REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Judecătorii CCR, lovitură pentru Klaus Iohannis: PSD câștigă meciul cu președintele

Judecătorii CCR, lovitură pentru Klaus Iohannis: PSD câștigă meciul cu președintele

Replica API 11 mai 2018 | 23:48 340

Curtea Constituţională au dezbătut sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificarea Legii de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Intergritate (ANI), act normativ care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de ANI în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept. În luna martie, şeful statului a retrimis Parlamentului această lege, însă majoritatea PSD-ALDE a respins cererea de reexaminare, menționează stiripesurse.

În urma dezbaterilor, judecătorii CCR au respins sesizarea președintelui ca inadmisibilă.

”În ziua de 10 mai 2018, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituție și al art.11 alin.(1) lit.A.a) și art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunțat, în cadrul controlului anterior promulgării, asupra obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea Legii nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr.144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, obiecție formulată de Președintele României.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate formulată. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, arată judecătorii CCR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
clasa de ciocoi moderni conduce deocamdata.dar nu va amagiti,la viitoarele alegeri va luati la revedere definitiv de la borcanelu cu miere,chiar si cei mai incapatanati pensionari nu mai voteaza cu voi.oricum,nu veti putea mitui toti romanii.
2
1
ciuma rosie nu castiga nimic inafara de dispretul tuturor. Nu au castigat nimic, desi si-au pus slugile analfabete in functii cheie. CCR-dovedit pres si sluga fidela ciumei rosii. Impreuna , vor avea aceeasi soarta, vom trai si vom vedea. Au mers prea departe, banii i-au dezumanizat si nu banii, bani avem toti ci cuantumul lor- adica, fara numar, fara numar
2
2
Golan esti tu, scursura! Daca CCR ii dadea dreptate lui Ciolannis-sase case, alta era opinia ta, avortonule! Du-te-n ma-ta si sa-mi sugi ciorapii!
2
2
am impresia ca nu sti ce inseamna golan si sa mai sti ca nu sunt in nici un partid golani sunt de mai multe feluri prosti destepti etc tu se pare ca esti unul suparat nu mai face politica icnoro ca nui de tine osa ajungi rau
3
3
La CCR nu sunt in majoritate covirsitoare golani pesedisti?
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218