REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Judecatoria Medgidia, renovata de consilierul PSD Comanoiu din Agigea

Judecatoria Medgidia, renovata de consilierul PSD Comanoiu din Agigea

Replica API 13 noiembrie 2010 | 00:00 244

Cu "lipici" la banul public

Cu "lipici" la banul public

Poreclită la un moment dat "firma lu' Pilcă" de către primarul Radu Mazăre, SC Almacons SRL este încă una dintre firmele catalogată ca având "lipici" la banul public. Între timp, firma nu mai e "a lu' Pilcă" - Aurelian Cătălin Pilcă, fost vameş -, pentru că acesta s-a retras din acţionariat, lăsându-l pe Constantin Comănoiu să se desfăşoare singur în construcţiile civile şi industriale. Iar adevărul este că lui Comănoiu nu-i merge rău, consilierul local PSD din Agigea reuşind să ţină Almacons-ul "pe plus".

După ce o bună perioadă de timp a fost preferata lui Valentin Zeicu de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (chiar înainte ca acesta să redescopere Utilnavorepul lui Marian Mitrea de la Apele Române), Almacons-ul se ocupă acum de chestiuni mai "mărunte", probabil pentru că patronul - Constantin Comănoiu este preocupat să spună "prezent" şi la şedinţele de consiliu de la Agigea. Facem această remarcă întrucât, în 2008, după alegerile locale, acesta anunţa că renunţă la funcţia de consilier pentru a se dedica afacerilor. Ulterior, Comănoiu a revenit asupra deciziei, şi ca urmare a faptului că în Consiliul Local Agigea s-au produs câteva modificări în lista de aleşi locali ai PSD: viceprimarul a demisionat şi a fost aleasă o altă persoană în loc, iar o consilieră de asemenea s-a retras. Revenind la afacerile Almacons, recent, Tribunalul Constanţa a publicat anunţul de atribuire cu nr. 104207 prin care se demarează lucrări de arhitectură, structură de rezistenţă, instalaţii sanitare, instalaţii termice, ventilare şi climatizare, instalaţii electrice şi instalaţii curenţi slabi pentru clădirea Judecătoriei Medgidia, la care se adaugă şi o mansardare şi construirea câtorva anexe pentru deţinuţii care sunt aduşi la instanţă. Suma finală pe care s-a bătut palma a fost de 3.895.318 lei fără TVA. În mod total neaşteptat, suma finală este cu aproape jumătate mai mică decât cea prevăzută iniţial, de unde se trage concluzia că între cei şapte ofertanţi s-a dus o competiţie acerbă. De menţionat că lucrările pentru sediul Judecătoriei sunt absolut necesare, clădirea în cauză prezentând un risc seismic ridicat. Până la finalizarea renovărilor de amploare, Judecătoria şi-a mutat temporar activitatea într-o clădire din vecinătatea societăţii IMUM. Magistraţii vor reveni în sediul obişnuit undeva prin 2012, la începutul anului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102