REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Judeţul Constanţa, în fierbere: IMAGINI HORROR, CU UN PORC LEGAT DE O MAŞINĂ!

Judeţul Constanţa, în fierbere: IMAGINI HORROR, CU UN PORC LEGAT DE O MAŞINĂ!

Replica API 2 august 2018 | 00:17 386

PESTA PORCINĂ. Au început eutanasierile şi se fac verificări pe seama unor imagini video!

PESTA PORCINĂ. Au început eutanasierile şi se fac verificări pe seama unor imagini video!

România este în fierbere! Numărul focarelor de pestă porcină africană în România a ajuns la 524, dintre care 521 în gospodăriile populaţiei, a anunţat, miercuri, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu. El a mai precizat că pesta a avut “o evoluţie agresivă, explozivă, începând cu 9 iunie”.

Situaţia este gravă şi în judeţul Constanţa! Virusul Pestei Porcine Africane începe să se extindă. Iniţial, problema părea să fie ţinută sub control, doar două focare izolate fiind confirmate în două gospodării individuale. La momentul respectiv doar doi porci au fost găsiţi morţi, primul într-o gospodărie din Istria.

Însă, în urmă cu câteva zile au apărut suspiciuni de pestă şi în gospodăriile de la Dulceşti. Diagnosticul a fost confirmat, iar în total este vorba despre 200 de porci afectaţi. "În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană, serviciile veterinare au intervenit imediat.

Conform procedurilor, D.S.V.S.A. Constanța a fost luat următoarele măsuri: punerea sub supraveghere sanitară veterinară oficială a exploatației, au fost impuse restricții de mișcare, s-a efectuat dezinfecţia exploatației afectate, a spațiilor de cazare ale porcilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate. Totodată, au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animale bolnave și găsite moarte (2 capete).

La nivelul județului Constanța a fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor, unde a fost adoptat planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea bolii și adoptarea zonelor de restricții. Au fost stabilite zonele de restricții sanitare veterinare, în jurul gospodăriei afectate, respectiv o zonă de protecție cu o rază de 3 km și o zonă de supraveghere cu rază de 10 km", au transmis autorităţile.

"Totdată, s-au dispus restricții de circulație și s-au instituit filtre rutiere la intrare și ieșire din localitate. Este în desfășurare acțiunea de catagrafiere a tuturor suinelor din zonele de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. D.S.V.S.A. Constanța solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar de liberă practică concesionar, alte autorități, sau D.S.V.S.A. judeţeană. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie", au transmis, prin intermediul unui comunicat, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare.

Începând de marţi, la Dulceşti s-au deplasat echipaje ale DSV şi a început eutanasierea porcilor. Acţiunea a continuat şi miercuri, sub privirile deznădăjduite ale oamenilor: "Ne omorâţi porcii pe care îi creşteam să îi avem de Crăciun!", a spus un cetăţean, cu ochii în lacrimi.

Din cei 200 de porci, 100 aparţin unui singur proprietar, iar restul de 100 - altor diverşi crescători individuali din localitate. Primarul comunei 23 August, de care aparţine Dulceşti, Mugur Mitrana a declarat: "Oamenii primesc despăgubiri de 5,8 lei per kilogram. Toţi porcii vor fi omorâţi".

În timp ce la Dulceşti acţiunea a avut loc paşnic, în restul judeţului sunt crescători care susţin că, dacă se ajunge şi la ei cu eutanasierea animalelor, va ieşi scandal! De altfel, a început să circule o imagine cu un cetăţean care târăşte un porc legat de maşină, speculându-se că omul “protestează” în acest mod. Având în vedere respectivele imagini, care se pare că au fost filmate în comuna Ciobanu, autorităţile au intrat în alertă şi au declanşat verificările de rigoare!

A.C.

VIDEO:

Vezi şi:

JALE în Tulcea! Zeci de mii de porci, SACRIFICAŢI şi incineraţi după depistarea unui focar de pestă porcină africană

FOCAR de pestă porcină. CARNIPROD ŞI-A ÎNCHIS MAGAZINELE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oameni buni, aloooo, nu suntem in Africa, suntem in Romania secolului 21.Rusine. Pentru ce a murit Ceausescu?
3
0
Nesimtitilor !!! Cat va mai bateti joc de oameni ???
3
0
Cand se iau masuri demonstrate a fi bune,este nevoie de informare in media ,pe toate caile posibile dar si de despagubiri pe masura. Oamenii de la firul ierbii nu au timp sa stea la televizor,multi nu au asa ceva,sunt multi saraci disperati ce trebuiesc informati si ajutati de statul ce se pretinde al romanilor, pentru romani.Siguranta nationala este in primul rand legata de mijloacele de subzistenta,adica mancare si celelalte necesare traiului de zi cu zi,nu de hastagi,partide,interlopi mascati in ONG-uri si alti cacati dornici de faima ,aplauze pentru ca ei,rahatii cu ochi exista.
3
0
Plan. Imprastiem pesta porcina africana in Romania prin nutreturi, vaccinuri etc..., omoram porcii, aducem musulmanii. Ca sa nu se prinda fraierii de manevra, ii tinem ocupati cu rezist, muiepsd, miting10august. Cand se trezesc la realitate, o sa fie prea tarziu, razboiul civil islam-crestinism prin care vom distruge religiile va avea loc si in Romania. hashtag maieputin hashtag NWO
7
3
Sa ne aducem aminte de programul satanistilor consultati periodic de sedintele comune cu israel. Anul trecut au demarat programul raselor romanesti varna si mangalita iar acum gripa porcina africana. Suna a cacealma jidadneasca.
4
1
Cea mai mare manipulare ordinara pentru uciderea porcilor saracirea populatiei printr un guvern de rahat si slugoi care executa ordine de la UE FMI NATO SI BM !PSD si toate partidele criminlae sunt complici la distrugerea Romaniei !Pe ei frati Romani !Aveti demnitate !
17
2
Sau PSD arunca tara in haos inainte de Miting si inainde de Septembrie? Pute a diversiune!
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218