REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Johannis: E greşit să apară SUPER-BARONI prin regionalizare, îmi doresc să dispară şi cei existenţi

Johannis: E greşit să apară SUPER-BARONI prin regionalizare, îmi doresc să dispară şi cei existenţi

Replica API 29 martie 2013 | 00:00 162

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis a declarat joi, într-un interviu acordat Agerpres, că îşi doreşte să dispară baronii actuali prin regionalizare şi ar fi greşit să apară odată cu regiunile nişte super-baroni, politicieni care să-şi avantajeze oraşele sau judeţele pe care le administrează în prezent.

"După părerea mea, este greşit să apară baroni, super-baroni sau cum doriţi, dar este corect să apară politicieni puternici, pentru a impulsiona o dezvoltare puternică. Cu politicieni slabi nu o să aveţi o dezvoltare puternică niciunde", a spus Johannis.

Acesta doreşte chiar să dispară aşa-numiţii baroni locali de acum. "Aşa, într-un jargon colocvial, cineva poate să spună că apar baroni mai puternici, eu îmi doresc să nu apară, cum chiar îmi doresc să dispară cei existenţi şi să redevină politicieni locali sau regionali puternici, cu care nu se asociază demersuri arbitrare", a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

Regionalizarea ar trebui să însemne, în opinia lui Klaus Iohannis, o bună oportunitate ca în România să apară "politicieni puternici, cu o reputaţie neştirbită". "Este important să vedem, să acceadă la funcţii puternice, oameni care au o reputaţie neştirbită şi o capacitate de management administrativ, bună", a declarat Johannis.Primarul Sibiului, considerat un posibil viitor preşedinte sau guvernator de regiune, nu se consideră un baron şi mai mult spune că nu îşi doreşte să conducă o regiune, decât dacă va fi ales de oameni, nu numit politic.

"Luaţi poziţia mea de primar a unui oraş semnificativ, cu mulţi ani de influenţă semnificativă a politicii judeţului şi nu cred că cineva a asociat numele meu cu noţiunea de baron. Şi atunci, cred că putem să începem de aici. (...) Eu nu sunt interesat de un astfel de interimat, vă spun de pe acum. Cum nu sunt interesat să devin guvernator interimar sau numit. Dacă vreodată aş ajunge guvernator, eu vreau să ajung acolo, ales", a anunţat Johannis.

Potrivit preşedintelui comisiei PNL privind regionalizarea, viitorii guvernatori trebuie neapărat să nu fi avut probleme cu legea şi să fi dovedit până acum performanţă în administraţie, ceea ce înseamnă atragere de investiţii, deci locuri de muncă. Apartenenţa politică la un partid sau la altul, poate decide viitorii guvernatori, însă Klaus Iohannis este pentru alegerea guvernatorilor de regiuni, nu pentru numiri politice.

"În măsura în care vor fi alegeri pentru poziţii de conducere, cu siguranţă va conta. Şi eu prefer să fie politicieni aleşi în funcţii importante, mai degrabă decât politicieni numiţi. Fiindcă deja la numiri politice, arbitrariul poate să joace un rol mai mare decât e bine", a concluzionat Johannis.

sursa: rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614