REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Kate Winslet: „Actorii gay îşi ascund orientarea sexuală de teamă să nu le fie distrusă cariera“

Kate Winslet: „Actorii gay îşi ascund orientarea sexuală de teamă să nu le fie distrusă cariera“

Replica API 7 aprilie 2021 | 00:00 1257

Mulţi actori gay care lucrează la Hollywood îşi ascund înclinaţia sexuală, deoarece se tem că o astfel de dezvăluire le-ar putea distruge cariera, este de părere actriţa britanică Kate Winslet, relatează EFE, citată de stiripesurse.ro.

Kate Winslet

Starul britanic, care a jucat în filme precum "Titanic" sau "Raţiune şi Simţire" (Sense and Sensibility), a declarat suplimentului cultural duminical The Sunday Times că ştie cel puţin patru actori care nu vor să-şi dezvăluie sexualitatea de teamă că nu vor mai putea interpreta personaje heterosexuale.

Winslet a criticat ceea ce ea a considerat un mediu de "discriminare şi homofobie" în industria filmului şi a precizat că grupul LGBT -lesbiene, gay, bisexuale şi transgen - are nevoie de o mişcare similară celei "MeToo", înfiinţată în urmă cu câţiva ani în SUA, când au fost dezvăluite hărţuirile sexuale împotriva actriţelor.

"Nu pot să spun numărul actorilor pe care îi ştiu, unii bine cunoscuţi alţii care îşi încep cariera, care sunt îngroziţi că orientarea lor sexuală ar putea fi dezvăluită", a mărturisit actriţa în vârstă de 45 de ani.

În pofida presiunilor în favoarea unei mai mari diversităţi la premiile cinematografice, unde predomină actorii şi regizorii albi, există puţină dezbatere privind reprezentarea personajelor gay şi bisexuale, notează The Sundady Times.

Kate Winslet a abordat acest subiect în discuţia despre viitorul său personaj, cel al paleontologului britanic Mary Anning din filmul "Ammonite", în care se speculează cu privire la o posibilă relaţie dintre aceasta şi geologul Charlotte Murchison, interpretată de Saoirse Ronan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367