REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Jucătoarea care a stat în hotel cu Novak Djokovici face acuzații: 'Am fost tratată ca un criminal'

Jucătoarea care a stat în hotel cu Novak Djokovici face acuzații: 'Am fost tratată ca un criminal'

Replica API 15 ianuarie 2022 | 23:16 1201

Jucătoarea de dublu Renata Voracova se prezentaze la Antipozi, ca şi Novak Djokovic, cu o scutire, dar nu a făcut recurs şi s-a întors acasă. Jucătoarea de tenis căreia australienii i-au anulat vizat, face noi acuzații.

Renata Voracova

Novak Djokovic nu a fost singurul jucător care a depus o scutire medicală pentru a încerca să joace Australian Open, scrie stiripesurse.ro.

Cehoaica Renata Voracova - jucătoare de dublu, cu 11 titluri WTA în carieră - se prezentase cu o scutire obţinută după ce a avut o reacţie adversă la o infecţie cu Covid, dar a fost apoi expulzată din Australia, în timpul anulări primei vize a lui Djokovic, eveniment care a avut loc pe aeroport.

Spre deosebire de sârb, însă, jucătoarea se afla deja de zile întregi în Australia, datorită scutirii. Într-un interviu acordat BBC News Russian, Voracova a acuzat tratamentului primit.

„M-am simţit puţin ca un criminal, dar nu era niciun motiv pentru care să mă simt aşa. Am depus toate actele şi au fost aprobate. Dacă aş fi ştiut că există chiar şi 1% şansă să fie ceva în neregulă, nu aş fi plecat”.

WTA a apărat-o pe Voracova

Pe scurt, jucătorarea era sigură că va putea intra în Australia şi plănuia să se vaccineze în viitor. Şi în timp ce Djokovic a depus un recurs, Voracova a spus că nu cunoaştea de existenţa aceastei posibilităţi.

Jucătoarea cehă a dar detalii deranjante într-un alt interviu: „Nu m-am simţit în siguranţă până nu am ajuns acasă. Parcă mă uitam la un film, un interogatoriu lung cu instrucţiuni de genul „dezbracă-te, îmbracă-te”. Cât de dezgustător, nici nu vreau să mă gândesc la asta, darămite să-l experimentez din nou”.

WTA i-a luat apărarea apărarea Voracovei: „Ea a respectat regulile şi procedurile, a fost autorizată să intre, iar după sosirea ei, brusc, viza a fost anulată. Vom continua să conlucrăm cu toate autorităţile, pentru a aborda această situaţie nefericită în mod corespunzător”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stirile mincinoase rusesti ?
1
0
Asta este democratia australiana. Judecatorul da o hotarare, vine politicul si o anuleaza. Exact ca pe vremea lui Ceausescu.
1
3
vaccineaza.te nespalato!
4
2
Egal puscaria din Guyana franceza
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367