REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Jandarmul care a lovit protestatari, apărat de Jandarmerie

Jandarmul care a lovit protestatari, apărat de Jandarmerie

Replica API 22 ianuarie 2018 | 00:42 424

După ce Jandarmeria a anunţat că va analiza imaginile în care un jandarm loveşte manifestanţi în Piaţa Universităţii, în mediul online au apărut noi imagini cu acelaşi bărbat în uniformă, dar de data aceasta într-o cu totul altă ipostază, mai „prietenoasă”.

Militarul respectiv care, sâmbătă seara împărţea pumni unor manifestanţi din Piaţa Universităţii, a fost identificat de către poliţistul braşovean Marian Godină. Într-o altă imagine, acelaşi militar apare oferind protecţie liderului PSD, Liviu Dragnea. Dacă jandarmul respectiv a acţionat legal sau nu, acest aspect va fi stabilit de către superiorii săi, în urma unei anchete interne, după cum au anunţat printr-un comunicat. De asemenea, Jandarmeria Capitalei a publicat o reacție pe contul de Facebook, în care precizează:

”Există situații în care jandarmii din prima linie, aflați de multe ore în dispozitiv, în picioare, în condiții meteorologice deosebite, pot fi supuși unei presiuni extrem de mari, presiune ce poate genera și astfel de comportamente. Responsabilitatea acestei acțiuni punctuale, a unui jandarm, va fi stabilită de verificările interne. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu dinamica unei astfel de misiuni, extrem de complexe, vă informăm că dispozitivele de ordine publică au mecanisme de autoreglare în timpul desfășurării misiunii. Există situații în care jandarmii din prima linie, aflați de multe ore în dispozitiv, în picioare, în condiții meteorologice deosebite, pot fi supuși unei presiuni extrem de mari, presiune ce poate genera și astfel de comportamente. Responsabilitatea acestei acțiuni punctuale, a unui jandarm, va fi stabilită de verificările interne. Explicațiile însă sunt necesare pentru a înțelege întregul context și a nu judeca distorsionat o misiune de ordine publică care, în ansamblu s-a desfășurat în condiții de normalitate, fără a exista incidente majore, persoane rănite sau distrugeri ale bunurilor publice”, se arată în postarea Jandarmeriei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest jandarm sa fie tratat ca orice om de rand, a gresit, plateste, cum pe o batrana care vinde in piata verdeturi este ridicata, jandarmul de ce nu- este aparatorul penalului draknea?
1
1
Ce alte tari..?In toate tarile se poate protesta ex Grecia, Spania..In alte tarii nu sugeai pula, aici o faci..
0
3
Godacul asta cum de a lucrat in Politie?Se vede ca are un caracter de 2 lei. Orice breasla isi apara colegii. Politistul a gresit ca l-a mingiiat cu mina pe cel care ii dadea cu gardul in cap.De obicei ,trebuie folosite pulanele impotriva celor care nu respecta legea.Cum adica sa impinga un politist?In alte tari .imediat era incatusat.La noi ,nu inteleg de ce sint asa blajini cei din jandarmerie.
2
7
Asta e cel mai apreciat jandarm, daca a fost pus in prima linie: sa-l apere pe indrogostitul de Dragnea - cum dracul sa fie cu una care ii poate fi fiica. Daca va primi ceva, va primi o mustrare, ceva ce nu va fi pus la dosarul de avansare. Daca nu existau telefoanele mobile, astfel de cazuri erau la fiecare protest. Bai prostavanilor, asta e mentalitate lor: ei fac parte din civilie, deci hai sa-i caftim, dar fara martori baieti.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102