REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Japonia va decide la finele lunii martie dacă va permite accesul spectatorilor străini la JO de la Tokyo

Japonia va decide la finele lunii martie dacă va permite accesul spectatorilor străini la JO de la Tokyo

Replica API 4 martie 2021 | 00:00 879

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor lua o decizie până la finele lunii martie privind accesul spectatorilor străini la întrecerile olimpice, conform agenţiei EFE.

Comitetul japonez de organizare a Jocurilor Olimpice va stabili până la sfârşitul lunii aprilie audienţa permisă de spectatori la competiţiile olimpice, a precizat preşedintele său, Seiko Hashimoto, cu prilejul unei conferinţe de presă.

''Din cauza că situaţia privind COVID-19 se schimbă din moment în moment, cred că este esenţial să luăm o decizie cu cea mai mare promptitudine posibilă'', a precizat Hashimoto la finele unei reuniuni online cu organizatorii, autorităţile japoneze, Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul Internaţional Paralimpic.

Decizia privind accesul spectatorilor străini pe arenele olimpice se va lua ''în funcţie de opiniile experţilor sanitari şi de situaţia infectării cu COVID-19 atât în Japonia cât şi în alte ţări'', a precizat Seiko Hashimoto.

În lupta contra răspândirii noului coronavirus, Japonia şi-a închis frontierele de câteva luni.

În ce priveşte prezenţa spectatorilor în tribune, Hashimoto a precizat că la reuniunea de miercuri nu s-a luat în calcul opţiunea desfăşurării competiţiilor cu porţile închise: ''Tokyo 2020 va fi primul eveniment global care se va desfăşura în timpul pandemiei şi credem că trebuie să servească drept mostră de triumf contra virusului''.

Thomas Bach, preşedintele CIO, a afirmat la rândul lui că forul olimpic internaţional ''va face tot posibilul pentru a garanta securitatea tuturor participanţilor, dar şi pentru japonezi'' şi din acest motiv este ''alături de comitetul de organizare fără nicio rezervă''.

Bach a adăugat că CIO va face ''toate eforturile alături de comitetele olimpice naţionale să vaccineze toţi sportivii care merg la Tokyo pe cât va fi posibil'', conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920