REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Judecătoarea Barbălată a "uitat" să declare firma soţului din Constanţa

Judecătoarea Barbălată a "uitat" să declare firma soţului din Constanţa

Replica API 16 iunie 2011 | 00:00 663

Audiată în dosarul şpăgii din Portul Constanţa

Audiată în dosarul şpăgii din Portul Constanţa

Georgeta Barbălată, judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost citată, ieri, de procurorii DNA pentru a fi audiată în dosarul şpăgii din Portul Constanţa. Judecătoarea, care este şi purtător de cuvânt al ÎCCJ, a avut calitatea de martor în dosar, din câte susţin surse judiciare. Motivul citării acesteia a fost acela că soţul acesteia, Dan Nimerceag, are afaceri în Portul Constanţa. Numele lui a fost asociat şi cu cel al vietnamezului Hoa Le Duc, cap al mafiei asiatice, potrivit ziarelor centrale, care au mai precizat că într-unul dintre computerele firmei Container Cleareance au fost descoperite mai multe fotografii cu judecătoarea Georgeta Barbălată, soţul acesteia, Dan Nimerceag şi cetăţeanul vietnamez Hoa Le Duc. Cei trei erau într-o vacanţă în Malta, iar fotografiile au câţiva ani vechime.

Hoa Le Duc este inculpat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi constituire de grup criminal organizat, în legătură cu tranzacţii cu mărfuri importate tot prin Portul Constanţa şi vândute în complexul comercial Dragonul Roşu. Dosarul este legat de arestările din Portul Constanţa, care au dus inclusiv la reţinerea lui Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al MAI.

Cu cine este asociat soţul judecătoarei

Foarte interesant este faptul că judecătoarea Georgeta Barbălată a postat chiar ieri, 15 iunie, ultima sa declaraţie de avere, pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Neinspiraţia sau ceasul rău au făcut ca una din cele mai importante judecătoare din România să "omită" evidenţierea veniturilor încasate de soţul său, Dan Nimerceag, de la firma pe care acesta o deţine în Constanţa, SC Transterra Logistics SRL. Potrivit magistratului, singurii bani pe care i-a adus soţul în casă anul trecut sunt cei 18.000 lei încasaţi din funcţia de director al SC Global Media Transport SRL Bucureşti. Soţul judecătoarei de la Curtea Supremă audiată de DNA în dosarul şpăgii din port are afaceri de milioane de euro în Constanţa, fiind asociat, direct şi indirect, cu nume grele ale politicului şi businessului local. Dan Nimerceag, în vârstă de 54 de ani, este unul dintre asociaţii firmei Transterra Logistics SRL, cu sediul pe bulverdul Mamaia, nr.175, alături de constănţeanul Adrian Popescu, off-shore-ul Total Investments Ltd şi o altă societate constănţeană, SC Benemar Maritime Services SRL, administratoră fiind Liliana Corduneanu. Transterra Logistics SRL se ocupă de transporturi maritime, întreaga sa activitate derulându-se, logic, prin Portul Constanţa. Alături de soţul judecătoarei Georgeta Barbălată stau în acest business cât se poate de înfloritor (afaceri de aproape 200 de miliarde şi un profit net de peste 13 miliarde în 2009) câteva nume extrem de cunoscute din peisajul constănţean. Astfel, Adrian Popescu este asociatul Laurei Bianca Buşu în mai mult firme mari din Constanţa- Clipper Shipping Agency, Triton Marine Oil SRL etc, toate având acelaşi sediu ca şi firma lui Dan Nimerceag, pe bulevardul Mamaia. Laura Bianca Buşu este fiica cunoscutului afacerist PSD Dumitru Cilibia. Iar legăturile de afaceri nu se opresc aici.

Cristian ANTON, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614