REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Judecător din CSM, după aducerea în ţară a lui Mazăre: Unii inculpaţi folosesc canalele media pentru a descuraja organele judiciare

Judecător din CSM, după aducerea în ţară a lui Mazăre: Unii inculpaţi folosesc canalele media pentru a descuraja organele judiciare

Replica API 21 mai 2019 | 00:00 220

Judecătorul Bogdan Mateescu, reprezentant al judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii, afirmă că aducerea în ţară a lui Radu Mazăre şi condamnarea acestuia dovedesc faptul că discursul despre abuzuri este unul fals, în condiţiile în care faptele descoperite de procurori sunt reale. Magistratul susţine că inculpaţii folosesc unele canale media pentru a descuraja organele judiciare şi pentru a genera presiuni publice. Mateescu face apel la români să analizeze atent informaţiile din presă, în condiţiile în care inculpaţii sunt liberi să se apere public, în timp de magistraţii au obligaţia de rezervă.

"Pornind de la situatia persoanei condamnate aduse in tara pentru ispasirea pedepsei, as vrea sa facem un exercitiu de memorie.

ADVERTISING

Sa ne aducem aminte cum in trecut persoana condamnata aducea acuzatii magistratilor in aceste dosare finalizate. Acuzatii grave.

Cunoasteti discursul: vanatoare, dosare politice, hartuiri, nu imi mai amintesc daca se vorbea atunci despre "abuzuri".

Iata, instantele au dispus definitiv condamnari grele.

Asadar acele fapte existau (nu erau inventii, etc.) si asta o spun definitiv judecatorii.

Unele persoane urmarite sau judecate pentru infractiuni de coruptie si nu numai au acces la o diversitate de mijloace media. Sigur, libertatea de exprimare este garantata. Insa sunt cazuri cand folosesc canalele media pentru a lansa diverse acuzatii, pentru a minimaliza sau inlatura, in constiinta publica, impactul faptelor imputate. Poate si pentru a descuraja organele judiciare prin generarea unei presiuni publice.

Dimpotriva, pana la solutionarea definitiva a cauzelor, magistratii nu pot interveni. Nu pot contesta alegatiile persoanelor, nu se pot apara fata de aceste acuzatii.

Destinatarul mesajelor de acest tip este societatea. Miza unor posibile diversiuni de acest tip sunteti dumneavoastra.

Rugamintea mea este sa analizati atent, sa pastrati rezerve in a accepta pur si simplu acest tip de mesaje, iata, faptele graiesc de la sine. Nu avem acces la dosarele instrumentate de magistrati, persoanele impricinate nu au niciun interes sa prezinte probele in acuzare, iar regula in magistratura este competenta si buna credinta.

Eu pastrez aceasta rezerva si astept decizia justitiei.

Desi va marturisesc ca mi se pare interesant faptul ca oamenii pe care ii cunosc, care au muncit o viata si care au strans abia strictul necesar traiului si asta prin munca si eforturi mari, nu s-au regasit in acest tip de situatii", scrie Bogdan Mateescu pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar pt ca l-ai condmanata nu inseamna ca fapta exista. Condamanari de tip Tundrea sunt cu duiumul. Insasi faptul ca i-ati dat 9 ani ptr infractiuni economice si adminsitrative in timp ce huidu e liber dupa asasinarea fara pic de regret a trei oameni vine sa intareasca suspiciunea ca este vorba despre politie politica.
0
0
organelle e timide in aplicarea legii. le intimideaza golanii
0
0
sa povesteasca lizeta cum ii procura curve paiatei
2
0
Bogdan Mateescu...Justitia sa judece oamenii cu aceiasi moneda.Dorin Cocos de ce este liber dupa doar cateva luni de puscarie?.Doar 2 ani si 6 luni ptr "N" milioane de euro?.Dinu Pescariu de ce este liber?.Banditilor ptr unii muma ptr altii ciuma...
9
3
Mazare nu a ucis oameni,dar stefan huidu da si ala e liber.
6
6
Magistratii nu se pot apara verbal , dar pot lua decizii finale in privinta oamenilor , asa ca declaratia data de acest corupt este falsa .
7
3
Mazare a fost subiectul incantatiilor pastorului Gadea in seara asta, la Latrina. Mai avea putin si-l sfintea pe bietul martir.
10
8
Ar trebui sa nu zica nimeni, nimic despre magistrati....legea raspunderii magistratilor se ma da sau nu????
14
4
Parlamentul Romaniei.. Constanta e plina de hoti, inca Dna Barbu nu e arestata ,are multe apartamente si terenuri pe numele ei de la Mazare, Am inteles ca se lucreaza la alt dosar greu, Dan Cornel zis si Alex urmeaza sa fie incarcerat ,cum a facut schimb de teren 9000m2 in buricul statiunii Mamaia cu un alt teren mult mai ieftin, acesta sa folosit de Generalul Bogdan si in numele acestuia a reusit sa revendice multe hectare 8n Cta, Tuzla,cumpana,pacalind adevaratii mostenitori.A revendicat si o vila in Centrul din Bucuresti. Despina ,un escroc notoriu ,vila Maria sa fie trecuta in patrimoniul
14
2
Am o veste proasta pentru paiatza, s-a terminat vaselina. Dar oricum e obisnuit cu negracii. Sandu Geamanu
14
9

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102