REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Jumătatea de Românie de peste graniţă. Ministrul Intotero, detalii despre diaspora

Jumătatea de Românie de peste graniţă. Ministrul Intotero, detalii despre diaspora

Replica API 18 iulie 2018 | 02:49 332

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni subliniază că, în afara graniţelor ţării, se află nu mai puţin de zece milioane de cetăţeni români.

Nu mai puţin de zece milioane de români se află peste graniţele ţării. Precizarea a fost făcută de către Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, cea care a detaliat situaţia în care se află diaspora în momentul de faţă şi care sunt ţările în care sunt cele mai importante comunităţi de români. Mare parte a celor care au cetăţenia română şi trăiesc peste graniţă se află în regiunile istorice, restul fiind români stabiliţi în străinătate din diferite alte motive, cum ar fi un loc de muncă stabil şi bine plătit, conform stiridiaspora.ro

"În afara graniţelor avem circa 10 milioane de români, dintre care patru milioane sunt etnicii din regiunile istorice din jurul graniţelor şi nu numai, iar şase milioane sunt cei care reprezintă diaspora. Prima ţară cu cea mai mare comunitate a românilor e Italia, cu un număr de circa 1,2 milioane de cetăţeni români, apoi Spania cu un milion de cetăţeni, Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia", arată Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' tu cine mortii tai esti ba de afirmi cu exactitate ca sunt 10 milioane in afara????Maimuta dreaq ce esti,ne pisam in beregata ta pana se intorc toti romanii acasa.Si cand vrei pauza sugi pwla
11
11
Romanii care au fugit de foame din tara lor natala sunt cel putin 10 milioane. Prin Europa am vazut reclame stradale in limba romana. Prin metrou la fel. Coruptia generalizata din Romania tine economia blocata intre niste limite acceptate de hoti. Daca se vor intoarce vor gasi aceeasi societate alienata care au lasato.
13
1
pt 14:19 : Da cine crezi tu ca stie cel mai bine sa numere ??? Prostul de melescanu sau pesedei jegosi ca tine ??? Papagalule !!! Sunt mai mult de 10 milioane plecati multumita hotilor olteni din parlament ! Muie la toti !!!
9
10
SIRIA NR2. ROMANI NATIE DE SLUGI CONDUSA DE STATUL MAFIOT.
9
0
Fa nebuno de cate ori ii numeri de ti-au dat 10 mil.Astia nu mai mor si ei,nu crapa de batranete,de accidente sau boli?Debila asta crede ca romanii numarati de ea sunt nemuritori.Si in plus numara si prost.
5
13

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367