REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Jocul Pokemon Go, INTERZIS în România. Cum reacţionează constănţenii la o asemenea VARIANTĂ

Jocul Pokemon Go, INTERZIS în România. Cum reacţionează constănţenii la o asemenea VARIANTĂ

Replica API 9 august 2016 | 23:33 504

Ce-ar fi dacă...?

Ce-ar fi dacă...?

Isteria creată de jocul Pokemon Go a determinat autorităţile din mai multe ţări să interzică sau să restricţioneze utilizarea aplicaţiei. Nici pe români nu i-a ocolit această febră, ceea ce ne face să credem că cineva, la un moment dat, va propune ca jocul să fie interzis. Totuşi, parlamentarii ne asigură că nu ar susţine interzicerea vânătorii de pokemoni, nici măcar instituirea unei perioade de prohibiţie, cu toate că nu sunt de acord cu acest joc.

De exemplu, deputatul de Constanţa Remus Cernea, avid susţinător al drepturilor animalelor (în special ale delfinilor, spre exemplu), nu pare atât de interesat de salvarea pokemonilor. El a spus că nu are de gând să îşi instaleze aplicaţia, dar nici nu crede că ar trebui să fie interzisă. În schimb, deputatul Tudor Ciuhodaru, medic de profesie, a spus că limitarea accesului la asemenea aplicaţii trebuie să se facă prin educaţie pentru sănătate.

„Din clasa I până la a XII-a, ar trebui să se ştie că există riscuri asociate statului la calculator şi utilizării în exces a unor asemenea jocuri”, a declarat Ciuhodaru. La rândul său, deputatul Ninel Peia consideră că Pokemon Go este o simplă joacă de copii care va dispărea la fel de repede cum a apărut. Asta se va întâmpla, probabil, în ziua când pokemonii vor „dispărea” de pe planetă. Constănţenii care sunt fascinaţi de acest joc spun că ar fi o prostie ca jocul să fie interzis şi că este o bună modalitate de a face mişcare.

„De ce să îl interzică? Mi se pare o prostie. Din momentul în care mi-am luat jocul acesta am mers pe jos zeci de kilometri. Mi se pare un joc foarte bun pentru adolescenţi şi adulţi”, a afirmat o constănţeancă. La rândul său, un băiat de 17 ani, susține că jocul este foarte bun pentru socializare. „Îmi place jocul pentru că socializez foarte mult. Mă întâlnesc cu câţiva băieţi şi plecăm în căutare pokemoni. În acest timp noi ne cunoaştem mai bine. Nu ar fi corect să îl interzică”, a scris, pe o reţea de socializare, Mihai din Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/isteria-pokemon-curtea-catedralei-din-constanta-ocupata-in-toiul-noptii-de-un-grup-de-tineri-284727/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218