REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Japonia oferă un sprijin esenţial persoanelor strămutate din Ucraina, împreună cu România şi UNHCR

Japonia oferă un sprijin esenţial persoanelor strămutate din Ucraina, împreună cu România şi UNHCR

Replica API 18 mai 2022 | 00:00 711

Japonia oferă un sprijin esenţial pentru persoanele strămutate din cauza invaziei din Ucraina, asigurând transportul aerian pentru a aduce articolele de primă necesitate ale UNHCR în România şi în Polonia, de unde vor fi transportate mai departe în Ucraina, se arată într-un comunicat al ambasadei Japoniei în ţara noastră.

Sursa foto: Embassy of JAPAN in Romania/facebook.com

Potrivit comunicatului, UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi, salută transportul aerian asigurat de Guvernul Japoniei, care furnizează un sprijin esenţial persoanelor forţate să îşi părăsească locuinţele. Guvernul Japoniei este un partener pe termen lung al UNHCR.

"De la începutul invaziei, guvernele, sectorul privat, municipalităţile, comunităţile şi oamenii din întreaga lume s-au mobilizat pentru a reacţiona la această criză. Guvernul Japoniei a răspuns cu generozitate apelului de asistenţă al UNHCR, asigurând transportul aerian pentru a aduce articolele de primă necesitate ale UNHCR în România şi în Polonia, de unde vor fi transportate mai departe în Ucraina. Acest lucru se adaugă la contribuţia deja generoasă către UNHCR, pentru a răspunde nevoilor umanitare din interiorul Ucrainei şi din afara acesteia - în ţările de primire a refugiaţilor", se arată în comunicat, scrie Agerpres.

Sursa citată precizează că, pe măsură ce nevoia de ajutor umanitar continuă să crească, acest sprijin extrem de important din partea guvernului Japoniei va permite UNHCR să ofere persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei produse de bază, inclusiv pături, seturi de bucătărie, folii de plastic şi lămpi solare.

"Acest sprijin din partea Guvernului Japoniei permite UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi, să ajungă la cei mai vulnerabili din interiorul Ucrainei. Pe măsură ce invazia continuă, susţinerea din partea partenerilor precum Guvernul României şi Guvernul Japoniei rămâne esenţială pentru ca sprjinul UNHCR să ajungă la cei afectaţi", a declarat Pablo Zapata, reprezentantul UNHCR în România.

În acelaşi context, ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, a salutat cooperarea cu România şi cu UNHCR.

"În plus faţă de asistenţa umanitară de urgenţă de 200 de milioane de dolari deja anunţată de Guvernul Japoniei în Ucraina şi în ţările vecine, suntem foarte încântaţi să putem coopera cu România şi cu UNHCR şi în acest mod. Această operaţiune comună simbolizează colaborarea dintre Japonia, România şi UNHCR. România confirmă proverbul: "Prietenul la nevoie se cunoaşte", a declarat Hiroshi Ueda.

Conform comunicatului, transportul aerian face parte din seria celor oferite de Guvernul Japoniei către România şi Polonia. Acest sprijin vine în completarea unei contribuţii vitale şi foarte apreciate de 40,1 milioane dolari şi a altor articole de primă necesitate oferite de poporul japonez pentru Ucraina şi ţările vecine care au oferit cu generozitate adăpost ucrainenilor care fug de conflict.

Până la data de 13 mai, România a primit peste 900.000 de refugiaţi din Ucraina, iar aproximativ 90.000 au ales să rămână în ţară.

"În mai puţin de 12 săptămâni, invazia a forţat o treime din populaţia Ucrainei să îşi părăsească locuinţele. Aceasta este cea mai mare criză de strămutare din lume în prezent. Aproximativ 8 milioane de persoane au fost strămutate în interiorul Ucrainei şi se estimează că aproximativ 13 milioane de persoane sunt blocate în zonele afectate sau nu pot pleca. În interiorul Ucrainei, multe persoane blocate nu au acces la nevoile de bază, inclusiv alimente, apă şi medicamente. Furnizarea de ajutoare vitale rămâne o problemă, în lipsa unui acces umanitar sigur. UNHCR şi partenerii continuă să depună eforturi pentru a ajunge în zonele dificile cu asistenţă esenţială în cadrul convoaielor interinstituţionale", se mai spune în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai exists SI alti refugiati in Romania? Oare cum see simt ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920