REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Judecătorii CSM, avertisment după informațiile din dosarul Onea-Negulescu: Nu vom acoperi încălcări ale legii

Judecătorii CSM, avertisment după informațiile din dosarul Onea-Negulescu: Nu vom acoperi încălcări ale legii

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:00 183

Judecătorii CSM reacționează după informațiile din dosarul în care sunt cercetați Lucian Onea și Mircea Negulescu, referitoare la supravegherea unor jucători, aceștia atrăgând atenția că astfel de practici încalcă independența magistraților și afectează actul de justiție.

"Potrivit declarației formulate de o persoană vătămată cu privire la presupuse solicitări adresate de un procuror, în absența autorizărilor prevăzute de lege, în legătură cu supravegherea viețîi private a judecătorilor, respectiv modalitatea de efectuare a concediilor, locația și anturajul cu care își petreceau concediile, precum și cu privire la urmărirea tranzacțiilor bancare efectuate de judecători și traseul pe care judecătorii îl urmăreau zilnic.

Secția pentru judecători atrage atenția în mod ferm, cu privire la pericolul că astfel de presupuse practici să se constituie într-o modalitate de lucru a unor procurori în scopul încălcării în mod grav a independenței judecătorilor,cu consecință afectării actului de justiție, în detrimentul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

Secția își asumă în continuare aplicarea în concret a mecanismelor prevăzute de lege în vederea autoreglării oricăror derapaje de la legalitate în interiorul puterii judecătorești și îi asigura pe toți cetățenii de îndeplinirea misiunii constituționale cu care membrii au fost investiți, subliniind că în nicio situație nu va acoperi încălcări ale legii", transmite Secția pentru Judecători.

Într-o declarație de la dosar, apărută în spațiul public, o parte vătămată susținea că ar fi fost pusă de Mircea Negulescu să urmărească anumiți magistrați pentru a face presiuni asupra lor.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
AVEM PREA MARI PILE CUNOSTINTE SI RELATII IN SRI DNA PARCHETE SI PANA LA JOHANNIS SI MAI SUS.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367