REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Jurământul militar, rostit de prima serie de rezerviști voluntari, la Capu Midia

Jurământul militar, rostit de prima serie de rezerviști voluntari, la Capu Midia

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:07 1669

Vineri, 23 septembrie 2022, a avut loc la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu“ ceremonia de depunere a jurământului militar de către prima serie de rezerviști voluntari care a absolvit cursul de bază în instituția de învățământ militară de la Capu Midia. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea cursanților.

În cuvântul său, comandantul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, colonelul Viorel-Eugen Bitan, le-a transmis cursanților că este o onoare să fie prima serie care absolvă cursul de bază în această unitate și i-a felicitat pentru efortul pe care l-au depus în cele 4 săptămâni de pregătire intensă. “Ați ales un drum care nu va fi ușor. Cariera de militar în cadrul Forțelor Aeriene, Forțelor Terestre Române este una provocatoare, cu mai multe obligații și responsabilități decât avantaje sau drepturi. Veți avea de înfruntat amenințări din ce în ce mai complexe, cu adversari inteligenți care folosesc, pe lângă forța armelor și a violenței, pe cea a legilor internaționale pentru a-și atinge scopul. De aceea, trebuie să fiți cu un pas înaintea lor și acest lucru este posibil numai prin învățare și instruire permanentă, prin dorința constantă de autodepășire, prin adaptarea rapidă și continuă la schimbările geostrategice din lumea pe care o trăim”, le-a spus rezerviștilor voluntari comandantul Școlii de Instruire pentru Apărare Atiaeriană.

La final, rudele, care au participat la întreaga ceremonie, i-au îmbrățișat, i-au felicitat și le-au oferit flori.

“Prima reacție când am văzut-o pe mama în uniforma militară a fost nemaipomenită. Nu m-aș fi așteptat niciodată să o văd așa, dar sunt mândru de ea”, a spus băiatul cursantei Rodica Leaua, care a mărturisit că familia a fost cea care i-a dat curaj să facă acest pas:“A fost o experiență foarte plăcută, puțin grea, dar mă bucur că am reușit să parcurg acești pași; cadre foarte bune care m-au învățat foarte multe lucruri”.

“Pentru mine și colegii mei a fost un moment emoționant. Este un moment unic în viață, un moment în care ne legăm de țară pentru totdeauna și suntem pregătiți, începând de acum, să servim Patria chiar cu prețul vieții, așa cum spune și jurmământul militar. Toată această perioadă de pregătire a fost frumoasă, interesantă, am învățat foarte multe lucruri pe care nu le cunoșteam: să mânuiesc o armă, ce înseamnă să tragi cu o armă, să defilezi, tot ce face referire la viața în cazarmă. Chiar le recomand tuturor să încerce măcar o dată în viață să vadă cum este să fii militar, dacă sunt apți din punct de verede medical și fizic”, a spus Elena Păuneț, cursant.

În perioada petrecută la Capu Midia, cei 22 de cursanți au învățat regulamentele militare, caracteristicile armamentului de infanterie, au învățat cum să tragă cu pistolul mitralieră de calibrul 7,62 mm, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, au învățat pasul de defilare, cum să se adreseze superiorilor, au făcut sport chiar și pe plajă, ori au alergat în teren variat, dar au aflat și cum să acorde primul ajutor.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt rezervisti boule. Iau 500 lei, au serviciul lor
0
0
un pont pentru presa...verificati daca puteti.. se aude ca printre asa zisii rezervisti voluntari s-ar afla pana si neveste de cadre superioare din armata.Nu...nu pentru ca le place armata ci pentru milioanele care se dau la finish.Ca militarie oricum nu mai fac dupa aia..Am auzit-o fix de la cineva din interior care stie...
0
0
propun ca cei car eau gyrta sa nu mai lucreze in armata sau politie, e unul pensionar general care ia si salariu si pensie,ciuca plagiatorul
0
0
CARE PISTOL???CRED CA AU TRAS DE TIMP.. CE VREMURI A AJUNS SA TRAIASCA ARMATA ROMANA..CE RUSINE...
2
1
Voluntarii plii.pt nici 3000 de lei.bataie de joc.cat de p***t sa fii? Ca de foame s-au dus saracii.clar
1
2
Si de ce aratati marinarii de la Mangalia?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367