REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Jianu (CNIPMMR): Patronii sunt de acord cu creşterea salariului minim,dar vor stabilirea unui mecanism foarte clar şi predictibilitate

Jianu (CNIPMMR): Patronii sunt de acord cu creşterea salariului minim,dar vor stabilirea unui mecanism foarte clar şi predictibilitate

Replica API 27 noiembrie 2019 | 18:02 359

Florin Jianu

Patronii sunt de acord cu majorarea salariului minim pe economie în contextul creşterii economice, dar cu două condiţii, respectiv stabilirea unui mecanism foarte clar şi predictibilitate, a afirmat, marţi, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), după ieşirea de la discuţiile avute în Consiliul Naţional Tripartit.

"În primul rând s-a stabilit că astăzi ni se prezintă un material, o analiză de impact. Acesta este un lucru salutar pentru că până acum, din discuţiile pe care le-am avut de-a lungul anilor, niciun guvern nu a prezentat o analiză de impact. O analiză care include formule matematice, o analiză care implică inflaţia, rata profitabilităţii şi alte instrumente pentru creşterea salariului minim. Propunerea pe care patronatele au avut-o a fost aceea că patronii sunt de acord cu creşterea salariului minim pe economie în contextul creşterii economice dar cu două condiţii: stabilirea unui mecanism foarte clar şi predictibilitate. Noi nu putem, ca patroni, să mergem şi să spunem celor cu care avem contracte pe 31 decembrie faptul că Guvernul a stabilit creşterea salariului minim pe economie şi de la 1 ianuarie se aplică un alt salariu minim pe economie iar în acest context să regândim contractele", a spus Florin Jianu.

El a menţionat că pentru anii care urmează trebuie purtate discuţii în avans pentru a nu se mai ajunge în situaţia unei aplicări "de pe o lună pe alta".

Florin Jianu a subliniat, totodată, că nu este de acord cu salariul diferenţiat pentru cei cu studii superioare, pentru cei care lucrează în construcţii sau pentru alte categorii.

"Prim-ministrul a spus că varianta Guvernului e aceea ca încet încet să se stabilizeze aceste salarii şi să ajungă la acelaşi nivel. Pentru moment însă nu şi-a luat angajamentul de a modifica ceva în cadrul acestor salarii", a precizat Jianu.

De asemenea, preşedintele CNIPMMR a spus că ar fi de acord cu majorarea salariului minim, dar cu condiţia ca banii să ajungă direct la salariaţi.

"7,2 procente înseamnă 150 de lei brut, ceea ce pe net înseamnă 70-80 de lei. Ceea ce noi am spus, şi am văzut că şi colegii de la sindicate au spus acest lucru, din analizele pe care le-am avut, suntem de acord să ajungă până la 100 lei net, dar cu condiţia ca banii să ajungă la oameni, nu ca jumătate din bani să ajungă pe taxe şi impozite la stat. Ministrul de Finanţe cumva a agreat această idee şi a spus că o să continuăm discuţiile pentru ca mai mulţi bani să ajungă la în buzunare la oameni, la angajaţi, nu să ajungă prin plata taxelor şi impozitelor într-o gaură neagră", a mai spus Florin Jianu. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeam ca nu e o problema pentru patroni. Ca ei oricum platesc mai mult decat salariul minim. Nu "stiam" ca ei platesc salariatii doar cu salariul minim impus de lege. Si aici ar trebui vazuta economia "subterana". O metoda veche de a nu plati impozite la stat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218