REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Jocuri de putere, înaintea moțiunii: cum mută, în culise, greii din PNL și PSD

Jocuri de putere, înaintea moțiunii: cum mută, în culise, greii din PNL și PSD

Replica API 30 august 2020 | 00:00 1064

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD se va vota, luni, 31 august. Până atunci, zilele sunt lungi, iar nopțile și mai lungi. În culise se numără bob cu bob și se negociază la sânge, scrie stiripesurse.ro

În tabăra liberalilor joacă cei de la USR și cei de la PMP. Aceștia vor boicota votul și nu vor intra în sală, măsura vizând 2 obiective: opoziția să nu facă cvorum și mai ales să nu existe parlamentari din arcul puterii care să voteze strâmb la moțiune, sub protecția anonimatului.

În tabăra PSD joacă cei de la Pro România și ALDE. Liberalii se laudă, pe la colțuri, că ar fi reușit să spargă frontul lui Victor Ponta, iar unii parlamentari de la Pro România vor fi ”bolnavi” luni și nu se vor prezenta la vot.

Pe această tablă de șah se negociază cu cei care pot înclina decisiv soarta moțiunii de cenzură: UDMR, minoritățile naționale și independenții. Cei de la UDMR vor negocia până în ultima secundă, decizia privind votul urmând a fi luată, luni, chiar înaintea moțiunii de cenzură. Din informațiile noastre, UDMR ar înclina spre tabăra guvernamentală, dar până luni mai sunt 2 nopți extrem de lungi, iar lucrurile pot lua o altă turnură.

În ceea ce îi privește pe deputații minorităților naționale, pentru unii dintre ei este ultima șansă să-și asigure un viitor, dacă nu vor mai candida pentru un alt mandat. Sursele noastre susțin că deputații minorităților naționale ar sări în barca guvernamentală, aceasta fiind poziția grupului la majoritatea moțiunilor de cenzură.

La cum arată situația la acest moment, moțiunea de cenzură are șanse destul de mici să treacă, însă negocierile continuă. Liberalii presează în zona opoziției și nu este exclus ca, până luni, să mai avem parte de anumite dezertări din grupul de opoziție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarii psd care trec la pnl ce fac cu muia luata? I o dau Ralucai Turcan ca sa i descarce de gestiune sau o pastreaza pentru Lucovid cand i o fi foame sa simta si el ceva cald in stomac?
0
0
Numai alegeri aveti in cap de cand prostii de noi au crezut ca daca va dam votul o sa fie mai bine. Nu mai votam nici un partid gasca de nenorociti ce sunteti
1
0
Raluca tu nu ti-ai batut joc de tara si nu intrai la sedinte si mai erai si platita daca trece motiunea de PNL CEI MAI HOTI OSA SE SCRIE ISTORIE
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614