rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Scos de sub urmărire, arestat, achitat, condamnat…

Justiţie bizară! Constănţean condamnat pe nedrept, reabilitat de CEDO după 15 ani. Şi încă nu e gata

Unui român îi ia o viaţă de om să-şi găsească dreptatea în instanţele mioritice. La propriu. Se ştiu deja nenumărate cazuri de oameni care s-au stins, de boală sau bătrâneţe, după ani şi ani în care au încercat să-şi apere drepturile în faţa judecătorilor. Alţii, mai „norocoşi”, au reuşit să-şi facă dreptate după „doar” 15 ani. Şi aceea doar la CEDO, şi doar parţială, pentru că instanţele din România n-au vrut să accepte lecţia de la Strasbourg şi i-au oferit omului o reabilitare ciuntită. Un fel de justiţie de compromis, potrivit căreia să nu-i supărăm totuşi pe europenii civilizaţi că putem avea probleme, dar nici să jucăm numai cum cântă ei, să-şi mai vadă şi de-ale lor, curent care care circulă deja masiv prin politica românească. De aia, celor 15 ani pierduţi până acum li se vor adăuga încă 5, 10 sau alţi 15 ani. O viaţă de om.

Este povestea constănţeanului Marius Hanu, acum în vârstă de 41 de ani. Fost executor judecătoresc, bărbatul a beneficiat în iunie 2013 de o hotărâre a CEDO, care a constatat că a avut parte de un proces nedrept, pentru o faptă pe care ar fi comis-o în 1999, obligând autorităţile româneşti să rejudece procesul. Curtea de Apel Constanţa s-a conformat, iar pe 06.05.2015 a dat şi soluţia finală, la 15 ani de la debutul acestui exemplu de justiţie bizară. Şi, pentru că tot cazul a fost ciudat, încă de la început, la fel e şi sentinţa definitivă: Marius Hanu a fost achitat pentru infracţiunea de luare de mită, pentru care a fost condamnat în iulie 2003 la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar îl condamnă la 2 ani cu suspendare pentru trafic de influenţă. Asta în condiţiile în care, după 15 ani, martorii chemaţi nu-şi mai aduceau aminte nimic, evident, nu au mai apărut probe noi, în dosar nu există nici o persoană prin care să facă traficul de influenţă şi CEDO arătase clar că omul avusese parte de un proces nedrept, statul român plătind deja daune morale de 3.000 de euro, după cum a fost condamnat în acest sens de instanţa supremă europeană. Dreptatea făcută doar pe jumătate nu are cum să mulţumească un om care s-a zbătut 15 ani să-şi demonstreze nevinovăţia. Motiv pentru care, avocata sa, Alina Hanu, ce-i este, spre norocul lui, şi soră, e pregătită să se lupte încă 15 ani, dacă e cazul, pentru a i se face dreptate pe deplin. Şi vor apela, din nou, la CEDO.

Martora spune că nu-şi aduce aminte flagrantul din cauza unei alarme cu bombă... În plus, reportofonul folosit la flagrant a dispărut fără urmă.

Povestea a fost încă la început bizară. În 1999, un oarecare Gheorghiţă Apostol, din Peştera, l-a reclamat pe executorul judecătoresc Marius Hanu că i-a cerut 2 milioane de lei. În 2000, acestei unice declaraţii, neprobate altfel, se adaugă reclamaţia Mituţei Mihai, care spunea că executorul judecătoresc i-a cerut 100 de dolari şi 500.000 de lei pentru a interveni pe lângă un judecător, în vedere rezolvării unei probleme privind un titlu de proprietate. În martie 2000, Mituţa Mihai şi verişoara sa, Mariana Muşat, echipate cu reportofon şi bani marcaţi cu substanţă fluorescentă, sunt trimise de anchetatori să-l prindă în flagrant pe Marius Hanu. Atât de ahtiat era acesta pentru şpaga sa, încât a fost chemat de vreo 3 ori de denunţătoarea Mituţa Mihai până să vină la barul de lângă judecătorie, de era să se anuleze operaţiunea din lipsa de interes a executorului de a se întâlni cu femeia. De aici începe nebunia. În momentul în care au intrat în scenă poliţiştii şi procurorul Valentin Ştefan, pentru realizarea flagrantului, nu s-au găsit pe mâinile executorului urme de substanţă fluorescentă de pe bani, pentru că denunţătoarea i-a strecurat plicul cu bani în servietă. Ulterior, prin 2002, denunţătoarea nici nu mai ştia ce sumă a dat şpagă, vorbind despre 200 de dolari, în loc de 100. La fel, martora spunea că nu-şi mai aduce aminte de cum a decurs întâlnirea, pentru că s-a dus la toaletă, culmea, fix în mijlocul unei operaţiuni despre care ştia că e de prindere în flagrant. Aceeaşi martoră spunea, într-o înfăţişare la tribunal, că nu-şi mai aduce aminte flagrantul fiind afectată de alerta cu bombă care s-ar fi dat în acea zi la Judecătoria Constanţa. Dacă nu e deja totul suficient de absurd, reportofonul folosit la flagrant a intrat în pământ. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu el, nu au fost folosite niciodată înregistrările, iar acuzarea, apoi instanţa, au spus că informaţiile aflate pe acesta sunt irelevante pentru caz.

Scos de sub urmărire penală, arestat după 2 ani, achitat, condamnat, reabilitat, rejudecat, condamnat şi achitat în acelaşi timp...

Datele erau atât de contradictorii, încât procurorul de caz i-a dat Scoatere de sub Urmărire Penală (SUP) lui Marius Hanu, în iunie 2000. În august, procurorul Cornel Boldeanu, de la Parchetul Curţii de Apel, redeschide dosarul, cu reluarea urmăririi penale. Pe 30.11.2001, la aproape 2 ani deci de la flagrantul eşuat şi soldat cu SUP, Marius Hanu este identificat prompt ca un pericol extrem pentru societate şi arestat. Stă inclusiv de Crăciun după gratii şi este eliberat pe 27.12.2001. După audierea tuturor părţilor din proces şi analizarea tuturor probelor, Marius Hanu este achitat de către Tribunalul Constanţa, pe 24.09.2002. Parchetul face apel, iar Curtea de Apel îl condamnă în ianuarie 2003 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Fără a fi audiat nici măcar un singur martor, nici măcar pe inculpat. Absurdul continuă şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, în iulie 2003, dă pe genunchi, practic, sentinţa de condamnare, în aceleaşi condiţii, fără evaluarea probelor şi audierea martorilor. 10 ani mai târziu, în iunie 2013, CEDO constată că Marius Hanu nu a avut parte de un proces corect, dispune rejudecarea dosarului şi condamnă statul român la plata de daune morale. În aprilie 2015, statul care a achitat deja daunele, îl găseşte nevinovat pentru o infracţiune pentru care l-a condamnat cu 15 ani în urmă, dar îşi salvează, probabil onoarea, menţinând condamnarea pentru trafic de influenţă, să iasă toată lumea mulţumită. Flagrant eşuat cu martori ale căror declaraţii se bat cap în cap sau frizează demenţa- faza cu alerta cu bombă e genială, procuror care dă SUP conştient fiind că nu are un caz serios în faţă, alt procuror care nu e de acord şi-l arestează, la doi după aşa zisa comitere a aşa zisei fapte, instanţă care îl achită, altă instanţă care-l condamnă, pe baza a exact aceloraşi date, fără absolut nimic în plus, un reportofon folosit la flagrant care ar fi putut edifica totul, din start, dispărut fără urmă, dreptate găsită la CEDO, proces rejudecat în România, ţară condamnată pentru nedreptatea făcută constănţeanului, dreptate ciuntită, de compromis, după 15 ani, la instanţa din ţară. 15 ani din viaţa unui om într-o frază. Şi încă nu e gata.

Cristian ANTON

sâmbătă, 9 mai 20151859
Comentarii

02hahaha...cata prostie la unii(17 iul 11:03)
Din ce am inteles si am citit bine ce scrie, nu avocatul lui a zis de bomba, ci un martor impotriva lui, care si-a mai amintit ca era acolo, de fata...dupa vreo 2 ani...asa ca cine nu pricepe, mai bine isi vede de treaba decat sa comenteze aiurea. Vrajeala cu bomba a facut-o acuzarea nu apararea.
05un contribuabil(12 mai 22:13)
scrie foarte bine autorul, are zvac, intretine bine fraza, stapaneste limba romana corect si in sens constructiv, ma intreb ca cauta la mizeria asta de replica
17un executor(10 mai 23:26)
Eu i-am fost coleg lui Hanu. Treaba a fost o facatura ordinara, orchestrata de mai marii de atunci, ca sa faca locul liber ca era bataie mare pe posturi. Vali Stefan i-a dat scoatere ca a vazut treaba clara ca nu era bine ce se face si e baiat destept. Oricum, Hanu e victima unui sistem care inca mai este tinut in viata de mamutii batrani...ca si altii. Pacat
112Codrut(10 mai 23:46)
Articol bine documentat, corect...ador si micile ironii, mult prea bine meritate de instante in acest caz. Avocata lui e o persoana care pune suflet si se zbate pentru ce e corect. In rest, ca fiecare...face cat se poate. A fost si avocata mea, e buna. Oricum, cazul asta e de domeniul absurdului...sa le fie rusine celor care au judecat stramb! Felicitari dnei avocat!
09sine ira et studio(10 mai 20:50)
articol corect si bine inchegat. ce a dat ziua anterior e apa de canalizare, specific autorului. de aia replica si anton iau toata crema din presa ingrata si abjecta a constantei. stiu sa scoata in fata esentialul, fara tanguiri si kilometrii de hartie igienica produsi de ziua ca documentare. da, interesant caz. bravo avocatei, ferice de fratele ei. sunt in romania mii de nefericiti care nu vor avea aceasta sansa, de a avea un avocat ca hanu si un ziar ca replica
89io dixit(9 mai 15:06)
oare de ce am senzatia ca tipul a fost acuzat pe drept de luare de mita si trafic de influenta, dar provenind din mediul justitiei, s-a descurcatr si pina la urma s-a ales praful de dosar. oare cine este singura persoana care are interes ca reportofonul sa dispara?
58ion(9 mai 12:15)
daca la judecat celebrui spagari iepure , frangu zoita locul lor este unde trebuie la central sau la poarta -alba pentriu iepure .
313Gelu(9 mai 11:35)
Nu exista incredere in justitie. Cine zice ca are incredere o face ca sa evite complicatii explicative in fata unora care mai stii,pot face rau mai mult sau mai putin. Daca ar fi fost justitia asa cum pretinde ca este,daca institutiile statului si justitia ar fi meritat incredere si respect,ar fi intr-o Romanie cu totul diferita de cum este acum. O tara in dezastru cand exista potential pentru foarte bine,inseamna institutii de tot cacatul,adica oamenii din institutii sunt maron.
017din sistem(9 mai 11:14)
acesti judecatori si procurori din garda veche trebuie sa plece.
2123.000 de euro daune(9 mai 09:15)
Oare au platit d-nii jjudecatori?
1110Hahahahahahahaaaaa......(9 mai 00:21)
"Alarma cu bomba".....da,da,da...asta e smecherie avocateasca care mergea acum 10,15 ani.Dragilor....acum...NU MAI MERGE.GATA.S-A TERMINAT.Acum justitia este INDEPENDENTA,CORECTA ,PUTERNICA.dUPA 2007,ODATA CU NOILE cODURI DE Procedura.s-a schimbat calimera.Adevarul este ca avocatii cam au de invatat.Majoritatea,aproape toti....pe bani si munca zero.Avocatura inseamna MUNCA,CORECTITUDINE SI RESPECT IN FATA ONORATEI INSTANTE.Nu prea am vazut la avocati.Vorbesc in sala si nu au pic de respect fata de Onorata Instanta.Rusine !
mai mult...Replica
24 aug 13:57ReplicaAccident rutier la Gura Dobrogei. Mamă și copil, răniţi

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă, 24 august a.c., în jurul orei 7:58 în satul Gura Dobrogei din comuna...748

24 aug 00:00ReplicaDoi romi din Constanța, 'capii' unei tabere amplasată într-un oraș din Franța, EXPLOATAU minori: îi trimiteau la FURAT1594
24 aug 00:00ReplicaEchipaj de Poliție, OPRIT în TRAFIC de un individ! S-a lăsat cu AMENINȚĂRI: 'Ești pe listă..'2188
24 aug 00:00ReplicaAeroportul Mihail Kogălniceanu cumpără energie de la nemți

Aeroportul din Mihail Kogălniceanu cumpără energie electrică de la o firmă nemțească din București care...668

24 aug 00:00ReplicaPista de atletism de pe stadionul Gheorghe Hagi va fi REPARATĂ!963
24 aug 11:03ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV ÎN ZONA SUMMERLAND! Maşină proiectată în hotelul Nyota, un om A MURIT! VIDEO5721
24 aug 00:00ReplicaSorina Pintea, VEȘTI despre SPITALUL REGIONAL de la Constanța

Spitalul Regional Constanța, un proiect mult așteptat, pe cale să devină realitate! Spitalul Regional se află pe...1588

24 aug 00:00ReplicaTÂLHARI LA DRUMUL MARE! Doi tineri au ameninţat un bărbat cu pistolul şi i-au furat maşina!671
24 aug 00:00ReplicaLocuitorii din cartierele Elvila și Tomis Plus vor ȘCOALĂ și TROTUARE!890
24 aug 00:00ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL: 'Am simțit o bubuitură și am crezut că am lovit o gură de canalizare... Am ridicat femeia și a zis că vrea acasă..'

Magistrații constănțeni s-au pronunțat în cazul unui accident rutier soldat cu moartea unui pieton. Totul s-a...3734

24 aug 23:47ReplicaFarul de aterizare, un simbol al oraşului Constanţa: scurt istoric1106
24 aug 00:00ReplicaATENŢIE, PISICILE DE MARE VIN LA MAL!3186
Vremea
30.9°30.9° - 32.4° sâmbătă, 24 august 2019
ConstantaUmiditate: 33%
Vânt: 5.67 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/4982433394647
5/406915333926
joker8172431343
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 aug 00:00SportMonica Niculescu, învinsă în finala de dublu a turneului Bronx Open

Perechea româno-rusă Monica Niculescu/Margarita Gasparian a fost învinsă de cuplul Darija Jurak (Croaţia)/Maria...180

24 aug 00:03SportUniversitatea Craiova a învins-o pe Astra Giurgiu, scor 1-0

Universitatea Craiova a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, pe teren propriu, în etapa a şaptea...189

23 aug 00:00SportSimona Halep, traseu ușor la US Open 2019! Serena Williams - Maria Sharapova, șocul din primul tur

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) și-a aflat viitoarele adversare la US Open 2019. Serena Williams și Maria Sharapova se...802

23 aug 00:23SportFCSB - VITORIA GUIMARAES 0-0. Mihai Pintilii, plin de năduf: „Sincer, și eu l-aș aduce pe Mourinho, dacă aș putea, dar asta e situația! Nimic nu e normal în Liga 1”

ihai Pintilii (34 de ani), a preluat banderola de căpitan la meciul cu Guimaraes, scor 0-0 în turul play-off-ului...442

Local
24 aug 02:23LocalDe-ale șoferilor din Constanța: MORT de BEAT și cu permisul REȚINUT, implicat într-un accident rutier

Polițiștii din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar, la data de 22 august a.c., în jurul orei 11.30, au depistat un...532

24 aug 01:57LocalAlertă la Constanța: un copil a sunat la 112 și a spus că este SECHESTRAT!

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Rasova, la data de 22 august a.c., în jurul orei 20:30, au fost sesizaţi...960

24 aug 01:56LocalAtenție, constănțeni: În ce cazuri este posibilă legal reţinerea actului de identitate?

În sensul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate,...771

24 aug 01:59LocalMăsura arestului preventiv în cazul fraților Băncuță, menținută de judecători!

Magistrații Tribunalului Constanța au emis un mandat de arestare în lipsă pentru Neculai (fost Băncuţă) Vasile,...774

24 aug 01:59LocalNESIMŢIŢI! Agenţi economici amendaţi de Primăria Agigea: au aruncat gunoiul în câmp!

Trei agenţi economici au fost amendaţi drastic de Primăria comunei Agigea! A fost aplicată o amendă în cuantum de...278

24 aug 02:04LocalRADET angajează! Vezi posturile disponibile

R.A.D.E.T. Constanța a anunțat că angajează responsabil materiale(1 post)/ Condiții necesare: studii liceale,...651

24 aug 02:00LocalFetiță de 8 ani, pusă de tată să vândă bentițe în stațiunea Saturn. Cazul a intrat în atenția Protecției Copilului

După cazul de la Costinești când, mai mulți minori erau puși de aparținători să cerșească, Echipele Direcției...319

24 aug 01:20LocalALERTĂ pe plaja Laguna din Mangalia, un bărbat s-a înecat. A fost declarat DECEDAT

Medicii constănțeni și reprezentanții ISU Dobrogea au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înecată,...1996

24 aug 01:19LocalBlocul de pe care a sărit consilierul judeţean Stelian Fronescu se modifică. Din nou!

Pe strada Eliberării, SC Calipso Residences SRL se tot chinuie de câțiva ani să finalizeze lucrările de...2425

24 aug 01:19LocalROCADĂ în trenul Medgidia-Fetești. Controloare prinsă în FLAGRANT de investigatori sub acoperire

Controlorii de tren, vizați de anchetatori! Organele judiciare din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi...3741

Politică
24 aug 01:19PoliticăAsociaţia Constructorilor şi Investitorilor Dobrogea atenţionează SPIT că riscă plângeri penale pe seama taxei de tramă stradală

Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea (ACID), al cărui președinte ale Constantin Frățilă,...614

24 aug 00:06PoliticăIulian Iancu, deputatul ales pe listele PSD Constanța, propus pentru funcția de vicepremier pe probleme economice

Propunerea PSD pentru funcția de viceprimier pe probleme economice este Iulian Iancu, deputat. Iulian Iancu s-a aflat...464

24 aug 01:57PoliticăPrimăria a anunțat că se pregătește infrastructura pentru o parcare

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, administratorul tramei stradale a anunțat că pregătesc...678

24 aug 01:57PoliticăMesajul intern al lui Tăriceanu prin care anunță parafarea Alianței cu Pro România: se rupe coaliția PSD-ALDE

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis un mesaj pe grupul intern de WhatsApp al conducerii ALDE prin...450

24 aug 01:58PoliticăFostul șef CJ Brăila a ieșit din pușcărie: Gheorghe Bunea Stancu a executat doar 2 luni de închisoare din pedeapsa de 3 ani și 8 luni

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat condiționat din...418

24 aug 00:06PoliticăȘedință CeX a PSD. LISTA propunerilor pentru ministere

Social-democrații s-au reunit vineri, la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta...1062

24 aug 02:01PoliticăPeste 3 milioane de lei. Cui a atribuit Consiliul Județean Constanța contractele de finanţare nerambursabilă!

Conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru...305

24 aug 01:59PoliticăPrimăria Constanța face angajări

Primăria municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd.Tomis nr.51 pentru ocuparea unor funcţii...836

24 aug 01:19PoliticăSe REIA încasarea TAXEI de folosire a tramei stradale de către utilaje concepute pentru transportul de materiale de construcții

Taxa de folosire a tramei stradale pentru utilaje și autovehiculele concepute și construite pentru transportul de...1135

24 aug 02:02PoliticăPrimăria Constanța DEMOLEAZĂ chioșcurile RODIPET!

Prin dispoziția primarului municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, două dintre chioșcurile care...656

Monden
24 aug 00:00MondenCât costă să mănânci şi să bei în localurile deţinute de Delia, Garcea sau Bodo

Delia, Dani Oţil, Mugur Mihăescu, Mircea Dinescu şi Bogdan Marin, alias Bodo, se numără printre vedetele care au...284

24 aug 00:00MondenCând începe noul sezon Masterchef cu noii juraţi

La Pro Tv se încing din nou cuptoarele în această toamnă. Un nou sezon al show-ului culinar Masterchef cu cei trei...157

24 aug 00:00MondenLaura Bretan nu mai are timp de şcoala normală din cauza concertelor. Ce decizie a luat

Laura Bretan (17 ani), care în 2016 a câștigat marele premiu de 120.000 de euro, la concursul ”Românii au...175

24 aug 00:00MondenDelia, după şase sezoane „iUmor“: „Pot să devin psiholog fără probleme!“

Delia a învăţat să asculte oamenii după şase sezone în juriul emisiunii "iUmor" de la Antena 1 şi să...145

24 aug 00:00MondenAdrian Titieni, prima reacţie după ce fosta lui soţie s-a afişat cu Papadopol! Ce a spus despre cei doi?

Alexandru Papadopol iubeşte din nou ca un adolescent după despărţirea de Ioana Ginghină. Mânat de acest sentiment...240

24 aug 00:00MondenFoto Demi Lovato a renăscut din propria cenuşă! Cât de sexy a pozat artista cu ocazia zilei de naştere

Demi Lovato a împlinit 27 de ani pe 20 august şi a petrecut cât se poate de liniştit alături de buna sa prietena,...165

24 aug 00:00MondenFotografie de colecție cu Kim Kardashian West și toți cei patru copii

Kim Kardashian West (38 ani) a postat miercuri, pe Instagram, o poză înduioșătoare de familie în care apare...163

24 aug 00:00MondenDucii de Cambridge oferă o lecţie ducilor de Sussex călătorind într-un zbor comercial cu 80 de euro

După polemica suscitată de vacanţa ostentativă cu jeturi private a prinţului Harry şi soţiei sale, Meghan Markle,...171

24 aug 00:00Monden''Angel Has Fallen'' - Un film despre un atentat asupra preşedintelui SUA ajunge în cinematografe

Afişele cinematografelor din SUA sunt dominate în acest weekend de thrillerul de acţiune "Angel Has Fallen", comedia...147

24 aug 00:00MondenA apărut primul trailer al filmului ''Bombshell'' care denunţă scandalul sexual de la Fox News

Filmul "Bombshell", care se prezintă ca un aspirant serios la premiile Oscar de anul viitor, are în frunte un trio...156

Mapamond
24 aug 00:00MapamondMarea Britanie îi va trimite înapoi pe migranţii care trec ilegal Canalul Mânecii, spune premierul Johnson

Marea Britanie îi va trimite înapoi pe migranţii care încearcă să traverseze ilegal Canalul Mânecii din Franţa,...145

24 aug 00:00MapamondOpozantul rus Alexei Navalnîi a fost eliberat după 30 de zile de închisoare

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost eliberat vineri, după executarea unei pedepse de 30 de zile de închisoare, la...145

24 aug 00:00MapamondSUA: California va da în judecată administraţia Trump pentru noile măsuri privind detenţia imigranţilor minori

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat joi că acest stat se va adresa justiţiei, la începutul...143

24 aug 00:00MapamondCoreea de Nord se declară pregătită atât pentru dialog cât şi pentru confruntare cu SUA

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho a declarat vineri că Phenianul este pregătit atât pentru dialog cât şi...157

24 aug 00:00MapamondSOS Amazonia: Mişcarea Gretei Thunberg a chemat la proteste în faţa reprezentanţelor diplomatice ale Braziliei

Mişcarea tinerei suedeze Greta Thunberg - simbol al luptei împotriva încălzirii globale - "Vineri pentru Viitor" a...158

24 aug 00:00MapamondMoscova publică protocolul secret al pactului Ribbentrop-Molotov, care divizează în continuare opinia publică rusă

Publicarea de către guvernul rus a protocolului secret al pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnarea...200

24 aug 00:00MapamondExplozia de la Severodvinsk: Peste 90 de persoane au venit în contact cu "pacienţii expuşi la radiaţii"

Peste 90 de persoane au intrat în contact cu "pacienţii expuşi la radiaţii" care au fost spitalizaţi într-o...149

24 aug 00:00MapamondSUA: Un bărbat condamnat pentru uciderea a trei bărbaţi homosexuali în 1994 a fost executat în Florida

Un bărbat condamnat pentru uciderea a trei bărbaţi homosexuali în anul 1994 a fost executat în statul Florida joi...161

24 aug 00:00MapamondNava Ocean Viking va debarca în Malta 356 de migranţi, ce vor fi preluaţi de 6 state UE, inclusiv România

Nava Ocean Viking, care aparţine unor ONG-uri ce salvează migranţi pe Mediterana, va debarca în Malta cei 356 de...152

24 aug 00:00MapamondRusia: Două explozii în incidentul nuclear, potrivit agenţiei de monitorizare norvegiene

Explozia care a ucis cinci oameni de ştiinţă ruşi în timpul testării unui motor de rachetă la începutul acestei...164

Sănătate
22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...443

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...561

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...789

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1069

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...960

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...1023

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4127

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1390

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1289

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1146