REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Judecătorul Cristi Danileț o contrazice pe Viorica Dăncilă: Magistrații nu trebuie să se pronunțe pe Raportul GRECO

Judecătorul Cristi Danileț o contrazice pe Viorica Dăncilă: Magistrații nu trebuie să se pronunțe pe Raportul GRECO

Replica API 18 iulie 2019 | 00:22 427

Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț spune la RFI că poziția PSD în privința rapoartelor GRECO este inacceptabilă. Social-democrații au declarat că nu vor face nimic, până când magistrații nu ajung la un consens. Ideea e fost făcută publică de premierul Viorica Dăncilă. Danileț o contrazice însă.

”Este un lucru inacceptabil și vă și spun de ce. Aceste recomandări ale GRECO provin din partea unui organism de experți din cadrul Consiliului Europei. Consiliul Europei este un organism politic din care și România face parte și care funcționează după anumite reguli. Aceste reguli nu sunt facultative. În orice caz, nu magistrații trebuie să își dea cu părerea, să fie de acord cu aplicarea acestor reguli. În urmă cu un an, toate instanțele și Parchetele din România și-au exprimat deja voința în legătură cu această secție specială, pe care Parlamentul a inventat-o în România. Și atunci, aproape în unanimitate, toți magistrații din România și-au exprimat opinia că această secție nu este necesară și nu ar trebui inventată. Păi, dacă atunci am spus clar că nu dorim această secție, acum să fim întrebați din nou dacă suntem de acord sau nu cu secția sau să fim de acord sau nu cu GRECO? Nu, după părerea mea, este inacceptabil ca reglementări după care funcționează entități politice să fie supuse acordului magistraților”, a declarat Danileț.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca sunt corecti, de ce se tem magistratii de sectia asta?
0
2
nu va mai obositi cu explicatii pe care analfabeta nu este in masura sa le inteleaga- o depasesc din toate punctele de vedere-nici macar notiunile de cultura generala nu o ajuta
3
1
Pai sa nu stea si astia in rand cu toti HOTII care primesc pensii speciale! Ca doar cine-i pazeste pe HOTI si-i spala de toate pacatele si-i lasa cu banii furati noua, fraierii care le inghitim toate mizeriile!!! Nu ei?. Sa va fie clar: Toti traim in Romania si Romania nu are cum sa va umfle voua si altora ca voi burtile! Toti impartim si avutia si saracia tarii! In mod egal.
5
0
Ar fi bine sa intelegem ca o recomandare nu este o obligatie. O recomandare e un sfat. Care in cazul asta nu a fost cerut de guvern. Pot tine cont de el, desi nu sunt obligati, cei care l au cerut. Cand vor forma un guvern.
2
4
La justitie si asa nu le convine nimic..vor doar pensii babane. De nu le va muri nimeni inainte....
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920