REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

"Japonezii au făcut autostradă în câteva zile, noi stăm cu terenurile inundate de 10 luni"

"Japonezii au făcut autostradă în câteva zile, noi stăm cu terenurile inundate de 10 luni"

Replica API 10 mai 2011 | 00:00 105

Primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu:

Primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu:

Miile de hectare de teren agricol din comunele Ciobanu şi Gârliciu sunt în continuare inundate, iar localnicii din zonă se declară revoltaţi de faptul că autorităţile statului pasează responsabilitatea de la o instituţie la alta fără a face ceva concret pentru rezolvarea situaţiei. Primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu, susţine că prefectul Claudiu Iorga Palaz, deşi s-a implicat în refacerea digului de protecţie dintre cele două comune, terenurile localnicilor au rămas inundate de aproximativ 10 luni pentru că Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) refuză să pună pompele de desecare în funcţiune, apa scurgându-se în prezent din incintă în Dunăre în mod gravitaţional.

"După plecarea prefectului, care a susţinut o audienţă la Ciobanu, a urmat o întâlnire cu reprezentanţii ANIF şi cu cei de la Enel, însă nici până astăzi staţiile de desecare nu au fost puse în funcţiune. Deşi cei de la ANIF Constanţa aveau posibilitatea să intervină de acum o lună, pentru a verifica staţiile şi pentru a le scoate la uscat, nici măcar nu au avut intenţia de a coresponda cu ANIF Bucureşti în vederea alocării de fonduri suplimentare pentru urgentarea rezolvării situaţiei. Dacă anul trecut devizul de cheltuieli a lucrărilor a fost făcut în 4 luni, anul acesta nu mă aştept la minuni", a declarat, pentru "Replica", primarul Ioan Suciu. Pentru punerea pompelor în funcţiune edilul spune că ar fi nevoie de câteva miliarde bune. "La noi e ca la nebuni. Toamna trecută cei de la Enel au cheltuit 3 miliarde lei pentru înlocuirea cablului de curent la staţiile de desecare, s-au înlocuit motoarele cu alte 3 miliarde lei de la Guvern, dar celor de la ANIF le-a fost lene să pornească butoanele pentru a le pune în funcţiune şi au fost acoperite din nou cu apă. De anul trecut şi până acum doar de pe 200 din cele 3000 de hectare de teren inundate s-a retras apa, de pe restul suprafeţei se aşteaptă punerea în funcţiune a staţiilor de desecare însă cele 5 motoare sunt acoperite de apă. Cei de la ANIF nici măcar nu s-au obosit să scoată motoarele cu o macara pentru a le pune la uscat, pentru a le bobina, a le verifica şi remonta la Ciobanu. Japonezii au făcut într-o săptămână o autostradă, iar cei de la ANIF de 10 luni nu sunt în stare să pună staţiile de desecare în funcţiune", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Ioan Suciu, primarul din Ciobanu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102