REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Jay-Z a cumpărat o pagină întreagă de publicitate în mai multe ziare americane pentru a îl omagia pe George Floyd

Jay-Z a cumpărat o pagină întreagă de publicitate în mai multe ziare americane pentru a îl omagia pe George Floyd

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 1097

Rapperul şi antreprenorul Jay-Z a cumpărat alături de un grup de avocaţi, activişti şi victime ale violenţelor poliţieneşti o pagină întreagă de publicitate în mai multe cotidiane americane pentru a-l omagia pe George Floyd, un bărbat afro-american care a murit în timp ce se afla în custodia Poliţiei din Statele Unite, informează DPA, citată de Agerpres.

Jay-ZAcel anunţ, publicat şi pe contul de Instagram al companiei Roc Nation înfiinţate de Jay-Z, este însoţit de titlul "Dedicaţie pentru George Floyd". Pe aceeaşi pagină a fost tipărit şi un fragment dintr-un discurs rostit de activistul pentru drepturi civile Martin Luther King în 1965.

Sursa foto: rocnation / Instagram.com

Acel discurs despre drepturile civile, conţinând fraza "un om moare atunci când refuză să lupte pentru ceea ce este drept", a fost rostit de celebrul activist de culoare înainte de protestele din "Duminica însângerată" ("Bloody Sunday"), în timpul cărora poliţiştii americani i-au bătut pe manifestanţii din statul Alabama.

"Vom sta drepţi în faţa gazelor lacrimogene! Vom sta drepţi în faţa oricăror lucruri pe care le vor aduce împotriva noastră şi vom spune lumii întregi că suntem hotărâţi să fim liberi!", se afirmă în acelaşi anunţ publicitar, care îl citează pe Martin Luther King.

Anunţul a apărut deja în ediţiile de marţi ale unor cunoscute cotidiane americane, precum The New York Times, The Denver Post, The Chicago Tribune, The Los Angeles Times, The Philadelphia Inquirer, The Austin American Statement, The Orlando Sentinel şi The Atlanta Journal Constitution, a anunţat postul de televiziune CNN.

Potrivit CNN, anunţul va apărea şi în alte publicaţii din Statele Unite în cursul zilei de miercuri.

Proteste ample şi revolte nocturne însoţite de jafuri au avut loc în ultimele zile în Statele Unite după decesul lui George Floyd, care a murit pe 26 mai sufocat sub genunchiul unui poliţist alb din Minneapolis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au jefuit toate magazinele de durere . Plangeau cu cagule pe moaca cand cautau prin masini si magazine bunuri de furat
0
0
cioara asta borata cine mai este?
0
0
Ce sa omagieze?Ca a incercat sa smenuiasca cu bacnote false si a fost prins?mare erou al negrilor!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614