REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° ConstanÈ›a Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

JO 2020 - Simone Biles: Sprijinul primit de la oameni, mai important decât performanţele sportive

JO 2020 - Simone Biles: Sprijinul primit de la oameni, mai important decât performanţele sportive

Replica API 30 iulie 2021 | 00:00 570

Gimnasta Simone Biles, de patru ori medaliată cu aur olimpic, a reacţionat la sprijinul larg pe care l-a primit după ce s-a retras din finala concursului de individual compus de joi, scrie BBC, citat de Agerpres.

Simone Biles

Americanca în vârstă de 24 de ani a spus că sprijinul pe care l-a primit din partea fanilor este ''mai important decât performanţa din gimnastică''.

Federaţia americană de gimnastică a informat că Simone Biles s-a retras din finala concursului de individual compus de joi, pentru a se concentra pe sănătatea sa mintală.

Biles, care a fost victimă a abuzurilor sexuale, a vorbit despre necesitatea ''de a ne proteja mintea şi corpul'', subliniind că ''suntem oameni la sfârşitul zilei".

Gimnastul britanic Max Whitlock şi-a exprimat susţinerea pentru decizia lui Biles postând un mesaj pentru aceasta: ''Ţi-ai depăşit limitele de nenumărate ori. Odihneşte-te, nu te grăbi".

Mijlocaşul echipei de fotbal Manchester United, Paul Pogba, a menţionat, într-o postare pe contul său de Twitter că decizia lui Biles de a se retrage a reprezentat ''un moment de forţă incontestabilă''.

Starul pop Justin Bieber, care el însuşi şi-a scurtat un turneu mondial din 2017, invocând anxietatea şi epuizarea, s-a declarat ''mândru'' de decizia luată de Simone Biles. ''Nimeni nu va înţelege vreodată presiunile cu care te confrunţi!", a postat Bieber pe Instagram. ''Oamenii au crezut că sunt nebun pentru că nu am terminat turneul Purpose, dar a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru sănătatea mea mentală!'', a adăugat starul pop.

Susan Rice, consilier principal al preşedintelui Joe Biden, a punctat pe Twitter: ''Mulţumim lui Simone Biles pentru că ne-a reamintit că sănătatea mintală este pe primul loc''.

Simone Biles a cedat în timpul finalei pe echipe şi s-a retras din competiţie, acuzând presiunea prea mare.

Biles este însă calificată în cele patru finale individuale, ce vor avea loc săptămâna viitoare.

''Simone va continua să fie evaluată zilnic pentru a se determinat dacă va participa în finalele pe aparate de săptămâna viitoare'', a precizat federaţia americană.

''Susţinem pe deplin decizia sa şi aplaudăm curajul ei de a da prioritate bunăstării sale. Curajul său arată, încă o dată, de ce este o inspiraţie pentru atâtea persoane'', a mai adăugat forul american.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218