REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

JWT India îşi concediază mai mulţi angajaţi în urma scandalului reclamelor Ford

JWT India îşi concediază mai mulţi angajaţi în urma scandalului reclamelor Ford

Replica API 28 martie 2013 | 00:00 143

JWT India a concediat mai mulţi angajaţi în urma seriei de reclame controversate, inclusiv cea care-l arată pe fostul premier italian Silvio Berlusconi cu un grup de femei legate în portbagajul unei maşini, relatează BBC News Online.

Reclamele nu au fost niciodată utilizate, ci au apărut doar pe website-ul companiei de publicitate. JWT, parte a celui mai mare trust de advertising WPP, a declarat că posterele au fost "de prost gust şi contrare oricărui standard" promovat de companie.

Bobby Pawar, unul dintre directori, a fost constrâns să demisioneze, precum şi Vijay Simha Vellankim director de creaţie al Blue Hive, o filială a WPP axată pe gestionarea contractului publicitar cu Ford.

Una dintre reclame îl arăta pe Berlusconi în scaunul şoferului, cu trei femei legate în portbagaj, cu sloganul: "Lasă-ţi grijile în urmă cu portbagajul extra-large al noului Figo".

Posterele au fost încărcate pe site la câteva zile după ce India a promulgat o serie legi stricte împotriva violului. Imaginile au provocat un val de controverse, fiind catalogate drept misogine.

Filiala indiană a Ford Motor Company şi-a exprimat public scuzele la începutul săptămânii, iar JWT a criticat posterele declarând că "acestea nu au fost niciodată destinate publicării contra cost şi nici nu trebuia să fi fost create, cu atât mai mult încărcate pe Internet. (...) Acesta a fost rezultatul unor indivizi care au acţionat fără o supraveghere corespunzătoare, şi acţiunile adecvate au fost luate în interiorul agenţiei unde aceştia lucrează, pentru a gestiona situaţia", a declarat JWT.

Sursă: gândul.info

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218