REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Jumătatea lunii septembrie, data limită pentru depunerea cererilor de debranşare la căldură

Jumătatea lunii septembrie, data limită pentru depunerea cererilor de debranşare la căldură

Replica API 31 august 2016 | 00:34 383

Atenţie, constănţeni!

Atenţie, constănţeni!

RADET Constanţa anunţă că termenul limită pentru depunerea cererilor de eliberare aviz pentru deconectarea/debranşarea de la sistemul centralizat de termoficare este 15 septembrie 2016. Având în vedere că termenul prevăzut de lege pentru soluţionarea fiecărui dosar depus la registratura regiei este de 30 zile, RADETConstanţa a luat această măsură de sistare a depunerilor cererilor de eliberare aviz pentru deconectare /debranşare de la sistemul centralizat de termoficare pe 15 septembrie pentru că rezoluţia pentru fiecare caz în parte urmează a fi dată până pe 15 octombrie. Menţionăm că după data de 15 septembrie se mai primesc doar completări la dosar, completări solicitate de către reprezentanţii regiei autorizaţi să analizeze şi să aprobe dosarele consumatorilor care solicită deconectarea /debranşarea de la sistemul centralizat de termoficare. Mai multe detalii despre modalitatea de debranşare: www.replicaonline.ro

Iată cât te costă să te debranșezi și care e procedura

Amintim că procedura de debranşare de la reţeaua centralizată de termoficare s-a simplificat,de anul acesta. Directorul RADET, Liviu Popa a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că vechiul formular a fost foarte mult simplificat. „Față de anul trecut, anul acesta procedura de deconectare a fost farte mult modificată. Am scos obligativitatea de a se realize un proiect al instalației, deoarece am constatat anul trecut că a dat bătăi de cap solicitanților și costuri suplimentare.” a afirmat directorul RADET. Pe lângă această modificare, cererile de anul acesta au fost clasificate în trei categorii: apartament, casă şi scară de bloc, ceea ce uşurează procedeul de debranşare. Totodată, directorul RADET a menționat că în acest an, formularele de debranşare au fost pregătite mai devreme decât în anii precedenţi. „Dacă anul trecut le-am pus la dispoziţia abonaţilor din 22 mai, anul acesta am început din 20 aprilie. Paradoxal, însă, numărul solicitărilor e foarte mic“, a spus Popa. Dacă în 2015, în primele patru zile se depuseseră peste 80 de cereri de debranşare, acum, de pe 20 aprilie, sunt doar 37 de solicitări. Taxele pentru debranşare sunt: tariful de deconectare a unui apartament (494 de lei), tariful de analiză a dosarului (160 de lei), formularul (10 lei) şi tariful de debranşare de la apă caldă (131 de lei pentru un robinet, 169 de lei pentru doi). Pentru un imobil, costul de debranşare este 496 de lei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369