REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Joe Biden aprobă din prima zi de mandat o serie de cereri ale comunităţii LGBT

Joe Biden aprobă din prima zi de mandat o serie de cereri ale comunităţii LGBT

Replica API 23 ianuarie 2021 | 00:00 1449

Pronumele cu gen neutru pot fi de acum înainte selectate de persoanele care contactează guvernul american, după ce Joe Biden a semnat în prima zi a mandatului său de preşedinte al SUA mai multe ordine executive, printre care şi unul împotriva discriminării persoanelor LGBT+, relatează Thomson Reuters Foundation, citată de Agerpres.

Cei care se identifică drept persoane ''non-binare'', adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot începând de joi să selecteze titlul 'Mx' pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv ''ei'' (they/them).

Această decizie marcheză şi o schimbare faţă de administraţia preşedintelui Donald Trump, care le-a interzis persoanelor transgender să se înroleze în armată şi a emis dispoziţii care subliniază importanţa sexului biologic în faţa identităţii de gen.

Susţinătorii LGBT+ au primit favorabil noua abordare promovată de preşedintele Biden. ''În prima zi, administraţia Biden a luat imediat măsuri pentru a include în discuţie persoanele trans, non-binare şi nonconforme genului'', spune Kate Ellis, care conduce grupul GLAAD de susţinere a comunităţii LGBT+. ''Cercetările au arătat că recunoaşterea şi respectarea pronumelor noastre pot face diferenţa pentru sănătatea şi bunăstarea noastră - mai ales în cazul tinerilor LGBTQ'', susţine Ellis.

În sprijinul acestei opinii, un studiu al grupului The Trevor Project, realizat pe un eşantion de 40.000 de persoane LGBT+ cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani, susţine că 28% dintre cei care au spus că nimeni nu a dorit să le folosească pronumele alese de ei au încercat să se sinucidă anul trecut, faţă de 12% dintre aceia care spun că cei mai mulţi le-au folosit acele pronume.

Preşedintele Biden a mai semnat în prima zi de mandat şi un ordin executiv care stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen. ''Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare'', se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA. La rândul lor, ''adulţii trebuie să poată să-şi câştige traiul şi să-şi urmeze vocaţia ştiind că nu vor fi concediaţi, retrogradaţi sau trataţi necorespunzător pentru că merg acasă împreună cu cineva anume sau pentru că modul în care se îmbracă nu este conform stereotipurilor bazate pe sex'', spune acelaşi ordin.

De altfel, în timpul campaniei electorale Biden a publicat o lungă listă cu revendicări ale LGBT+ pe care a promis că le va pune în aplicare şi a spus de asemenea că în primele 100 de zile de mandat doreşte să adopte legislaţia ''Equality Act'', care va incrimina discriminarea persoanelor LGBT+.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A incrput bine BYDON asta turtit! Cu CURCUBEISTII HALIMEAI KRENVURSTUL ASTA DE SUB MINE!!
1
0
sa-mi mancati cacatul indiferent de orientare !!! Cu gura !!!
1
1
Normal ca a semnat...Kamala are o ditamai pula in curul lui de alb sfrijit!
4
1
face parte si el din comunitate !Omul din ce so trage el ca si toate vietuitoarele indiferent cine lea adus pe planeta pamant au fost de doua feluri , masculin si feminin, neutrul e un gen ...dubios!
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920