REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Jurnal de bord. Dragorul „Lt. Dimitrie Nicolescu” a ajuns la Varna

Jurnal de bord. Dragorul „Lt. Dimitrie Nicolescu” a ajuns la Varna

Replica API 15 iulie 2019 | 01:07 455

Dragorul maritim 29 „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, sub comanda căpitanului Cosmin Damache, face parte din gruparea navală permanentă NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Countermeasures Group), care operează în Marea Neagră, până la sfârșitul lunii iulie. Nava a ajuns vineri, 12 iulie, în portul Varna din Bulgaria pentru a participa la Exercițiul multinațional „Breeze 19”, organizat de partenerii bulgari.

A fost o zi plină pentru militarii români. Ei au participat la briefingurile specifice pentru misiunile pe care le vor executa, împreună cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică în zilele următoare, atât în portul Varna, cât și în apele internaționale din bazinul vestic al Mării Negre.

Sâmbătă, 13 iulie, Dragorul Maritim 29 (DM-29) a fost vizitat de comandantul grupării SNMCMG-2, comandor Alessandro Falcone. Oaspetele a fost întâmpinat de comandantul navei românești, a discutat cu echipajul, a vizitat nava și a semnat în cartea de onoare. „Marinarii militari de pe dragoarele maritime și vânătoarele de mine sunt oameni puternici, duri, rezistenți. Au o meserie grea, cu o mare responsabilitate. Lucrăm sub stindardul NATO, după proceduri comune. Suntem cu toți o echipă, acționăm ca atare și astfel reprezentăm o forță. Primul pas l-am făcut deoarece comunicăm între noi excelent. Mesajele sunt înțelese și se execută întocmai. Mă bucur că sunteți alături de noi și împreună acționăm ca un grup unit”, a declarat comandorul Alessandro Falcone, în prezența echipajului DM 29.

Tot sâmbătă, comandantul Dragorului Maritim 29, căpitanul Cosmin Damache, și-a aniversat ziua de naștere. Cu această ocazie, întregul echipaj i-a urat un sincer LA MULȚI ANI!, multă sănătate și VÂNT BUN DIN PUPA! pentru întreaga carieră militară ce o are înainte.

În portul Varna, a intrat și cea de-a doua navă militară românească, fregata „Regele Ferdinand”, care face parte din gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), pentru a participa la Exercițiul „Breeze 19”.

Potrivit organizatorilor, 12 țări NATO participă la Exercițiul „Breeze 19”, cu 27 de nave și ambarcațiuni, cinci aeronave și un total de 2250 de militari din Albania, Belgia, Bulgaria, Canada, Franța, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, SUA și Turcia.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum draq a ajuns conserva asta la Varna, a dus-o vantul, vechitura asta deabia pluteste , a mai fost si vizitata de seful aplicatiei, Dlor casati conserva pana nu ia apa,..
2
0
ba,de unde tot scoateti numele astea la nave? Toti trintorii de bacteri,care au frecat-o toata viata,au iesit la pensie pe la 35 de ani,obositi,si o freaca acum in Cta si mangalia pe banii mei,mai au si nume de nave. Huooo!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920