REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Jandarmul constănțean care a salvat o fetiță aflată în șoc anafilactic a primit emblema de onoare

Jandarmul constănțean care a salvat o fetiță aflată în șoc anafilactic a primit emblema de onoare

Replica API 18 iulie 2019 | 00:14 496

Un jandarm constănțean a primit emblema de onoare a MAI. Este vorba despre plt.maj. Nicuşor Iancu, cel care a fost desemnat şi jandarmul anului 2018.

"A fost cursa vieții mele, am alergat cu fetița 3 kilometri pe jos până la ambulanță. Înainte de a fi jandarm, sunt părinte și în permanență m-am gândit la fata mea. Aș fi făcut orice pentru ca micuța înțepată de albine să nu-mi moară în brațe” a declarat imediat după dificila intervenție plutonier major Iancu Nicușor.

În 29 iulie 2018, acesta se afla în misiune de supraveghere a frontierei de stat, alături de un coleg de la Garda de Coastă. În jurul orei 20.00, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni, județul Constanța, un copil de trei ani a fost înțepat de albine și a intrat în șoc anafilactic.

Cum drumul de acces era impracticabil din cauza ploilor abundente, iar ambulanța nu putea ajunge până la fetiță, fără să stea pe gânduri, cei doi subofițeri au luat decizia de a o transporta pe brațe trei kilometri, până la mașină. Copila a ajuns astfel, în timp util, la spital unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

La fel ca plutonierul major Iancu Nicușor, sunt mulți jandarmi care, zilnic, intervin în situații dificile, situații care fac de multe ori diferența între viață și moarte. Lor și familiilor care îi susțin, le mulțumim și îi asigurăm de întreaga noastră prețuire.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@10,46 ..iti raspund la intrebare ....da....o frecam si pe mata si pe navastata ....amandoua odata....si nu mai lua pastile gogule fiindca te spargi . Si asa esti spart la gaoz ......
6
4
esti jindar ptr ca gramatica ta este mai proasta decat a unui boschetar. Sub-constientul tau realizeaza ca suferi de o forma grava de idiotenie cronica cu manifestari schizofrenice grave si asta te face sa fii tare complexat. Tu, cumva realizezi ca esti idiot si asta te scoate din minti. Nu dispera, urmeaza sfaturile si medicatia prescrisa de medicul tau psihiatru. Nu o sa te vindeci niciodata dar spera intr-o ameliorare. Ai evitat sa-mi raspunzi la intrebari, deci te intreb iar, daca primeai ordin sa o bati pe ma-ta, ca sa-ti pastrezi zdrentele de jindar, ce faceai sclavule?
5
7
@19,45... Usor retardatule... Usor ca dai pe afara de prostie.... De ce te superi cand iti spune cineva ca esti dobitoc???? Nu trebuie... Tu chiar esti dobitoc... La tine, creierasul tau nu a ajuns nici la dimensiunea unei nuci... De ce mortii matii si luatias neamul in cardan in frunte cu petarda aia de nevastata si cu mata, nu trebuie sa existe institutie de forta intro tara democratica???? Fiindca intro asemenea tara exista si jeguri ca tine... Sclavete.. Treci la supt pula jandarmilor... Nu mai gandi... Iti prajesti si ce mai ai tu din materia cenusie.. Sclav esti.. Sclav ramai...
6
7
putzoi sugaroslugoi de insitutie de forta. esti prost de puti si duhnesti de la o posta a melteantzian. cand spui "institutie de forta" nu-ti licareste sfertul ala de neuron cu axoni zdrentuiti si solitari? de ce mortii matii de gunoi trebuie sa existe institutie de forta intr-o tara presupus democratica in care drepturile si libertatile civice sunt respectate? Ca sa ma apere? Sau ca sa ma reprime? Hai sictir cu tot cu jeguriletale de jandarm si sindromu stockholm! Daca nu furau banii sub apararea jandarmilor aveam drumuri si mogaldanul specializat in pulan nu mai trebuia sa alerge!
7
11
@00.03cand am spus ca esti dobitoc , am spus adevarul....ai gresit putopalmistule ...nu fac parte din sistem ....dimpotriva ...dar nu halesc idioti ca tine care jignesc o institutie de forta , a statului , fara sa gandeasca . articolul de mai sus se refera la o fapta facuta de un angajat al Jandarmeriei , nu la faptul ca tu si alti lacheti ati furato pe 10 august . Si chiar daca asi fi lucrat in sistem si te aveam in fata pe 10 aug , te bateam pana faceai ca pestele. esti prea prost ca sa poti vorbi. Si apropo nu halesc nici un partid ....
9
7
Ia spuneti ma,normal ar fi fost ca din cauza drumului inpracticabil pentru masina jandarmul sa mearga pe jos si sa salveze fetita sau nu? fiindca daca jandarmul asta este un erou atunci cei care si-au riscat viata sau chiar au murit salvand oameni din mare fara sa fie salvamari ce sunt?.
5
0
Bai baiete esti mai prost ca noaptea!
6
9
jiji, indiferent de postare tot jindar ramai. Te intreb, slugoiule, daca primeai ordin sa-ti bati copiii, sotia, fratii, parintii, rudele, prietenii pentru ca manifestau pasnic pentru o Romanie fara pesedei sau alti politicieni corupti, i-ai fi rupt in bataie doar ca sa-ti pastrezi zdrentele si jobul de slugoi? Ordinul nu te impiedica sa gandesti, daca ai cu ce! Si hitleristii, cand au ucis copii si femei, au zis ca au respectat ordinele, gaoaza pesedista.
11
11
@13,22, 15,04 si 17,08... Vreti sa pareti spirituali, dar nu faceti decat sa fiti niste dobitoci. Sunteti frustrati si imbuibati cu cacat halit pe la diverse televiziuni... Articolul se refera la un jandarm care face o fapta buna, pe care voi, ca niste cretini deosebiti nu erati in stare sa o infaptuiti... Voi sunteti genul aia de tampiti care ar fi scos telefonul si facut filmari cum moare copilul... Atat va duce mintea aceea basita... Pentru voi este foarte greu sa faceti diferenta intre un serviciu ordonat si orice alt serviciu. Va este mai usor sa aruncati vina pe altii .
15
9
stima si respect
13
4
Postez un comentariu care va fi in contradictie cu multi cititori. Daca aveti o sentinta a judecatoriei prin care trebuie sa evacuati un imobil voi va puneti in fata usii si spuneti ca vreti sa mai stati 8 ore??? Nu evacuarea a fost problema in 10 august ci cine a dispus acea evacuare. Nu uitati ca jandarmii sunt militari. Daca nu se supun ordinelor intra la puscarie. Intr-un fel au fost prinsi intre ciocan si nicovala. Nu le tin apararea dar chiar sunt de ajutor. Macar nu cer bani ca politistii si taximetristii ...
12
3
Recuperare de imagine. Pe 10 august la cate socuri anafilactice cu gaze s-a actionat?
8
13
A facut practica pe cei pe care i-a lasat inconstienti pe 10 August 2018, sluga credincioasa a lui dracnea si a miseilor de pesedei!
10
16
un gest prea mic pentru acesti oameni...
13
5
Si printre ei sunt oameni adevarati. Problema e cu institutiile cele nu de forta,ci acele institutii ce ar trebui sa apere dreptatea in tara si se dedica politiei politice. Cine dracu mai are incredere in cica servicii dedicate romanilor,in justitie ? De frica repercursiunilor da,romanii spun ca au oncredere deplina,la fel cum aplauda coreenii ce zice rahatul de Kim al lor. In realitate,increderea e praf si pe buna dreptate. Traim un secol al imaginii virtuale. De pe cacat,musca se crede in palat si nu realizeaza ca e mintita,deoarece propaganda ii zice ca e urmasa uliului si ca va fi si mai
5
5
Ba da draga, ar merita si ptr august,au procedat ca la carte.Nu suntem un stat de mormoloci.Bravo lor!
17
13
Pentru evenimentele din august anul trecut nu le dau decoratii?
11
19
Felicitari jandarmului.
29
3
Joc de imagine pentru un pilos
9
28

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218