REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Jean Paul Tucan vrea deputat

Jean Paul Tucan vrea deputat

Replica API 20 septembrie 2012 | 00:00 190

Agită apele în PNL

Agită apele în PNL

PSD Constanţa nu va ceda nici un colegiu UNPR-ului. Conform negocierilor desfăşurate la Murighiol, week-end-ul trecut, UNPR va primi de la PSD colegii, dar în alte judeţe decât Constanţa. "PSD va avea candidaţi pe toate cele 9 colegii, 2 de senatori şi 7 deputaţi, obţinute ca urmare a negocierilor cu PNL", au precizat lideri ai organizaţiei PSD Constanţa. aşadar, 9 colegii din judeţul Constanţa sunt la PSD, restul de 5 - la PNL. Cum PNL formează o alianţă cu PC, un colegiu revine acestui partid, venind astfel de la sine o nouă candidatură a senatorului PC Mircea Banias, pe colegiul 4 Senat. Pe alte 3 colegii vor candida actualii parlamentari George Dragomir (Colegiul 1), Mihai Lupu (colegiul 2) şi senatorul Puiu Haşotti (Colegiul 1 Senat). Un alt colegiu "adjudecat" de liberali declanşează acum competiţia în sânul organizaţiei PNL Constanţa. Este vorba despre Colegiul 5, pe care a fost ales parlamentar,. În 2008, democrat-liberalul Zanfir Iorguş.

Tusac, scos din schema Colegiului 5, visează să candideze la Constanţa?!

Colegiul 5 era vizat şi de social-democratul Claudiu Tusac, însă el a fost scos din joc, anumite surse precizând că fostul rpimar al Mangaliei "trage tare să fie nominalizat drept candidat al PSD pe un colegiu din Constanţa". Revenind la liberali, prin târg circulă multe zvonuri: ba că PNL ar fi curtat un jurnalist să candideze, ba că un "greu" al organizaţiei, Constantin Matei, ar plănui să-şi propulseze fiul, în prezent consilier, spre o candidatură. Un parlamentar al acestui partid avansează alte nume de doritori să candideze: Victor Manea, cel care s-a ocupat de campania electorală pentru Primăria Mangalia, Dan Zepa Antonoae (şef de campanie la locale), Gheorghe Albu (în prezent secretar de stat la Agricultură) şi... surpriză! - Jean Paul Tucan. Liberalul Jean Paul Tucan este în prezent şeful Regionalei de Drumuri şi Poduri Bucureşti. El a fost şi director al Regionalei de Drumuri şi Poduri Constanţa. iar când a fost schimbat din funcţie s-a adresat în instanţă, verdictul fiind relatat pe larg într-o ediţie anterioară a cotidianului "Replica". Tot despre Tucan mai adăugăm că are afaceri diverse, iar în 2008 a candidat şi pentru Primăria Năvodari. Chestionat cu privire la o eventuală candidatură, Jean Paul Tucan a confirmat, în exclusivitate pentru "Replica" de Constanţa, că îşi doreşte acest lucru.

"Dar Iorguş de ce nu a candidat în Moldova de unde e el?"

"Doresc să candidez pe Colegiul 5şi îmi depun candidatura în partid. Este o competiţie internă, cine primeşte voturile colegilor, candidează", a afirmat Tucan. Întrebat ce legătură are el cu sudul litoralului, cu Mangalia, având în vedere că acest municipiu face parte din Colegiul 5, Jean Paul Tucan a replicat: "Dar Iorguş de ce nu a candidat în Moldova de unde e el?". În privinţa eventualei candidaturi, Tucan ştie că în partid există şi alţi pretendenţi, pentru unul singur afirmând că ar face un pas înapoi, în cazul în care respectivul se decide să intre în competiţie: "Oricând cedez candidatura pentru Victor Manea. A dus greul la organizaţia municipală, este vechi în partid, cred că merită". "Cu Gheorghe Albu o discut la masa rotundă, cu alţii - e competiţie", a mai adăugat Tucan.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218