REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Kelemen Hunor are revendicări ferme după anticipate: Parlamentul să nu mai fie un loc pentru discuții sterile

Kelemen Hunor are revendicări ferme după anticipate: Parlamentul să nu mai fie un loc pentru discuții sterile

Replica API 19 ianuarie 2020 | 18:57 257

Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, speră ca după alegeri Parlamentul să fie mai mult decât a fost în ultimii ani, „un simplu loc al discuțiilor sterile”. Dacă obținem o guvernare stabilă, se pot face reforme, dacă nu, vom fi perdanții acestui proces, e de părere Kelemen, conform Mediafax.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la ședința CRU a UDMR, că România nu își poate permite să pună între ghilimele Parlamentul nici pe termen scurt nici pe termen lung.

„Greul de acum vine, pentru că în acest an vor fi alegeri locale, apoi alegeri parlamentare. Va trebui să reiterăm rezultatul din 2016, trebuie să asigurăm reprezentare proporțională și sper că puterea Parlamentului va crește și Parlamentul, în perioada care urmează, va însemna mult mai mult decât a fost în ultimii 3-4 ani, un simplu loc al discuților sterile. Această țară nu își poate permite să pună între ghilimele Parlamentul nici pe termen scurt, nici pe termen lung. Este o mare provocare pentru noi în 2020 dacă un partid va avea o majoritate stabilă și o guvernare stabilă, atunci va însemna că în următorii 4 ani se vor putea face reforme, dacă nu, vom fi perdanții acestui proces. Dacă avem un cuvânt de spus în luarea deciziilor, atunci comunitatea maghiară nu va avea decât de câștigat”, a spus Kelemen.

Acesta consideră că ar fi bineveniți 4 ani în care se va putea planifica și construi după o perioadă de 7-8 ani în care, în România, s-a înregistrat o criză guvernamentală după alta.

„România a avut 9 guverne, în asemenea condiții, cu o asemenea viteză de schimbări ale Guvernului, nu se poate planifica, nu se pot implementa planuri pe termen lung. Avem nevoie de o perioadă care va urma după alegerile din acest an în care vor fi ani liniștiți, ca să putem planifica și construi”, a explicat liderul UDMR.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lui Kelemen Hunor: Vedeti ce intampl la Australia daca nu au defrisat padure? La Romania nu intampla ca avut grija firma maghiar si austriac.
1
0
Sa eliminam discutiile sterile din Parlament si sa facem cat mai repede din Ungaria, Tinutul Romanesc. Astfel veti fi domnilor cu totii multumiti, Romania Mare, cu Ungaria si Moldova incluse.
2
0
Sa vedem daca mai ajungeti in parlamemt,pentru ca la europarlamentare au aparut votanti UDMR acolo unde nu ati mai fost votati niciodata in Romania si asa ati obtinut alea 5 procente,asta pentru ca au iesit romani la vot.
2
0
NENOROCITULE. SPION BOZGOR TUPEIST. BAGAMI AS PULA RASA VOASTRA DE TUPEITI SI IN PROSTII NOSTRI DE POLITICIENI CA ITI PERMIT SA VORBESTI IN PARLAMENTUL ROMANIEI
4
0
moarte ungurilor !
2
0
E cu bataie lunga. Sa nu mai fie discutii sterile. Mai ales pe marginea teritoriilor revendicate. Transferul trebuie facut civilizat, in liniste.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920