REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Jucătorii echipei FC Barcelona, de acord să-şi reducă salariile cu 70%

Jucătorii echipei FC Barcelona, de acord să-şi reducă salariile cu 70%

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 850

Jucătorii echipei FC Barcelona au fost de acord să-şi reducă salariile cu 70% pe durata crizei de sănătate cauzată de noul coronavirus, a anunţat luni gruparea catalană, la patru zile după prezentarea unui plan de şomaj parţial pentru angajaţii săi, notează AFP.

"Comitetul director al FC Barcelona, membrii echipelor din toate sporturile şi majoritatea echipei de baschet au ajuns la un acord pentru a-şi reduce salariile în perioada în care în Spania este stare de alertă din cauza COVID-19'', se arată într-un comunicat al clubului.

''În cazul primei echipe de fotbal a clubului, reducerea va fi mai mare de 70%. Acest gest suplimentar al echipei, alături de cel pe care îl va face întreg clubul, va garanta salariile personalului non-sportiv, sub rezerva unui plan de şomaj parţial din săptămâna aceasta'', se precizează în comunicat.

Vedeta catalanilor, argentinianul Lionel Messi, a postat un mesaj pe contul său de Instagram pentru a lămuri situaţia.

''Dorim să clarificăm faptul că noi am fost de acord de la bun început să ni se reducă salariile deoarece înţelegem pe deplin că este o situaţie excepţională şi suntem întotdeauna primii care ajută clubul când ni se cere. Dacă până acum nu am vorbit despre asta, a fost pentru că prioritatea noastră era aceea de a identifica soluţii viabile în sprijinul clubului, dar şi pentru cei care sunt puternic afectaţi de această criză'', a spus Messi.

Săptămâna trecuta, FC Barcelona anunţa o diminuare a salariilor personalului său pentru a atenua impactul financiar produs de pandemia de coronavirus, care afectează grav Spania. "În fapt, este vorba de o reducere a zilei de muncă, impusă de circumstanţe şi de măsurile de protecţie luate şi, în consecinţă, reducerea proporţională a retribuţiilor prevăzute în contractele respective", explica gruparea.

În paralel cu măsurile economice, clubul preciza că va pune la dispoziţie bazele sale serviciului de sănătate din Catalonia, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614