REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

KAMIKAZE pe şosele: puştii începători care se urcă băuţi la volan! Cel mai recent exemplu: năvodăreanul care a lovit sensul giratoriu şi a rupt boscheţii în Mamaia!

KAMIKAZE pe şosele: puştii începători care se urcă băuţi la volan! Cel mai recent exemplu: năvodăreanul care a lovit sensul giratoriu şi a rupt boscheţii în Mamaia!

Replica API 26 februarie 2018 | 00:00 237

Kamikaze pe şosele! Asta putem spune despre mulţi şoferi care, deşi nu sunt foarte experimentaţi, cad pradă maniei vitezei şi, ca să pară şi mai „grande” în faţa prietenilor, se mai urcă şi beţi la volan. Iar până la producerea accidentelor nu mai e decât un pas. Ori condiţiile şi examenele pentru obţinerea permisului de conducere ar trebui puţin înăsprite, pentru a nu deveni şofer chiar oricine, ori ar trebui puţin (mai mult) umblat la sancţiunile privind conducerea în stare de ebrietate. Cert este că acesta este motivul producerii multor accidente rutiere. Cel mai recent şi elocvent exemplu este cel produs duminică, 25 februarie, la primele ore ale dimineţii.

Un puști care deţine permisul de numai câteva luni, Marius Nedelcu, de 19 ani, din Năvodari, aflat la volanul unui Audi, a condus, la ora 4:40, pe bulevardul Mamaia spre Năvodari. Tânărul nu a ţinut cont de faptul că este începător, ba mai mult, s-a urcat şi beat la volan, probabil după vreun chef prin cluburi, fiind sâmbătă noapte, şi nici nu a ţinut cont de condiţiile de drum. Astfel, în zona unui sens giratoriu din Mamaia, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă prin gardul viu şi a dărâmat şi un panou publicitar. Din feiricre, nu au rezultat victime, cu excepţia tânărului şofer care a fost rănit uşor. În momentul în care i s-a făcut alcooltestul, acesta indica 0,74 la mie, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal. Accidentul se putea termina tragic dacă în acea zonă s-ar fi aflat pietoni sau dacă maşina ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, aşa cum s-a mai întâmplat.

De remarcat că nu numai consumul de alcool poate provoca accidente. Caz concret: accidentul de la Dorally, soldat cu moartea unui copil de numai 2 ani. Acest accident tragic s-a produs pe fondul vitezei excesive, iar şoferul vinovat are 22 de ani, cu 3 ani mai mare decât cel din primul caz. Să nu uităm că, exact în urmă cu o lună, un alt puşti de 18 ani a reuşit performanţa de a se răsturna cu maşina şi de a avaria în total 3 autoturisme. Asta se întâmpla pe 26 ianuarie, la intrare în localitatea Viişoara, dinspre Cobadin. S-a stabilit la acea vreme că posibila cauză a accidentului a fost viteza, lipsa de experiență la volan și neatenția.

Lista cu astfel de exemple poate continua la nesfârşit. Un numitor comun există, totuşi, în ceea ce-i priveşte: agresivitatea la volan, indiferent că vorbim de agresivitate de natură verbală sau fizică. Nu o spunem noi, o spun specialiştii, potrivit cărora, un şofer devine agresiv în trafic atunci când nu este stăpân pe volan şi pe noţiunile privind şoferia, iar aceştia sunt cei mai predispuşi la producerea de accidente. Există, însă, şi mulţi şoferi care conduc preventiv, stăpâni pe situaţie, calmi, care conduc cu viteză moderată.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este copilu unui asa zis POCAIT dar este o bestie ca taicasu se crede destept dar sunt doi prosti
0
0
Esti o haimana mana manaaa....eu ma intreb ca totusi e un copil la varsa lui..parintii care ii dau cheile de la masina...sa.plece cu ea..nu vad ce haimana au la usa? Eu zic ca nu numai pustiu e vinovat..ci si familia..si probabil ca nu e prima data cand se urca la volan baut....dar si societatea e de vina..de ex. In italia din cauza multor pusti dornici de aventura.pentru a nu umbla i. Diferite stari in wk transportul in comun circula toata noaptea ..ce e drept din 30 in 30 de minute dar exista..deci ar putea fi inliedicate aceste specimente prin diverse alternativa.
0
0
iei pisicuta si esti meserias. 2000-3000 de euro si esti deja boier cu limuzina.
2
2
Au ramas toti narozii in orasul asta. Toti maimutoii au dreptul la permis.
3
1
daca isi rupea gatul si nu masina nu era o problema
4
1
Da' gatul nu si l-a rupt, dobitocul dracului?!
6
2
Militia e in locurle ei preferate, unde stie ca iese ciubuc.
8
5
Cand stateau politistii pe sosele, toti ii injurau ca au iesit la produs. Cand nu au fost pe sosele, iar sunt injurati, ca de ce nu erau acolo, si tot asa..Ia puneti voi mana si invatati sa conduceti ca la carte si sa vedeti ca nu o sa fie nevoie de politie pe strazi. Ca in Germania
12
7
De mult timp nu am mai vazut un filtru de politie noaptea. Acesti rupti in cur, in troacele lor de maxim 3000e au devenit stapanii soseleleor. In Mamaia nu se circula, practic se zoboara, iar echipajul de politie doarme linistit in zone intunecate.
18
2
Ca toata vara pulitaii locali stateau ascunsi dupa tufisuri in statiunea Mamaia la indicatoarele Accesul Interzis , sau mulgeau soferii pe la parcari ! Bine ca alearga cersetorii prin centrul Ctei sa nu deranjeze cafenelele de curve, proprietatile angajatilor Primariei ... Si in Mamaia golanii isi fac de cap. Pe vremea lui Mazare pana si Rutiera lui Dancu si Dogaru , avea ordin sa nu intre in Mamaia ... ca sa nu deranjeze drogatii . In schimb faceau razii, vara, pe la ... Cobadin !...
14
0
Politia unde e? A stai! Doarme ca tot romanul de la revoutie incoace! Somn usor! Romania
12
4
Nemernicu'!!! Sa plateasca boschetii! Ba' sa planteze altii la loc.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367