REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Judecătorii au publicat motivarea condamnării lui Liviu Dragnea

Judecătorii au publicat motivarea condamnării lui Liviu Dragnea

Replica API 10 octombrie 2019 | 00:55 442

Liviu Dragnea

Judecătorii care l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare au explicat motivele deciziei lor.

Cuantumul pedepsei de 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea este suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine, precizează judecătorii Instanţei supreme în motivarea condamnării fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în majoritate, în procesul de reanaliză efectivă a criteriilor de individualizare judiciară prevăzute în art. 72 din Codul penal 1969, consideră cuantumul pedepsei de 3 ani şi 6 luni ca fiind suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale ale inculpatului, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine şi raportare la valorile sociale afectate prin fapta comisă, respectiv încrederea în instituţiile publice şi relaţiile de serviciu, în conştientizarea consecinţelor unei infracţiuni de serviciu, din perspectiva funcţiei deţinute, neimpunându-se majorarea acestuia", se precizează în motivare.

Totodată, instanţa de apel, în majoritate, a constatat că, în raport de cuantumul pedepsei rezultante de 3 ani şi 6 luni închisoare, "privarea de libertate constituie singura modalitate legală de executare a pedepsei care este aptă să conducă la îndeplinirea concretă a funcţiilor sancţiunii aplicate".

Pe 27 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, definitiv, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Mai mult pe: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca Romania se afla dupa 30 de ani de democratie originala de tip psd in situatia jalnica in care ne aflam, se datoreaza in primul rand unor sarmani idioti ca tine, fosti bolsevici, care nu inteleg nimic din ce se petrece in jurul lor.
2
0
nevasta-ta si cu fiica-ta sunt acolo , tu le-ai cumparat masina si le-ai imbracat elegant ....acum produc si tu iti iei comision ! laba trista , n-ai bani de paine si mananci cacat alterat ? ce pula mea iti atarna in gura , nespalatule !
1
2
Vezi mai prostule ca tarfa de ma-ta este pe centura si nu mai face fata la supt poli!!! Du-te dracului si ajut-o!
3
2
La toti HOTII, mai ales la astia condamnati pentru hotie si coruptie, statul sa le confiste tot pana-n al saptelea neam! Ca asa si-au impartit astia hotia: mama, tata, frati, surori, cumnati...toti s-au imbogatit subit! Sa le ia tot ca ..primul banut furat conteaza...pala l-au rostogolit ca bulgarele de zapada si asa au facut avere...din HOTIE. Sa-i lase doar cu camasa de pe ei, sa-si castige existenta din munca lor, cu salariul minim pe economie! Puscaria de-acum este laxary resort pentru hotii astia. Iar legile lui tudorel toader ii spala de toate pacatele! Nu asa. Puscarie si banii inapoi.
3
1
sa-i putrezeasca sufletul ala negru al lui in puscarie, sa-i explodeze rozeta si sa-i cada toti dintii din gura si sa-i moara poola cand va vedea femei! Sa te ajunga blestemele romanilor dracneo in haznaua in care te afli!
8
0
Chiar daca momentan esti la inchisoare, limbric jegos, tara tot te vrea mort!!!!
7
4
foaie verde salba moale , ia muie pensionare , da la noi din PSD , sa ne numeri ouale ! pensionare , daca esti barbat declara unde ai lucrat , ca sa arat oamenilor ce gorila comunista ai fost , cum faceai referate si trimiteai oamenii la canal , acum trimite-o pe ma-ta !
5
8
acolo sa-ti putrezeasca oasele, sa iesi cand te-oi scoate eu, jigodie ordinara
6
5
Ba sa vina odata opozitia, sa le scoata paiul din gura la toti toti nesatuii si imbuibatii cu care ne-a umplut psd-ul, care suge si ultimul banut de la buget! Cum sa dai tu sute de milioane pe luna pensie speciala, cum sa aduni atata trantori in aparatul administrativ de stat si astia sa aibe salarii duble sau triple fata de unul din privat care a crescut economia...Toata tara vrea meritocratie nu mediocratie, vrea oameni competenti nu obedienti..vrea sa nu mai fim condusi de borfasi si hoti..si asta se va intampla!
6
2
Omul a fost condamnat degeaba
9
11
Mai sunt banditi trimisi in judecata de catre DNA, si vrem sa ii vedem si pe acestia la puscarie! Sa se termine cu gentile cu milionul de euro spaga!
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614