rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Scos de sub urmărire, arestat, achitat, condamnat…

Justiţie bizară! Constănţean condamnat pe nedrept, reabilitat de CEDO după 15 ani. Şi încă nu e gata

Unui român îi ia o viaţă de om să-şi găsească dreptatea în instanţele mioritice. La propriu. Se ştiu deja nenumărate cazuri de oameni care s-au stins, de boală sau bătrâneţe, după ani şi ani în care au încercat să-şi apere drepturile în faţa judecătorilor. Alţii, mai „norocoşi”, au reuşit să-şi facă dreptate după „doar” 15 ani. Şi aceea doar la CEDO, şi doar parţială, pentru că instanţele din România n-au vrut să accepte lecţia de la Strasbourg şi i-au oferit omului o reabilitare ciuntită. Un fel de justiţie de compromis, potrivit căreia să nu-i supărăm totuşi pe europenii civilizaţi că putem avea probleme, dar nici să jucăm numai cum cântă ei, să-şi mai vadă şi de-ale lor, curent care care circulă deja masiv prin politica românească. De aia, celor 15 ani pierduţi până acum li se vor adăuga încă 5, 10 sau alţi 15 ani. O viaţă de om.

Este povestea constănţeanului Marius Hanu, acum în vârstă de 41 de ani. Fost executor judecătoresc, bărbatul a beneficiat în iunie 2013 de o hotărâre a CEDO, care a constatat că a avut parte de un proces nedrept, pentru o faptă pe care ar fi comis-o în 1999, obligând autorităţile româneşti să rejudece procesul. Curtea de Apel Constanţa s-a conformat, iar pe 06.05.2015 a dat şi soluţia finală, la 15 ani de la debutul acestui exemplu de justiţie bizară. Şi, pentru că tot cazul a fost ciudat, încă de la început, la fel e şi sentinţa definitivă: Marius Hanu a fost achitat pentru infracţiunea de luare de mită, pentru care a fost condamnat în iulie 2003 la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar îl condamnă la 2 ani cu suspendare pentru trafic de influenţă. Asta în condiţiile în care, după 15 ani, martorii chemaţi nu-şi mai aduceau aminte nimic, evident, nu au mai apărut probe noi, în dosar nu există nici o persoană prin care să facă traficul de influenţă şi CEDO arătase clar că omul avusese parte de un proces nedrept, statul român plătind deja daune morale de 3.000 de euro, după cum a fost condamnat în acest sens de instanţa supremă europeană. Dreptatea făcută doar pe jumătate nu are cum să mulţumească un om care s-a zbătut 15 ani să-şi demonstreze nevinovăţia. Motiv pentru care, avocata sa, Alina Hanu, ce-i este, spre norocul lui, şi soră, e pregătită să se lupte încă 15 ani, dacă e cazul, pentru a i se face dreptate pe deplin. Şi vor apela, din nou, la CEDO.

Martora spune că nu-şi aduce aminte flagrantul din cauza unei alarme cu bombă... În plus, reportofonul folosit la flagrant a dispărut fără urmă.

Povestea a fost încă la început bizară. În 1999, un oarecare Gheorghiţă Apostol, din Peştera, l-a reclamat pe executorul judecătoresc Marius Hanu că i-a cerut 2 milioane de lei. În 2000, acestei unice declaraţii, neprobate altfel, se adaugă reclamaţia Mituţei Mihai, care spunea că executorul judecătoresc i-a cerut 100 de dolari şi 500.000 de lei pentru a interveni pe lângă un judecător, în vedere rezolvării unei probleme privind un titlu de proprietate. În martie 2000, Mituţa Mihai şi verişoara sa, Mariana Muşat, echipate cu reportofon şi bani marcaţi cu substanţă fluorescentă, sunt trimise de anchetatori să-l prindă în flagrant pe Marius Hanu. Atât de ahtiat era acesta pentru şpaga sa, încât a fost chemat de vreo 3 ori de denunţătoarea Mituţa Mihai până să vină la barul de lângă judecătorie, de era să se anuleze operaţiunea din lipsa de interes a executorului de a se întâlni cu femeia. De aici începe nebunia. În momentul în care au intrat în scenă poliţiştii şi procurorul Valentin Ştefan, pentru realizarea flagrantului, nu s-au găsit pe mâinile executorului urme de substanţă fluorescentă de pe bani, pentru că denunţătoarea i-a strecurat plicul cu bani în servietă. Ulterior, prin 2002, denunţătoarea nici nu mai ştia ce sumă a dat şpagă, vorbind despre 200 de dolari, în loc de 100. La fel, martora spunea că nu-şi mai aduce aminte de cum a decurs întâlnirea, pentru că s-a dus la toaletă, culmea, fix în mijlocul unei operaţiuni despre care ştia că e de prindere în flagrant. Aceeaşi martoră spunea, într-o înfăţişare la tribunal, că nu-şi mai aduce aminte flagrantul fiind afectată de alerta cu bombă care s-ar fi dat în acea zi la Judecătoria Constanţa. Dacă nu e deja totul suficient de absurd, reportofonul folosit la flagrant a intrat în pământ. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu el, nu au fost folosite niciodată înregistrările, iar acuzarea, apoi instanţa, au spus că informaţiile aflate pe acesta sunt irelevante pentru caz.

Scos de sub urmărire penală, arestat după 2 ani, achitat, condamnat, reabilitat, rejudecat, condamnat şi achitat în acelaşi timp...

Datele erau atât de contradictorii, încât procurorul de caz i-a dat Scoatere de sub Urmărire Penală (SUP) lui Marius Hanu, în iunie 2000. În august, procurorul Cornel Boldeanu, de la Parchetul Curţii de Apel, redeschide dosarul, cu reluarea urmăririi penale. Pe 30.11.2001, la aproape 2 ani deci de la flagrantul eşuat şi soldat cu SUP, Marius Hanu este identificat prompt ca un pericol extrem pentru societate şi arestat. Stă inclusiv de Crăciun după gratii şi este eliberat pe 27.12.2001. După audierea tuturor părţilor din proces şi analizarea tuturor probelor, Marius Hanu este achitat de către Tribunalul Constanţa, pe 24.09.2002. Parchetul face apel, iar Curtea de Apel îl condamnă în ianuarie 2003 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Fără a fi audiat nici măcar un singur martor, nici măcar pe inculpat. Absurdul continuă şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, în iulie 2003, dă pe genunchi, practic, sentinţa de condamnare, în aceleaşi condiţii, fără evaluarea probelor şi audierea martorilor. 10 ani mai târziu, în iunie 2013, CEDO constată că Marius Hanu nu a avut parte de un proces corect, dispune rejudecarea dosarului şi condamnă statul român la plata de daune morale. În aprilie 2015, statul care a achitat deja daunele, îl găseşte nevinovat pentru o infracţiune pentru care l-a condamnat cu 15 ani în urmă, dar îşi salvează, probabil onoarea, menţinând condamnarea pentru trafic de influenţă, să iasă toată lumea mulţumită. Flagrant eşuat cu martori ale căror declaraţii se bat cap în cap sau frizează demenţa- faza cu alerta cu bombă e genială, procuror care dă SUP conştient fiind că nu are un caz serios în faţă, alt procuror care nu e de acord şi-l arestează, la doi după aşa zisa comitere a aşa zisei fapte, instanţă care îl achită, altă instanţă care-l condamnă, pe baza a exact aceloraşi date, fără absolut nimic în plus, un reportofon folosit la flagrant care ar fi putut edifica totul, din start, dispărut fără urmă, dreptate găsită la CEDO, proces rejudecat în România, ţară condamnată pentru nedreptatea făcută constănţeanului, dreptate ciuntită, de compromis, după 15 ani, la instanţa din ţară. 15 ani din viaţa unui om într-o frază. Şi încă nu e gata.

Cristian ANTON

sâmbătă, 9 mai 20151766
Comentarii

02hahaha...cata prostie la unii(17 iul 11:03)
Din ce am inteles si am citit bine ce scrie, nu avocatul lui a zis de bomba, ci un martor impotriva lui, care si-a mai amintit ca era acolo, de fata...dupa vreo 2 ani...asa ca cine nu pricepe, mai bine isi vede de treaba decat sa comenteze aiurea. Vrajeala cu bomba a facut-o acuzarea nu apararea.
05un contribuabil(12 mai 22:13)
scrie foarte bine autorul, are zvac, intretine bine fraza, stapaneste limba romana corect si in sens constructiv, ma intreb ca cauta la mizeria asta de replica
17un executor(10 mai 23:26)
Eu i-am fost coleg lui Hanu. Treaba a fost o facatura ordinara, orchestrata de mai marii de atunci, ca sa faca locul liber ca era bataie mare pe posturi. Vali Stefan i-a dat scoatere ca a vazut treaba clara ca nu era bine ce se face si e baiat destept. Oricum, Hanu e victima unui sistem care inca mai este tinut in viata de mamutii batrani...ca si altii. Pacat
112Codrut(10 mai 23:46)
Articol bine documentat, corect...ador si micile ironii, mult prea bine meritate de instante in acest caz. Avocata lui e o persoana care pune suflet si se zbate pentru ce e corect. In rest, ca fiecare...face cat se poate. A fost si avocata mea, e buna. Oricum, cazul asta e de domeniul absurdului...sa le fie rusine celor care au judecat stramb! Felicitari dnei avocat!
09sine ira et studio(10 mai 20:50)
articol corect si bine inchegat. ce a dat ziua anterior e apa de canalizare, specific autorului. de aia replica si anton iau toata crema din presa ingrata si abjecta a constantei. stiu sa scoata in fata esentialul, fara tanguiri si kilometrii de hartie igienica produsi de ziua ca documentare. da, interesant caz. bravo avocatei, ferice de fratele ei. sunt in romania mii de nefericiti care nu vor avea aceasta sansa, de a avea un avocat ca hanu si un ziar ca replica
89io dixit(9 mai 15:06)
oare de ce am senzatia ca tipul a fost acuzat pe drept de luare de mita si trafic de influenta, dar provenind din mediul justitiei, s-a descurcatr si pina la urma s-a ales praful de dosar. oare cine este singura persoana care are interes ca reportofonul sa dispara?
58ion(9 mai 12:15)
daca la judecat celebrui spagari iepure , frangu zoita locul lor este unde trebuie la central sau la poarta -alba pentriu iepure .
313Gelu(9 mai 11:35)
Nu exista incredere in justitie. Cine zice ca are incredere o face ca sa evite complicatii explicative in fata unora care mai stii,pot face rau mai mult sau mai putin. Daca ar fi fost justitia asa cum pretinde ca este,daca institutiile statului si justitia ar fi meritat incredere si respect,ar fi intr-o Romanie cu totul diferita de cum este acum. O tara in dezastru cand exista potential pentru foarte bine,inseamna institutii de tot cacatul,adica oamenii din institutii sunt maron.
017din sistem(9 mai 11:14)
acesti judecatori si procurori din garda veche trebuie sa plece.
2123.000 de euro daune(9 mai 09:15)
Oare au platit d-nii jjudecatori?
1110Hahahahahahahaaaaa......(9 mai 00:21)
"Alarma cu bomba".....da,da,da...asta e smecherie avocateasca care mergea acum 10,15 ani.Dragilor....acum...NU MAI MERGE.GATA.S-A TERMINAT.Acum justitia este INDEPENDENTA,CORECTA ,PUTERNICA.dUPA 2007,ODATA CU NOILE cODURI DE Procedura.s-a schimbat calimera.Adevarul este ca avocatii cam au de invatat.Majoritatea,aproape toti....pe bani si munca zero.Avocatura inseamna MUNCA,CORECTITUDINE SI RESPECT IN FATA ONORATEI INSTANTE.Nu prea am vazut la avocati.Vorbesc in sala si nu au pic de respect fata de Onorata Instanta.Rusine !
mai mult...Replica
26 apr 08:58ReplicaFosta şefă a creşelor și-a RECUPERAT COPILUL! Tatăl încă este căutat de polițiști

Cezara Popescu, fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, actualmente...635

26 apr 00:00ReplicaÎncă un contract pentru cafengiul Primăriei Constanţa: 830.400 de cafele în cluburile pensionarilor2542
26 apr 09:11ReplicaBĂTAIE la COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC, din cauza unui schimb de replici! Un ELEV a fost CONDAMNAT877
26 apr 22:34ReplicaFăgădău îi ceartă pe cei care îl critică: ‘Până una alta sunt primarul municipiului Constanţa, generez proiecte şi îmi asum!’

Consilierii locali constănțeni au votat, în ședința ordinară de joi, 25 aprilie a.c., bugetul local pe anul 2019...1151

26 apr 00:00ReplicaCONDAMNARE în dosarul militarului accidentat MORTAL: a rămas sub maşină şi a fost TÂRÂT!688
26 apr 00:00ReplicaCompletul de 3 judecători al Curţii Supreme, CONTESTAT de Nicuşor Constantinescu. Cererea a fost anulată dintr-un motiv incredibil738
26 apr 00:00ReplicaMinisterul Economiei, în conflict cu THR Marea Neagră. Mărul discordiei... 900 de lei!

Până la data de 31 decembrie 2016, portofoliul Ministerului Economiei, administrat prin Departamentul pentru...291

26 apr 00:00ReplicaTaxe şi impozite mai mari, cu votul unui consilier PNL ce urmează să fie exclus din partid!734
26 apr 00:00ReplicaAccidente rutiere, deşeuri şi lăzi cu bere împrăştiate pe A2!577
26 apr 00:43ReplicaCiprian Marica, prezent la şedinţa în care consilierii municipali au aprobat preluarea stadionului de rugby

Şedinţă de Consiliu Local furtunoasă, joi, 25 aprilie. Au fost dezbătute taxele şi impozitele aferente anului...1191

26 apr 09:27ReplicaPrimarul municipiului Constanța nu mai vrea construcții de noi biserici, ci dorește să finalizele construcțiie deja începute. VIDEO643
26 apr 22:14ReplicaPoliția Locală va „păzi” mașinile de gunoi din Constanța!1009
Vremea
19.3°9.8° - 19.3° vineri, 26 aprilie 2019
nori împrăștiațiUmiditate: 44%
Vânt: 5.82 m/s din SE
Presiune: 1021.71 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 apr 00:00SportViitorul - CSU Craiova 2-0 (2-1 în tur). Ianis Hagi duce Viitorul în prima finală de Cupă din istorie

Viitorul a câștigat și manșa retur cu CSU Craiova, scor 2-0 (2-1 în tur), și va înfrunta Astra Giurgiu în finala...262

26 apr 00:00SportRomânia are medalie asigurată la Campionatul Mondial de tenis de masă! E prima după 19 ani

Românul Ovidiu Ionescu (29 de ani) și spaniolul Alvaro Robles (27 de ani) au bronzul asigurat la Campionatele Mondiale...172

26 apr 00:00SportDistanța dintre Naomi Osaka și Halep s-a dublat! Simona e la un singur meci de pierderea poziției secunde

Japoneza Naomi Osaka (21 de ani, 1 WTA) a trecut de taiwaneza Su-Wei Hsieh (33 de ani, 24 WTA) în „optimile” de la...180

26 apr 00:00SportImaginile săptămânii! Gigi Becali a ieșit pe stradă cu doi saci de bani de la bancă

Gigi Becali e unul dintre cele mai notorii personaje din România. Patronul celor de la FCSB a fost surprins de...431

Local
26 apr 01:01LocalDacă vedeți această femeie din Ovidiu, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia Veronicăi Benchea - Codori, în vârstă de 51 de ani, din...470

26 apr 01:05LocalMeniu special de Paşte pentru pacienţii din Spitalulul Judeţean

Este o tradiţie pentru bolnavii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa ca, în prima zi de Paşte,...313

26 apr 01:16LocalUn nou loc de joacă în Constanţa!

Prichindeii de pe aleea Stejarului se vor putea juca în curând în spațiu destinat lor. Zilele acestea se lucrează...326

26 apr 01:09LocalBărbat de 75 de ani, PRINS BEAT la volan!

Poliţişti din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar, pe 24 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, au depistat un bărbat,...340

26 apr 01:08LocalPERICOLE pe șosele, în Săptămâna Mare: concurs de șoferi sub influența alcoolului

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu, la data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, au...266

26 apr 01:11LocalPERCHEZIȚII în Constanța la domiciliile unor bărbați acuzați de FURT!

Oamenii legii din Constanța au efectuat trei percheziții domiciliare într-un dosar de furt. Totul a plecat de la...705

26 apr 01:15LocalTânăr din Ovidiu, condamnat pentru furturi!

Polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu, la data de 24 aprilie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă de...647

26 apr 01:15LocalMai multe parcări cu plata prin SMS, în Constanța și Mamaia

În această săptămână, mai multe parcări din stațiunea Mamaia și Constanța care înainte erau deservite de...410

26 apr 00:58LocalSerie de accidente rutiere în Constanța, în Joia Mare!

...2056

26 apr 00:57LocalAccident rutier la Midia din pricina unui șofer care avea AMEȚELI!

Un accident rutier a avut loc joi dimineața, 25 aprilie, pe DJ 226, în zona Midia. Conform primelor informații, unui...3851

Politică
26 apr 00:45PoliticăTAXE şi IMPOZITE MAI MARI PENTRU CONSTANŢA, în 2020! Făgădău explică motivele creşterilor!

Constănțenii vor plăti, din 2020, taxe și impozite mai mari. Proiectul de hotărâre a fost adotat de Consiliul...489

26 apr 01:06PoliticăIohannis lansează acuaţii la adresa PSD: 'Cu siguranţă va încerca cu toate mijloacele să boicoteze acest referendum'

Klaus Iohannis a subliniat, joi, că PSD va încerca să boicoteze referendumul din 26 mai, șeful statului menționând...200

26 apr 01:00PoliticăDecebal Făgădău: Sper ca mai devreme sau mai târziu, municipiul Constanța să beneficieze de cele 41 de autobuze electrice. VIDEO

Primarul Municipiul Constanța a vorbit în cadrul conferinței de presă pe care a susținută după încheierea...361

26 apr 01:03PoliticăDecebal Făgădău, încrezător în ceea ce privește cea de-a patra licitație privind consolidarea CAZINOULUI. VIDEO

Consiliul Local Municipal s-a întrunit joi, 25 aprilie a.c., în ședință ordinară cu mai multe proiecte pe ordinea...226

26 apr 01:06PoliticăReacţia din Kiseleff pentru Cotroceni: PSD e de acord cu întrebările, dar referendumul pare lipsit de utilitate

PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând de altfel un acord...237

26 apr 01:01PoliticăLudovic Orban acuză Guvernul că a „jefuit“ cu peste şapte miliarde de lei bugetele locale

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, estimează că administraţiile locale din România au...190

26 apr 01:07PoliticăPreşedintele Iohannis a semnat decretul privind organizarea referendumului

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul pentru organizarea unui referendum...217

26 apr 01:04PoliticăComisia Europeană ameninţă România după votul din Parlament: 'Dacă preocupările nu sunt abordate, Comisia Europeană va trebui să acţioneze rapid'

Comisia Europeană anunță că va analiza decizia luată miecuri în Parlament cu privire la codurile penale, după...389

26 apr 01:04PoliticăConsilierii din Eforie au aprobat taxele şi impozitele aferente anului 2020

...741

26 apr 01:03PoliticăProgramul Primăriei Constanța, în perioada sărbătorilor

Primăria Municipiului Constanța anunță că în perioada 26 aprilie – 1 mai a.c., activitatea instituției va fi...406

Monden
26 apr 00:00MondenMadonna, într-un outfit de budoar la 60 de ani. Unde a apărut aşa?

Are 60 de ani, dar mulţi ar spune că e nemuritoare, iar vârsta e doar un număr în cazul ei. Totuşi, cea mai...141

26 apr 00:00MondenCristian Tabără, transformare incredibilă! Prezentatorul TV este mai slab ca niciodată şi a ajuns de nerecunoscut

În urmă cu un an de zile, despre Cristian Tabără se scria că a slăbit 60 de kilograme, după ce, din cauza unor...218

26 apr 00:00MondenIlie Năstase s-a însurat a şasea oară. Prima imagine de la cununia cu Ioana Simion

Ilie Năstase (72 de ani) s-a ţinut de cuvânt şi s-a însurat cu iubita lui mai tânără, constănţeanca Ioana...207

26 apr 00:00MondenBrigitte, acces de gelozie la Ferma 2019. I-a spart tabloul Otnielei

Gelozia atinge cote maxime la Ferma 2019. Telenovela dintre Brigitte Năstase și Florin Pastramă a continuat miercuri...129

26 apr 00:00MondenȚinuta extravagantă cu care Monica Anghel și-a șocat fanii. Arată ca la 30 de ani

Ați mai văzut-o așa pe Monica Anghel? Solista și-a etalat „noua” siluetă într-o ținută extravagantă în...169

26 apr 00:00MondenAnca Serea, răspuns pentru cei care i-au criticat cea de-a șasea sarcină

Iată că visul Ancăi Serea s-a îndeplinit și, dacă vedeta mărturisea cu ceva timp în urmă că și-ar mai dori...153

26 apr 00:00MondenCe și-a făcut Nico la față pentru cel mai nou videoclip

Cu puțin înainte de Sărbătorile de Paște, Nico se pregătește intens pentru filmarea noului videoclip și a...126

26 apr 00:00MondenActorul Ken Kercheval, interpretul personajului Cliff Barnes din serialul ''Dallas'', a decedat la 83 de ani

Ken Kercheval, interpretul timp de mai mulţi ani al personajul Cliff Barnes, inamicul numărul unu al lui J.R. Ewing...127

26 apr 00:00MondenTitlul şi distribuţia următorului film din franciza "James Bond" vor fi anunţate joi

Titlul şi numele actorilor din distribuţia următorului film al francizei "James Bond" vor fi dezvăluite joi, în...120

26 apr 00:00MondenO carte doar cu emoticoane, speranţa lui Xu Bing într-un limbaj universal

'Book from the Ground' este o carte scrisă doar cu emoticoane, prin care artistul chinez Xu Bing doreşte să...123

Mapamond
26 apr 00:00MapamondAtacuri în Sri Lanka: Responsabilul cu rangul cel mai înalt din Ministerul Apărării a demisionat

Responsabilul cu rangul cel mai înalt din Ministerul Apărării din Sri Lanka a demisionat joi în urma atacurilor...124

26 apr 00:00MapamondGuvernul May vrea ca acordul cu UE privind Brexit să fie aprobat de parlament înaintea de inaugurarea noului PE

Guvernul premierului britanic Theresa May vrea ca acordul încheiat cu Uniunea Europeană privind ieşirea ţării din...117

26 apr 00:00MapamondComisarul european Vera Jourova: Politica de dreapta şi social media alimentează violenţa împotriva femeilor

Comisarul european pentru justiţie şi egalitate de gen, Vera Jourova, a afirmat miercuri într-un interviu că...123

26 apr 00:00MapamondMai puţin de 40% dintre europeni ştiu că în mai vor avea loc alegeri pentru PE

Mai puţin de 40% dintre europeni sunt la curent cu faptul că în luna mai vor avea loc alegeri pentru Parlamentul...112

26 apr 00:00MapamondSUA: Fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden şi-a anunţat intrarea în cursa pentru Casa Albă

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a anunţat joi în mod oficial intrarea în competiţia pentru...119

26 apr 00:00MapamondSummit Rusia-Coreea de Nord: Putin doreşte garanţii internaţionale pentru Phenian

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că liderul nord-coreean Kim Jong Un ar trebui să primească garanţii...128

26 apr 00:00MapamondŞeful Pentagonului, disculpat de orice încălcare a regulilor etice în legătură cu Boeing

Ministrul american interimar al apărării Patrick Shanahan a fost disculpat joi de orice încălcare a regulilor de...127

26 apr 00:00MapamondAtentate în Sri Lanka: Bisericile catolice, închise „până la noi ordine“

Toate bisericile din Sri Lanka vor rămâne închise şi nici o slujbă nu va fi oficiată până la ''ameliorarea...123

26 apr 00:00MapamondLideri britanici şi irlandezi au participat la funeraliile jurnalistei ucise Lyra McKee

Premierul britanic Theresa May şi omologul său irlandez Leo Varadkar au participat miercuri la înmormântarea...119

26 apr 00:00MapamondFranţa: Un lider mult mediatizat al „vestelor galbene“ se retrage

Figură emblematică a protestelor ''vestelor galbene'' în Franţa, pentru care este considerat un lider de facto, Eric...124

Sănătate
25 apr 00:00SănătateFonduri europene de 20 milioane lei pentru sănătatea şi educaţia din Tulcea

Aproape 20 de milioane de lei au fost alocaţi astăzi, 25 aprilie, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020,...146

24 apr 03:34SănătateGuvernul adoptă coplata serviciilor medicale la privat

Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ care prevede că asiguraţii care optează...454

22 apr 00:47SănătateMinistrul Sănătăţii: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania...352

19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1798

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1481

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...1010

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1654

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4220

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2516

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7492