REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Jandarmii, pompierii şi poliţiştii se pregătesc să plece acasă

Jandarmii, pompierii şi poliţiştii se pregătesc să plece acasă

Replica API 6 iulie 2011 | 00:00 93

Disponibilizări "în linie dreaptă" la MAI

Disponibilizări "în linie dreaptă" la MAI

Structurile Ministerului de Interne se repliază în condiţiile deja anunţate. Jandarmii şi pompierii care nu au dovedit că sunt buni îşi vor pierde curând posturile. Concursul care le asigura continuitatea pe post s-a încheiat, foarte mulţi dintre ei urmând să intre într-o perioadă de graţie de trei luni şi apoi, dacă nu le sunt găsite alte posturi vor îngroşa rândurile şomerilor. La momentul actual, zeci de jandarmi sunt deja trecuţi "pe bară", iar civilii băgaţi în preaviz. Nici poliţiştii nu scapă.

"A fost mai degrabă vorba despre o reorganizare şi în urma acesteia a fost redusă organigrama cu 30 de posturi", spun reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Tomis. După încheierea clasamentului de luna trecută, aceste persoane au fost puse la dispoziţie sau mai bine zis mai stau sub contract o perioadă de trei luni, apoi Dumnezeu cu mila. "Dacă după perioada de graţie de 90 de zile nu se găsesc posturi pentru ei, rămân pe drumuri", au mai spus cei de la Gruparea de Jandarmi. În ceea ce priveşte concursul organizat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa, aici au fost puşi la dispoziţie 60 de militari. După evaluarea angajaţilor, opt funcţii au rămas vacante, urmând ca în perioada imediat următoare să fie organizate alte concursuri, la care poate participa toată lumea, inclusiv cei respinşi acum. Până acum, au înregistrat opt demisii la nivelul IJJ-ului şi alte 2-3 la Gruparea Mobilă de Jandarmi, marea majoritatea plecând peste hotare. Nici la pompieri situaţia nu stă pe roze. Şi aici foarte mulţi oameni îşi vor părăsi locurile de muncă. Pentru moment, pentru un număr de 12 salariaţi nu mai există cale de întoarcere. Ei vor părăsi sistemul după cele 20 de zile de preaviz. "Noul nostru stat de funcţii a venit cu o sută de funcţii mai puţin, însă dintre aceştia unii şi-au mai dat demisia sau au ieşit la pensie între timp", a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea. Potrivit noii organigrame, a precizat ea, 88 de subofiţeri sunt la dispoziţia ISU tot pentru o perioadă de trei luni.

Examenele care decid cine stă şi cine pleacă, anunţate cu 15 zile înainte

Mult "aşteptatele" disponibilizări din cadrul MAI se apropie şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. Zilele trecute, la sediul Inspectoratului a sosit noul stat de funcţiuni, aprobat de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), pe care nu se regăsesc, însă, 33 de posturi de la nivel judeţean. Potrivit unor surse din IPJ, în mare parte, noul stat cuprinde norme metodologice care reglementează noua organizare a IPJ. Astfel, nici în acest moment, poliţiştii care urmează să se "dueleze" pentru un post nu au fost nominalizaţi. Sursele noastre susţin că, pentru moment, se lucrează la stabilirea datei când se va susţine examenul, dar se lucrează şi la stabilirea subiectelor şi a membrilor comisiei de evaluare. Cert este că, la sediile Poliţiei unde se vor subţia rândurile, cu câteva zile înainte de examen se va afişa data susţinerii acestuia şi tematica, însă poliţiştii vizaţi vor fi înştiinţaţi cu 15 zile înainte, pentru a se putea pregăti. Cel puţin sufleteşte. Cel mai probabil, acest "filtru", care constă într-un interviu şi o probă orală, pe teme ştiinţifice, va avea loc la începutul lunii august. Potrivit unor zvonuri care circulă în IGPR, toate funcţiile care vor fi scoase la concurs sunt de agenţi, astfel încât, dacă la un post de Poliţie sunt 4 agenţi şi trebuie să rămână numai unul, prin concurs vor fi eliminaţi 3 poliţişti, rămânând cel care a luat nota cea mai mare.

Mirabela PANFIL, Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367