REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Judecător INCOMPATIBIL în dosarul de abuz în serviciu al lui Gheorghe Hânsă!

Judecător INCOMPATIBIL în dosarul de abuz în serviciu al lui Gheorghe Hânsă!

Replica API 24 iunie 2019 | 00:30 455

Incidente procedurale în dosarul fostului primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă! Judecătorul desemnat să judece apelul în dosarul în care a fost condamnat, pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, este incompatibil, fapt pentru care dosarul va fi artribuit altui magistrat. Judecătorul Marius Virgil Alexandru a formulat cerere de abţinere de la judecata cauzei, în baza art.64 alin.4 C.p.p. „Judecătorul de drepturi şi libertăţi nu poate participa, în aceeaşi cauză, la procedura de cameră preliminară, la judecata în fond sau în căile de atac”, se arată în articolul respectiv.

Menționăm că Gheorghe Hânsă a fost trimis în judecată alături de Suliman Ecrem, Nicolae Cristache, administrator al SC NKC Magnetism Construct, Mihai Adam, din Cernavodă, asociat al Stelmi Structuri, Marius Tiberiu Hânsă, din Cernavodă, fără calitate specială, recidivist, cercetat sub control judiciar, Rodica Cojocaru, din Cernavodă, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate şi Liliana Carmen Pricop, din Medgidia, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate. Din mijloacele de probă, procurorii au stabilit că este vorba, în primul rând, de lucrarea de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, acordată fraudulos către SC NKC Magnetism Construct SRL. Apoi, în perioada noiembrie 2012 - august 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, precum şi la data de 14 ianuarie 2013, primarul şi viceprimarul şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu, prin acţiuni concertate, pentru ca societăţile prezentate mai sus să obţină foloase necuvenite, obţinerea contractelor frauduloasă fiind intermediată de inculpatul Marius Tiberiu Hânsă, cu largul concurs al angajaţilor Primăriei Cernavodă, au mai spus procurorii.

Judecătoria Medgidia, la data de 19 decembrie 2018, l-au achitat pe Tiberiu Marius Hânsă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dar l-au condamnat pe Gheorghe Hânsă la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, dar cum el mai avea o condamnare din 2014, pedepsele i-au fost contopite, rezultând cea de 4 ani și 10 luni, în regim de detenție. De asemenea, Ecrem Suliman a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție, pentru pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit) în formă continuată (faptă săvârșită în perioada noiembrie 2012-octombrie 2013). În continuare, Nicolae Cristache a primir 3 ani și 6 luni în regim de detenție, Mihai Adam – 3 ani și 4 luni în regim de detenție (mai avea o condamnare), Rodica Cojocaru – 1 an și 6 luni cu suspendare, iar Liliana Carmen Pricop – 3 ani cu suspendare. Decizia nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi judecat apelul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vina sprijin pentru cernavoda sa judece el. sparcaciu le stie pe toate. sa ofere sprijinul lui intelectual deosebit
4
1
de negoita ,serif,radulescu ,ioc comentarii de ce va safteleste
7
6
Eu nu cunosc dar locuitori din Cernavoda pot spune daca Marius Tiberiu Hansa chiar este nevinovat pentru ca si el era bagat in dosarul asta dar a fost gasit nevinovat asa scrie aici.
2
0
Dar Emi Budurescu.?
1
0
Hansa e un escroc international dar eu m am reprofilat pe laba crestina ca sa nu se mai certe dcurvoaicele din primarie pe stiuletele meu
9
13
l ai intrecut pe batranul neacoita??
6
8
Am uitat sa va anunt oficierea casatoriei cu dna director de la scoala generala nr.2 din Cernavoda.Eu mi-am deschis un mic harem sunt futac international.Cu picioarele merg bine,cu capul am ceva probleme.
7
3
Pacat ca a fost un primar bun.Va asteptam la primarie.
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367