REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Judecătorul Răzvan Davidencu, EXCLUS din magistratură. Iată de ce!

Judecătorul Răzvan Davidencu, EXCLUS din magistratură. Iată de ce!

Replica API 26 mai 2016 | 00:00 1329

Activa la Judecătoria Hârşova

Activa la Judecătoria Hârşova

Judecătorul Vladimir Răzvan Davidencu a ajuns, iar, în atenţia colegilor de la Consiliul Superior al Magistarturii, Secţia pentru Judecători în materie de disciplină, după ce a încălcat statutul judecătorilor. Magistratul delegat la Hârşova a fost cercetat disciplinar, întrucât a încălcat articolul 99, din Legea 303/2004, alineatele h), f), k), m). În urma abaterilor repetate, magistraţii CSM au decis să-l excludă din magistratură pe Vladimir Răzvan Davidencu!

În şedinţa din 25 mai 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Davidencu Răzvan Vladimir, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, în prezent delegat în cadrul Judecătoriei Hârşova.

În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h), f), k) şi m) din acelaşi act normativ: „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile ”; „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu”; „absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului”; „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente ”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Davidencu nu se află pentru prima oară în atenţia Secţiei pentru judecători în materie de disciplină. Pe data de 30 septembrie 2015, magistratul Judecătoriei Constanţa, delegat, la acea perioadă, la Judecătoria Medgidia, s-a ales cu o sancţiune disciplinară.

Concret, i-a fost diminuată indemnizaţia de încadrare lunară brută cu 20% pe o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ - „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor …“. Vladimir Răzvan Davidencu a activat în cadrul Judecătoriei Constanţa până la 1 iulie a.c., atunci când preşedintele Curţii de Apel Constanţa a decis să-l delege pe acesta, la cerere, la Judecătoria Medgidia, pentru o perioadă de 6 luni. Davidencu a solicitat să fie mutat la altă instanţă, din cauza „dificultăţilor pe care le întâmpină în exercitarea activităţii la Secţia Civilă a Judecătoriei Constanţa”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367