REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Judecătorii din cadrul Adunării generale de la Constanţa s-au opus propunerilor cu caracter de noutate

Judecătorii din cadrul Adunării generale de la Constanţa s-au opus propunerilor cu caracter de noutate

Replica API 15 septembrie 2017 | 01:29 375

Adunarea generală a Curții de Apel Constanța a avut loc în data de 12 septembrie anul curent, la ora 14.00. Aceasta a fost convocată pentru discutarea proiectului Legii de modificare și completare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Magistrații participanți s-au declarat de acord (sau nu au formulat obiecțiuni) cu majoritatea propunerilor formulate de Ministerul Justiției, mai ale că anumite modificări erau necesare pentru punerea în acord a acestor legi cu decizii ale Curții Constituționale din România pentru modificarea sensului unor norme legale sau erau cerute de anumite modificări ale organizării sistemului judiciar. Cu privire la propunerile cu caracter de noutate care nu au fost supuse anterior dezbaterilor judecătorilor sau în discuție publică, judecătorii Curții de Apel Constanța s-au opus acestora, apreciind că modificarea legilor nu este necesară. Mai exact, s-a apreciat că nu se justifică creșterea vârstei minime și a vechimii în muncă pentru a participa la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii. De asemenea, s-au respins modificările în ceea ce privește procedura de numire a președintelui ÎCCJ și a procurorului general din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ, respectiv al procurorului șef al DNA și DIICOT. În unanimitate de voturi, judecătorii din Adunarea generală nu au susținut modificările în ceea ce vizează instituția reparării prejudiciilor cauzate prin erori judiciare, apreciind că subminează statutul judecătorilor și elimină o garanție importantă a independenței acestora. Tot cu unanimitate de voturi, judecătorii s-au opus modificărilor referitoare la organizarea și funcționarea Inspecției Judiciare precum și preluarea de ÎCCJ atribuțiilor Ministerului Justiției referitoarea la gestionarea instanțelor. Judecătorii s-au opus propunerii de creștere a prerogartivelor procurorului ierarhic superior căruia să i se confere posibilitatea infirmării unor soluții adoptate de procuror când sunt apreciate ca fiind nelegale și netemeinice. Aceștia s-au opus și modificărilor prevăzute proiectului prin care se intenționează crearea unei direcții specializate în efectuarea urmării penale pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cum dracu sa fie de acord sa raspunda? S-au invatat sa fie haiducii moderni ai Romaniei, dar in sensul cel mai urat al termenului.
0
0
machedonime isi fac privilegii privesc cu ochii goi condamna ca vreun moment sa fi trecut prin viata de ce sunt intrebati de ca se baga ca musca.. sau toti pe patul de moarte ca neamul lui becali vor face dezvaluiri
0
1
Bai, nenorocitilor, un medic daca greseste - plateste. La carciuma, daca spargi o farfurie, o platesti. Daca un militian face o arestare eronata sau ilegala, plateste. In general, pana si femeia de serviciu plateste daca strica ceva. Voi, care puteti strica major VIETI, nu sa spargeti scrumiere, voi de ce sa nu platiti? Faptul ca va face pasibili de plata - materiala sau cu puscaria - abia asta o sa va faca responsabili! Restul e gargara. Asociatia Hotilor si Criminalilor, daca ar exista si s-ar intalni, n-ar fi de acord sa plateasca cu puscaria! Muistilor!
3
0
De cind niste subalteri isi dau cu parerea despre masurile luate de conducere. Unde de aflam? Verificati -le dosarele celor care se opun la schimbari. Sint destui care au pactizat cu ala cu coarne. Probabil ca asa au primit ordin pe unitate.
2
0
Magistratii sunt privilegiatii societatii romanesti cu cele mei mari salarii si pensi si nu se rup cu munca ! Ma nesimtitilor voi doar aplicati legea Nu trebuie sa o faceti voi dupa cum va convine ! Ia plecati si voi afara ca medicii sa vedem cine are nevoie de voi ? Paraziti ai societatii ati distrus Romania !
5
0
Daca acest sistem nu doreste sa raqspunda pt faptele lor si masurile greste, atunci noi cetateni de ce sa raspundem in fata lor. Au impresia ca sunt dumnezi si mai presus de lege. E randul lor acum dar va veni in curand si randul cetatenilor.
4
0
De ce nu s-au opus la magariile pe care le-au facut ? Acesti nesimtiti au uitat ce este cinstea ...
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614