și evitarea producerii de ambuteiaje sau aglomerări de grupuri de persoane, s-a estimat necesitatea asigurării urmatoarelor locuri de parcare, astfel: cele două spații de parcare adiacente din exteriorul portului maritim, cuprinse între poarta 1 și poarta 1 bis (restaurant Vraja Mării)-aproximativ 700 de autoturisme; parcarea cuprinsă între str. Termele Romane și gardul împrejmuitor al incintei portului maritim-aproximativ 120 de autoturisme; spațiile de parcare din zona Judecătoriei Constanța (250 de autorurisme) și de pe str. Traian, pe tronsonul cuprins între Judecatorie și indicatorul de acces interzis în Piata Ovidiu ( 150 de autoturisme) – aproximativ 400 de autoturisme; pe prima bandă ( sensul de la Poarta 2 spre Poarta 1) a străzii Termele Romane-aproximativ 300 de autoturisme; parcarea din zona squarului delimitat de str. Marinei ( portul Tomis-On Plonge)-aproximativ 100 de autoturisme ale oficialilor, invitaților, forțelor de ordine și ale celorlalte structuri specializate de intervenție.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218