REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

JO 2020 - Gimnastică: 'Sunt mândră că am fost capabilă să concurez din nou', a spus Simone Biles

JO 2020 - Gimnastică: 'Sunt mândră că am fost capabilă să concurez din nou', a spus Simone Biles

Replica API 5 august 2021 | 00:00 787

"Sunt mândră că am fost capabilă să concurez din nou la Jocurile Olimpice", a declarat marţi gimnasta americană Simone Biles după ce a obţinut medalia de bronz la bârnă, singura probă individuală la care a participat în competiţia din capitala Japoniei, scrie AFP, citată de Agerpres.

Simone Biles

Sportivii "nu sunt doar nişte atracţii", a amintit marţi Biles, marea vedetă a gimnasticii, la capătul unor Jocuri Olimpice de coşmar pentru ea. Din cauza presiunii prea mari, americanca s-a retras din concursul pe echipe, iar ulterior din finalele de la individual compus, sărituri, sol şi paralele.

"Am făcut-o pentru mine şi sunt mândră că am fost capabilă să concurez din nou" la Tokyo, a explicat Biles la încheierea competiţiei.

"Trebuie să ne dăm seama că suntem oameni, nu suntem doar nişte atracţii. Sunt lucruri care se petrec în culise, despre care lumea nu ştie nimic. Fizic, nu aş fi fost capabilă să particip la celelalte finale (...). Acum două zile, am pierdut-o pe mătuşa mea şi nu mă aşteptam ca asta să se întâmple în timpul JO. Să concurez însă din nou şi să fiu susţinută de toată lumea, asta înseamnă totul pentru mine. Mă simt uşurată, dar mă simt ca un om care trebuie să se întoarcă acasă şi să aibă grijă de el", a spus Biles.

"Când ne vom întoarce (în Statele Unite - n. r.), am un turneu, la care vor participa şi unele fete împreună cu mine, sunt nerăbdătoare s-o fac. Trebuie să diger aceste Jocuri Olimpice, s-au întâmplat multe. Nu mă gândesc deloc la Paris (ediţia din 2024 a Jocurilor - n. r.). Sunt atâtea lucruri de care trebuie să mă ocup mai întâi. Le-aş spune celorlalte sportive: puneţi sănătatea şi integritatea voastră fizică mai presus de orice, chiar dacă asta înseamnă să rataţi cele mai mari competiţii, va fi mai bine pentru voi din punct de vedere mental. Sănătatea mea fizică şi mintală contează mai mult decât toate medaliile pe care le-aş putea câştiga vreodată", a adăugat ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o motiva mai bine ....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367