REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Jurnalişti agresaţi în timpul manifestaţiilor antirasiste din SUA

Jurnalişti agresaţi în timpul manifestaţiilor antirasiste din SUA

Replica API 31 mai 2020 | 22:28 1215

Jurnalişti care acopereau mediatic manifestaţiile din mai multe oraşe din SUA în ultimele zile ca reacţie la moartea afro-americanului George Floyd, au fost agresaţi, arestaţi sau chiar vizaţi de tiruri, atât de poliţişti, cât şi de manifestanţi, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Scena cea mai mediatizată rămâne cea a reţinerii reporterului CNN, Omar Jimenez, încătuşat de poliţişti în timpul transmisiei în direct la Minneapolis vineri dimineaţă, eliberat după o oră.

Dar mai multe incidente au avut loc în ţară, în special la Louisville, în Kentucky, unde un poliţist antirevoltă a tras cartuşe cu gaze lacrimogene asupra unei echipe a televiziunii locale care îl filma.

"Se trage asupra noastră!", a strigat pe post Kaitlin Rust, de la canalul local WAVE 3.

La Minneapolis, o jurnalistă freelancer, Linda Tirado, a primit un glonţ de cauciuc în faţă şi a spus că nu mai vede deloc cu un ochi.

"Autorităţile locale trebuie să ordone forţelor lor de poliţie să nu mai ia pe jurnalişti drept ţinte", a cerut sâmbătă seara Comitetul de protecţie a jurnaliştilor (CPJ).

Membri ai media au fost atacaţi de asemenea de manifestanţi, ca de pildă fotograful Ian Smith, care afirmă că a fost bătut la Pittsburgh înainte ca alţi manifestanţi să intervină.

La Atlanta, sediul canalului de informare CNN a fost atacat vineri de un grup de mai multe zeci de persoane, care au aruncat o grenadă explozivă în holul unde se aflau poliţişti.

Sâmbătă dimineaţa, un jurnalist de la canalul de informare Fox News, care se afla în faţa Casei Albe, a fost hărţuit de manifestanţi şi urmărit mai multe sute de metri înainte ca poliţia să-i disperseze pe agresori.

"Dacă voi sunteţi manifestanţi, faceţi ceea ce vi se pare corect, dar nu ne împiedicaţi să ne facem munca pentru public", a cerut sâmbătă Societatea jurnaliştilor profesionişti (SPJ).

Preşedintele american Donald Trump a retrimis pe Twitter un mesaj în care explică:"Ironie a sorţii, sediul CNN a fost atacat de manifestanţi pe care canalul i-a prezentat ca nobili şi drepţi. Oops!".

După alegerea sa, şeful statului atacă frecvent media pe care o acuză de deformarea adevărului, ba chiar că ar fabrica informaţii false în scopul de a-i dăuna lui. El le-a calificat cu regularitate "inamici ai poporului", cu menţiune specială pentru CNN, ţinta sa favorită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se dau cameramani si toate proastele sunt ziariste. De fapt sunt hastagistii lui Soros care creeaza doar haos in interesul multinationalelor. N am vazut devastat vreun Carrefour. Doar magazine mici de cartier. Si cand proprietarii incearca sa si apere afacerea sunt batuti cu pietre si skateborduri si bagati in spital. Politia sa puna gazele si pulanele pe ei. Sa i schilodeasca in scaune cu rotile pe toti falsii ziaristi care tin partea hotilor.
4
0
Trump un agent imobiliar jegos care nu a muncit niciodata, a speculat piata imobiliara si a profitat asociindu-se cu mafia.
2
5
Miner? Secu? Pzdist? Vad ca te pricepi la toate.
0
6
sunt tot felul de vlogeri gen ala motz sau botz sau cum al chiama pe hastagistul ala - cateva bastoane pe spinare nu strica daca ai mananca spatele
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367