REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Judeţeanul încheie anul 2011 fără datorii şi cu facturi scadente în ianuarie 2012 achitate în avans

Judeţeanul încheie anul 2011 fără datorii şi cu facturi scadente în ianuarie 2012 achitate în avans

Replica API 14 decembrie 2011 | 00:00 92

Căpăţână: Sunt mulţumit de activitatea desfăşurată de corpul medical

Căpăţână: Sunt mulţumit de activitatea desfăşurată de corpul medical

Pe anul 2011, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, clasificat la cel mai înalt nivel de competenţă de către Ministerul Sănătăţii, încheie fără datorii şi cu facturi scadente în ianuarie 2012 achitate în avans. Munca angajaţilor unităţii sanitare care timp de 12 luni au lucrat contracronometru pentru a trata cei 49.000 de pacienţi ce au decis să treacă pragul unităţii va fi răsplătită de sărbători cu 15 tichete de masă în valoare totală de 135 lei. Conform managerului unităţii sanitare, dr. Dănuţ Căpăţână, anul 2011 a fost foarte bun din punct de vedere al investiţiilor. Ministerul Sănătăţii a repartizat spitalului 1 milion de euro, iar Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a alocat 10 milioane de euro pentru modernizarea unor secţii şi dotarea acestora cu aparatură medicală la standarde europene, schimbarea lifturilor şi a sistemului de supraveghere video. Managerul unităţii, dr. Dănuţ Căpăţână, a prezentat presei o situaţie statistică care reflectă activitatea medicală a spitalului.

"Cel mai important este faptul că, în judeţ, avem foarte multe naşteri faţă de nivelul naţional. Avem foarte mulţi pacienţi care ne vin prin Serviciul de Urgenţă, dar asta este o problemă care ţine foarte mult de modul de organizare al sistemului sanitar şi de gradul de înţelegere de către pacient a sistemului şi a unei anumite patologii. Urgenţa este foarte aglomerată fără motivaţie. Din punct de vedere al indicelui de complexitate a cazurilor, avem 6 zile durată medie de spitalizare ceea ce înseamnă că spitalul este eficient. Spitalul a rezolvat cazuri de o patologie şi o complexitate foarte mare. Poate sună a laudă, dar am crescut indicele faţă de anul trecut şi asta se datorează în mod exclusiv medicilor şi rezultatele muncii lor se văd în cifre care vor reflecta o mai bună finanţare în noul contract cu Casa de Sănătate. Datorită indicelui crescut vom primi bani în plus la contract", a declarat managerul Căpăţână. Conform acestuia, până la finalul lunii noiembrie a.c., medicii spitalului au tratat 49.000 constănţeni, dintre care 10.000 de pacienţi au provenit din alte judeţe. "Ca manager, sunt mulţumit de activitatea desfăşurată de corpul medical, pentru că rezultatele pe hârtie sunt clare şi fără echivoc. A fost un an foarte bun al investiţiilor. CJC s-a implicat foarte tare din acest punct de vedere. Sperăm ca anul 2012 să fie la fel de bun din punct de vedere al investiţiilor. Cu siguranţă CJC va investi şi în Secţia de Chirurgie Plastică. Anul acesta CJC a investit 10 milioane de euro, iar Ministerul Sănătăţii 1 milion de euro. Nu avem nici un fel de datorii către furnizori, am achitat facturile chiar şi pe cele scadente pentru ianuarie 2012", a declarat managerul Spitalului Judeţean. De altfel, acesta a menţionat că unitatea sanitară are de recuperat o sumă considerabilă de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru serviciile medicale prestate peste valoarea contractului şi care nu au fost decontate, dar şi 150.000 euro de la Casa de Sănătate a Apărării Ordinii Publice Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ). Mai mult decât atât, şeful celei mai mari unităţi sanitare susţine că, pentru a trece cu bine de sărbătorile de iarnă, unitatea sanitară s-a aprovizionat cu stocuri de medicamente, în valoare de 200.000 lei, suficiente până la jumătatea lunii ianuarie 2012. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614