REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Județul Constanța și Cantabria din Spania s-au înfrăţit. Ce planuri au

Județul Constanța și Cantabria din Spania s-au înfrăţit. Ce planuri au

Replica API 13 decembrie 2018 | 03:24 378

Astăzi, 12 decembrie 2018, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța și Miguel Ángel Revilla Roiz, președintele Comunității Autonome Cantabria, au semnat Declarația de Voință între Comunitatea Autonomă Cantabria din Regatul Spaniei și Județul Constanța pentru promovarea relațiilor de prietenie și colaborare între cele două regiuni.

La această ceremonie au mai participat Rafael de la Sierra González, consilier al Președinției și Justiției, Guillermo Blanco Gómez, director al cabinetului Președintelui Cantabriei, Paula Fernández Viaña, director al Cabinetului Ministrului Administrației și Justiției, precum și Marian Popescu, Consulul General al României la Bilbao.

"Vom identifica și aplica proiecte transfrontaliere comune"

“Acestă Declarație de Voință are o puternică semnificație și reprezintă dovada clară a relațiilor de prietenie dintre Comunitatea Autonomă Cantabria din Spania și județul nostru. Experiența autorităților din Cantabria din domenii precum administrația publică, învățământ și cercetare, educație, agricultură sau economie reprezintă un avantaj deosebit de important. Sunt convins că împreună cu reprezentanții Guvernului din Cantabria vom identifica și aplica proiecte transfrontaliere comune, benefice pentru ambele comunități pe care le reprezentăm”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

"Asemănările ne permit să avem relații comerciale și de prietenie"

La rândul lor, autoritățile din Cantabria susțin că această declarație de voință reprezintă primul pas important pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare.

“Viitorul se construiește pe baza schimburilor interumane și administrative. Este important să ne cunoaștem pentru a putea construi împreună și pentru a dezvolta proiecte benefice pentru ambele regiuni. Asemănările dintre cele două zone geografice ne permit să avem relații comerciale și de prietenie, dincolo de acest document. Cu ocazia acestei înfrățiri îmi doresc ca tot mai mulți locuitori ai Cantabriei să meargă la Constanța și constănțenii să ne viziteze în număr cât mai mare. Cu siguranță acesta este începutul unei îndelungate relații de colaborare și prietenie între cele două regiuni”, a declarat președintele Comunității Autonome Cantabria, Miguel Ángel Revilla Roiz.

În perioada următoare vor fi organizate mai multe sesiuni de lucru și schimburi de experiență, astfel încât să se poată identifica oportunități concrete de colaborare între cele două regiuni precum și domeniile prioritare de acțiune.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se fura si acolo? Daca nu, pot sa invete... He he
2
0
Felicitari echipei de la CJC!
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920