REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Kelemen, despre varianta Ciucă: „E o problemă”

Kelemen, despre varianta Ciucă: „E o problemă”

Replica API 22 octombrie 2021 | 23:16 1511

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după consultările de la Cotroceni, că înțelege nominalizarea de către PNL a lui Nicolae Ciucă pentru a forma un nou guvern, dar are o reținere față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar. El a mai precizat că UDMR va discuta inclusiv cu Nicolae Ciucă, dacă va fi desemnat de președinte să formeze un nou guvern.

„Am luat act de propunerea PNL cu Nicolae Ciucă. Nicilae Ciucă ete un militar excepțional (...) poate este singurul militar care a muncit și a lucrat în teatre de război, a condus trupe în teatre de război și respect pentru orice militar din acest punct de vedere. (...) Pe palierul politic e o problemă. (...) Nu este foarte uzual, în ultimii 50-60 de ani, în țările democratice, niciun fost militar în retragere nu a condus guverne. Sigur, putem găsi exemplul Charles de Gaulle sau exemplul Eisenhower, dar erau alte vremuri. Din acest punct d evedere avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și înțelegem dorința de a căuta o soluție rapidă, o soluție pe termen nu foarte lung. (...) Suntem deschiși la dialog”, a declarat Kelemen Hunor joi.

El a precizat însă că UDMR va discuta cu PNL și cu Nicolae Ciucă, dacă va fi desemnat de Klaus Iohannis și a adăugat că va lua o decizie azi.

„Dacă se poate, săptămâna viitoare să avem un vot în parlament și un guvern cu drepturi depline”, a mai completat Kelemen Hunor.

Partidul Național Liberal l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai Kelemen,o problema sunt parlamentari condanati sau urmariti penal,nu militari care au intrat in politica.
2
0
SA CRAPATI IN CHINURI CU TOTII !!!!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614